Følg os

Uddannelse

Nyt internationalt universitet placering: Kommissionen glæder sig over lanceringen af ​​U-Multirank

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

3969244-3x2-340x227En ny global universitetsrangering, der er oprettet med € 2 millioner i finansiering fra EU, lanceres i dag (13 maj). 

U-Multirank, Der vurderer udførelsen af ​​mere end 850 videregående uddannelsesinstitutioner i hele verden, banebrydende ved at producere multi-dimensional programoversigter vurdering universiteter på en langt bredere vifte af faktorer end eksisterende internationale ranglister. Ideen er at undgå forsimplede liga tabeller, som kan resultere i misvisende sammenligninger mellem institutioner med meget forskellige typer eller maskerer betydelige forskelle i kvalitet mellem kurser på samme universitet. Individuelle brugere vil være i stand til at opbygge en personlig rangordning baseret på deres særlige behov. Dette vil give dem mulighed for at få oplysninger om de universiteter eller specifikke fagområder, som de fleste interesserer dem, og til at vælge kriterier i henhold til deres egne præferencer.

Uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdomskommissær Androulla Vassiliou sagde: "Jeg glæder mig over lanceringen af ​​denne spændende nye udvikling inden for videregående uddannelser. U-Multirank giver studerende mulighed for at træffe mere informerede beslutninger om, hvor de skal studere, og give os et mere præcist billede af, hvordan universiteter udfører. Vi er stolte af vores videregående uddannelse i verdensklasse, men vi har brug for mange slags universiteter, der imødekommer en lang række behov; det betyder stærke tekniske og regionale universiteter lige så meget som fremragende forskningsuniversiteter. U-Multirank fremhæver mange fremragende kunstnere, der ikke vises på nuværende, forskningsfokuserede, globale placeringer - inklusive mere end 300 universiteter, der indtil nu aldrig har været med på nogen verdensrangliste. "

reklame

Mens traditionelle internationale ranglister tendens til at fokusere på forskning ekspertise og forsømmer andre faktorer, vil U-Multirank basere sine vurderinger på fem nøgleområder:

  • Forskningsindsats;
  • kvaliteten af ​​undervisning og læring;
  • international orientering:
  • Succes i videnoverførsel (partnerskaber med erhvervslivet og nystartede virksomheder), og;
  • regionalt engagement.

Den nye placering tager også hensyn til feedback fra 60,000 studerende på de deltagende universiteter.

U-Multirank vurderer universitetenes samlede præstationer, men rangerer dem også inden for udvalgte akademiske områder: I 2014 er felterne forretningsstudier, elektroteknik, maskinteknik og fysik; i 2015 tilføjes psykologi, datalogi og medicin. Universiteterne testes mod op til 30 separate indikatorer og vurderes i fem præstationsgrupper, fra 'A' (meget god) til 'E' (svag).

reklame

Resultaterne viser, at mens mere end 95% af institutionerne opnår en A-score på mindst en foranstaltning, er det kun 12%, der har mere end 10 topscorer. Af de 850 universiteter i rangeringen er 62% fra Europa, 17% fra Nordamerika, 14% fra Asien og 7% fra Oceanien, Latinamerika og Afrika.

Et uafhængigt konsortium ledet af Center for Videregående Uddannelse (CHE) i tyskland og i Center for Videregående Uddannelsespolitiske Studier (CHEPS) i Holland udarbejdede den nye rangordning. Andre partnerorganisationer inkluderer Center for Science and Technology Studies ved Leiden University (Holland), Catholic University Leuven (Belgium), akademiske udgivere Elsevier, Bertelsmann Foundation og softwarefirmaet Folge 3. Konsortiet arbejder også tæt sammen med en række nationale placeringer partnere og interessentorganisationer.

En ny tilgang til universitetsranglister blev først foreslået af medlemsstaterne i 2008 og Europa-Kommissionen efterfølgende inviteret eksperter til at foretage en forundersøgelse for at sikre, at det ville have støtte fra universiteter og studerende. Konsortiet var ansvarlig for udvælgelsen og metode.

Af de 850 universiteter byder i U-Multirank, mere end 500 forudsat omfattende data. De andre blev vurderet på grundlag af de foreliggende data via offentligt tilgængelige kilder såsom patentansøgninger databaser inden for forskning og videnoverførsel.

U-Multirank modtog 2 millioner € i EU-støtte fra det tidligere program for livslang læring (nu Erasmus +) for årene 2013-2015, med mulighed for yderligere to år for finansiering i 2015-2017. Målet er, at en uafhængig organisation til at styre placering på en bæredygtig forretningsmodel derefter.

Uddannelse

Universitetsrangering fra 2021 viser, at europæiske universiteter har et stærkt samarbejde

Udgivet

on

U-Multirank, initieret af Kommissionen og medfinansieret af Erasmus+, har offentliggjort sin 8th universitetsrangering og scorede næsten 2,000 universiteter fra 96 ​​lande over hele verden. Blandt andre resultater viser det, at europæiske universiteter samarbejder mere intensivt i sammenligning med andre regioner, især inden for præstationsområderne undervisning og læring, forskning, vidensudveksling og internationalisering (personale & studerendes mobilitet, fælles eksamensbeviser og publikationer osv.). Generelt klarer universiteter, der arbejder sammen med andre institutioner, virksomheder og industrier, regeringer, regionale organer eller på tværs af grænser, generelt bedre end dem, der er mindre fokuseret på samarbejde. Syv aspekter blev taget i betragtning ved rangeringen: strategiske partnerskaber, internationale fællesgrader, praktikophold, internationale sampublikationer, sampublikationer med industrielle partnere, regionale sampublikationer og ko-patenter med industrien.

Hvert år, U-Multirank sammenligner videregående uddannelsesinstitutioners præstationer på områder, der betyder mest for studerende, hvilket giver verdens største online -placeringer, der kan tilpasses. Universiteter kan bruge U-Multirank-data til at vurdere deres styrker og svagheder og finde måder at oprette eller styrke deres strategiske planer, herunder aspekter af samarbejde. Det Initiativ fra europæiske universiteter er en af ​​de flagskibsaktioner, der ledes af Kommissionen i retning af det europæiske uddannelsesområde. Målet er at skabe tværnationale alliancer, hvor studerende, ansatte og forskere kan nyde problemfri mobilitet - fysisk såvel som praktisk talt at studere, uddanne, undervise, lave research, arbejde eller dele tjenester i nogen af ​​de samarbejdende partnerinstitutioner. Indtil videre er der 41 sådanne alliancer, der samler mere end 280 højere læreanstalter i hele Europa. I alt er der et budget på op til 287 millioner euro fra Erasmus+ og Horizon Europe til rådighed for disse 41 europæiske universiteter. Flere oplysninger er tilgængelige online.

reklame

Læs

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs

Uddannelse

Europa -Kommissionens rapport om voksenuddannelse i Europa

Udgivet

on

Europa-Kommissionens Eurydice netværk har udgivet en rapport om 'Voksenuddannelse og uddannelse i Europa: Opbygning af inkluderende veje til færdigheder og kvalifikationer'. Rapporten undersøger de nuværende tilgange til fremme af livslang læring, med særlig fokus på politikker og foranstaltninger, der understøtter adgang for voksne med lave færdigheder og kvalifikationer til læringsmuligheder. Det ser på 42 uddannelses- og uddannelsessystemer i 37 europæiske lande.

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: “Denne pandemi har vist, at mange voksne ikke har tilstrækkelige grundlæggende færdigheder. Især har det afsløret den store digitale kløft blandt den voksne befolkning. Det er vigtigt at skabe systematiske læringsmuligheder, der gør det muligt for mennesker at forbedre deres grundlæggende færdigheder på ethvert stadie af livet. Vi er også nødt til at tage fat på fragmenteringen af ​​voksenlæringssektoren, så voksne kan foretage enkle overgange mellem forskellige typer og former for uddannelse. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder, Nicolas Schmit, sagde: ”For at tilpasse os til en hurtigt foranderlig arbejdsverden skal vi fokusere vores opmærksomhed og ressourcer på livslang læring. I 2030 ønsker vi, at mindst 60% af voksne i EU skal deltage i uddannelse hvert år. EU -ledere hilste denne ambition velkommen, og deres nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner omfatter store investeringer i opkvalificering og genkvalificering af voksne. Sammen med arbejdsmarkedets parter og alle interessenter er vi nødt til at sikre adgang til læringsmuligheder især for mennesker, der vil have størst fordel af opkvalificering og omskoling. Dette aspekt er centralt for Upskilling Pathways -initiativet, som er særlig opmærksom på de mest sårbare. ”

reklame

Ud over at undersøge, hvordan voksenuddannelses- og uddannelsesinitiativer koordineres på nationalt plan, præsenterer denne rapport også en unik kortlægning af offentligt finansierede og medfinansierede voksenuddannelses- og uddannelsesprogrammer og de eksisterende vejlednings- og støtteforanstaltninger til de mindst kvalificerede. Det Eurydice-netværk består af nationale enheder i europæiske lande, og er koordineret af Forvaltningsorganet for Uddannelse, Audiovisuelle Medier og Kultur.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending