Uddannelse i nødsituationer: EU offentliggør rekord humanitær finansiering til 2019 og lancerer #RaiseYourPencil Campaign

| Maj 15, 2019

Europa-Kommissionen har annonceret en hidtil uset € 164 millioner for Uddannelse i nødsituationer projekter i 2019. Kommissæren Humanitær Bistand og Kriseledelse Kommissær Christos Stylianides annoncerede den nye finansiering på #School4All højniveau-begivenhed om uddannelse i nødsituationer i Bruxelles.

Kommissær Stylianides sagde: "Uddannelse i nødsituationer er en absolut prioritet for EU. Siden 2015 er vores støtte steget fra 1% af det europæiske humanitære budget i 2015 til 10% i 2019. Den Europæiske Union fører som eksempel. Det er en global mester for uddannelse i nødsituationer. Vi laver en konkret investering i fred ved at hjælpe hvert barn med adgang til skole, hvor som helst og til enhver tid. Uddannelse er grundlaget for alt andet. Det er et beskyttende skjold mod vold, seksuel udnyttelse eller radikalisering, især i humanitære kriser. Det får børnene til at føle sig trygge og giver dem mulighed for en lysere fremtid. "

Takket være EU-finansiering har over 6.5 millioner piger, drenge og lærere i 55-kriseramte lande haft fordel af 2015-2018 fra bedre adgang til kvalitetsuddannelse, da EU har øget støtten til børn, der er ramt af humanitære kriser. Sammen med internationale og belgiske berømtheder samt omkring 400-studerende har Kommissionen lanceret #RaiseYourPencil-kampagnen for at øge bevidstheden og solidariteten mellem unge europæere.

Den pressemeddelelse er tilgængelig online.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Økonomi, Uddannelse, EU, Europa-Kommissionen

Kommentarer er lukket.