Følg os

Uddannelse

Højere interessenter uddannelser samles for at diskutere finansieringen af ​​videregående uddannelser i Europa

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

unavngivenMere end 200 repræsentanter fra universiteter, nationale ministerier, finansieringsbureauer, EU-institutioner og studenterorganer fra over 30 lande i hele Europa vil samles i næste uge (9-10 oktober 2014) ved universitetet i Bergamo i Italien til de 2nd European University Association (EUA) Funding Forum, en strategisk platform på højt niveau for alle interessenter til at overvåge, debattere og forme udviklingen i forbindelse med finansiering af universiteter. Fokus for forummet er "at designe strategier til effektiv finansiering af universiteter".

Under arrangementet i Bergamo vil deltagerne blive præsenteret for to nye stykker EUA-forskning og -analyse vedrørende HE-finansiering og vil have mulighed for at diskutere og diskutere en lang række emner, der er afgørende for fremtiden for europæisk videregående uddannelse.

Direktør for regeringsførelse, finansiering og offentlig politikudvikling hos EUA Thomas Estermann sagde: ”I betragtning af den nuværende økonomiske kontekst i mange europæiske lande er det vigtigt at samle forskellige europæiske aktører for at diskutere effektive strategier for at sikre bæredygtig finansiering af europæiske videregående uddannelser. Forummet er også en mulighed for at minde de finansierende universiteter om den afgørende betydning af investering i højere uddannelse og forskning for Europas fremtid. ”

reklame

Efter åbningssessionen vil EUA præsentere resultaterne af sin igangværende undersøgelse af de forskellige "effektivitetsforanstaltninger", der er blevet indført af mange nationale regeringer i hele Europa, især som et svar på den igangværende økonomiske afmatning. Sådanne tiltag inkluderer ”performance-based” finansiering, excellence-ordninger og fusioner. EUA's analyse, som er en del af DEFINE-projektet, søger at kortlægge de forskellige tiltag, der findes i Europa, og hvordan de kan påvirke universitetets ledelse og aktiviteter.

Efter en panelsession med universitetsledere vil parallelle sessioner behandle mere detaljerede emner såsom virkningen af ​​nedskæringsforanstaltninger og universitetsledelsens rolle. Nordamerikanske eksperter på videregående uddannelser vil derefter tage et klinisk kig på de igangværende omstruktureringstendenser i den europæiske universitetssektor og sammenligne med udviklingen i USA og Canada.

Fredag morgen (3. oktober) vil EUA lancere og præsentere 2014-udgaven af ​​sit observationsorgan for offentlig finansiering *, der overvåger udviklingen af ​​offentlig finansiering til videregående uddannelsesinstitutioner i næsten 30 europæiske lande. Opdateringen fra 2014 af Observatoriet - bestående af et onlineværktøj og en rapport, der tilsammen indeholder data på landsplan og en analyse af finansieringstendenser i Europa - vil være tilgængelig online fra 10 oktober.

reklame

Dette vil give nyttig baggrund for en diskussion, der fokuserer på europæisk finansiering, og hvordan den nye generation af EU-finansieringsprogrammer har indflydelse på deltagende universiteter, især med store finansieringsordninger såsom Horisont 2020 eller de europæiske struktur- og investeringsfonde. Yderligere parallelle tematiske sessioner vil derefter give deltagerne mulighed for at lære mere og diskutere en række finansieringsrelaterede emner mere detaljeret, herunder spørgsmålet om, hvordan udviklende omkostningsdelingsmodeller påvirker studerende og universiteter.

Endelig vil et panel af 'finansierere', herunder repræsentanter fra offentlige myndigheder, dele deres perspektiver på, hvilken rolle deres institutioner kan spille i at fremme strategier for effektiv finansiering af sektoren, og hvad deres forventninger til universiteterne er.

forumwebsted inkluderer flere oplysninger om begivenheden, herunder det detaljerede program.

Uddannelse

Universitetsrangering fra 2021 viser, at europæiske universiteter har et stærkt samarbejde

Udgivet

on

U-Multirank, initieret af Kommissionen og medfinansieret af Erasmus+, har offentliggjort sin 8th universitetsrangering og scorede næsten 2,000 universiteter fra 96 ​​lande over hele verden. Blandt andre resultater viser det, at europæiske universiteter samarbejder mere intensivt i sammenligning med andre regioner, især inden for præstationsområderne undervisning og læring, forskning, vidensudveksling og internationalisering (personale & studerendes mobilitet, fælles eksamensbeviser og publikationer osv.). Generelt klarer universiteter, der arbejder sammen med andre institutioner, virksomheder og industrier, regeringer, regionale organer eller på tværs af grænser, generelt bedre end dem, der er mindre fokuseret på samarbejde. Syv aspekter blev taget i betragtning ved rangeringen: strategiske partnerskaber, internationale fællesgrader, praktikophold, internationale sampublikationer, sampublikationer med industrielle partnere, regionale sampublikationer og ko-patenter med industrien.

Hvert år, U-Multirank sammenligner videregående uddannelsesinstitutioners præstationer på områder, der betyder mest for studerende, hvilket giver verdens største online -placeringer, der kan tilpasses. Universiteter kan bruge U-Multirank-data til at vurdere deres styrker og svagheder og finde måder at oprette eller styrke deres strategiske planer, herunder aspekter af samarbejde. Det Initiativ fra europæiske universiteter er en af ​​de flagskibsaktioner, der ledes af Kommissionen i retning af det europæiske uddannelsesområde. Målet er at skabe tværnationale alliancer, hvor studerende, ansatte og forskere kan nyde problemfri mobilitet - fysisk såvel som praktisk talt at studere, uddanne, undervise, lave research, arbejde eller dele tjenester i nogen af ​​de samarbejdende partnerinstitutioner. Indtil videre er der 41 sådanne alliancer, der samler mere end 280 højere læreanstalter i hele Europa. I alt er der et budget på op til 287 millioner euro fra Erasmus+ og Horizon Europe til rådighed for disse 41 europæiske universiteter. Flere oplysninger er tilgængelige online.

reklame

Læs

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs

Uddannelse

Europa -Kommissionens rapport om voksenuddannelse i Europa

Udgivet

on

Europa-Kommissionens Eurydice netværk har udgivet en rapport om 'Voksenuddannelse og uddannelse i Europa: Opbygning af inkluderende veje til færdigheder og kvalifikationer'. Rapporten undersøger de nuværende tilgange til fremme af livslang læring, med særlig fokus på politikker og foranstaltninger, der understøtter adgang for voksne med lave færdigheder og kvalifikationer til læringsmuligheder. Det ser på 42 uddannelses- og uddannelsessystemer i 37 europæiske lande.

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: “Denne pandemi har vist, at mange voksne ikke har tilstrækkelige grundlæggende færdigheder. Især har det afsløret den store digitale kløft blandt den voksne befolkning. Det er vigtigt at skabe systematiske læringsmuligheder, der gør det muligt for mennesker at forbedre deres grundlæggende færdigheder på ethvert stadie af livet. Vi er også nødt til at tage fat på fragmenteringen af ​​voksenlæringssektoren, så voksne kan foretage enkle overgange mellem forskellige typer og former for uddannelse. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder, Nicolas Schmit, sagde: ”For at tilpasse os til en hurtigt foranderlig arbejdsverden skal vi fokusere vores opmærksomhed og ressourcer på livslang læring. I 2030 ønsker vi, at mindst 60% af voksne i EU skal deltage i uddannelse hvert år. EU -ledere hilste denne ambition velkommen, og deres nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner omfatter store investeringer i opkvalificering og genkvalificering af voksne. Sammen med arbejdsmarkedets parter og alle interessenter er vi nødt til at sikre adgang til læringsmuligheder især for mennesker, der vil have størst fordel af opkvalificering og omskoling. Dette aspekt er centralt for Upskilling Pathways -initiativet, som er særlig opmærksom på de mest sårbare. ”

reklame

Ud over at undersøge, hvordan voksenuddannelses- og uddannelsesinitiativer koordineres på nationalt plan, præsenterer denne rapport også en unik kortlægning af offentligt finansierede og medfinansierede voksenuddannelses- og uddannelsesprogrammer og de eksisterende vejlednings- og støtteforanstaltninger til de mindst kvalificerede. Det Eurydice-netværk består af nationale enheder i europæiske lande, og er koordineret af Forvaltningsorganet for Uddannelse, Audiovisuelle Medier og Kultur.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending