Følg os

Uddannelse

Androulla Vassiliou: Erasmus + - et nyt partnerskab mellem uddannelse og arbejdsliv

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

vassiliou1"Jeg er meget glad for at være her sammen med dig for at lancere Erasmus +, Den Europæiske Unions nye program for uddannelse, uddannelse, ungdom og sport. Jeg vil gerne takke de rumænske myndigheder for at være vært for denne begivenhed. I kriseperioder har vores demokratiske institutioner en pligt til at tilbyde vores borgere håb; regeringer til at tilbyde håb gennem deres politikker. Jeg tror, ​​at uddannelse kan genskabe håb i vores evne til at vælge og forme det samfund, vi ønsker at leve i. Uddannelse er helt sikkert et af de steder, hvor vi kan genopdage vores værdier og en følelse af identitet.

"I dag hører vi ofte, at vores skoler og universiteter skal tilpasse sig arbejdsgivernes behov. Og det er selvfølgelig sandt: vores læringsinstitutioner burde faktisk åbne deres døre for verden omkring dem og arbejde sammen med lokale partnere for at sikre deres undervisning holder trit med sociale og økonomiske forandringer. Men uddannelse skal være mere end det: det er et af vores mest kraftfulde værktøjer til at forme vores samfunds fremtid, herunder den måde, vi tænker på og organiserer arbejdslivet. Hvis vi ønsker et samfund, der er åben, retfærdig, demokratisk og dynamisk, så begynder den rejse helt sikkert i klasselokalet. Jeg tror, ​​at uddannelse kan genoprette håbet i det retfærdige samfund, men kun hvis vi lærer af krisen. En af de mest presserende erfaringer er, at mange af vores økonomier var hverken bæredygtig eller inklusiv: for få mennesker delte i fordelene ved en globaliserende økonomi, mange så deres løn stagnere på lang sigt, og nogle blev afhængige af kredit som en måde at opretholde deres levestandard på. n har noget at sige om alt dette. Kun ved at hæve folks færdigheder og forberede dem på det moderne livs kompleksitet kan vi skabe et mere retfærdigt og mere bæredygtigt samfund.

"I dag begynder vi et nyt kapitel i en stor historie. Erasmus har allerede åbnet sind og ændret liv for mere end tre millioner mennesker. Det er kommet til at symbolisere nogle af EUs mest dyrebare værdier og ambitioner. Det nye program, som vi lancerer her i dag udvider Erasmus + denne mulighed til fire millioner flere mennesker, hvilket giver dem chancen for at studere, træne, arbejde og arbejde frivilligt i et nyt land, i en ny kultur, på et nyt sprog, med nye venner. Med et nyt budget på næsten 15 milliarder euro - 40 procent højere end i dag - giver Erasmus + håb til unge mennesker i hele Europa og til de mennesker og institutioner, der forbereder dem til livet. I dag har du chancen for at diskutere det nye program og finde ud af, hvordan det fungerer Mine tjenester såvel som de nationale agenturer for Erasmus + i Rumænien er her for at besvare dine spørgsmål, og vi vil være til din rådighed i de næste syv år. Og jeg vil opfordre dig til at udforske det nye Erasmus + -websted, der viser vores com afhjælpning til klar kommunikation.

reklame

"Hvad jeg vil gøre i morges er at understrege, hvorfor Erasmus + er så vigtig, og hvorfor vi ønsker, at du skal være en del af det. I løbet af de sidste fire år har jeg arbejdet for at sætte uddannelse i centrum for Den Europæiske Unions planer for vækst og job. Det er vores menneskelige kapital - vores kunders viden, færdigheder og kreativitet - der vil levere den intelligente, bæredygtige og inkluderende vækst, som vi alle ønsker at se. Erasmus + gør denne vision til virkelighed. I dag sidder uddannelse i centrum for EU-politikudformning. Hvert år, når vi samarbejder med vores medlemsstater for at identificere prioriteterne for reform, opfordrer Kommissionen alle regeringer til at modernisere og investere i deres uddannelsessystemer. Vores budskab er klart: investering i uddannelse skal fortsætte selv når vi konsoliderer vores offentlige finanser.

"Dette er grunden til, at Erasmus + understøtter alle uddannelsesniveauer, lige fra virtuelle platforme for skolelærere til de unikke behov hos voksne elever. Vi vil kun forene lighed og ekspertise ved at forstå rejsen fra en uddannelsesfase til den næste og ved at bygge broer mellem dem Dette betyder, at Erasmus + mere end nogensinde før vil støtte de langsigtede politiske mål, som vi er blevet enige om på europæisk plan, og som er klart fastlagt i vores strategier for uddannelse og uddannelse. Sammen med vores medlemsstater er vi enige om, at tidlig skolefrafald er en presserende prioritet, derfor vil Erasmus + dele de bedste løsninger fra hele Europa. Vi har identificeret dårlige læsefærdigheder som et alvorligt problem; Erasmus + vil finansiere nye grænseoverskridende projekter for at tackle det. Vi ved, at vores færdigheder i fremmedsprog er bagefter; Erasmus + vil støtte initiativer til at styrke dem.

"Vi ved, at vi har brug for at åbne uddannelse for nye teknologier; Erasmus + vil støtte bedre brug af IKT for elever og lærere. Vores erhvervsuddannelsessystemer fejler alt for ofte vores unge mennesker. Erasmus + hjælper med at modernisere dem. Studerende, der ønsker at studere deres Kandidatuddannelsen i udlandet har svært ved at sikre lån; Erasmus + giver en ny lånegaranti. Vores universiteter arbejder ikke tæt sammen med virksomhederne; Erasmus + vil bringe dem sammen for at skabe nye alliancer, der fremmer innovation.

reklame

"I alle disse udfordringer vil nationale ministerier og uddannelsesafdelinger fortsat spille den ledende rolle sammen med læringsinstitutionerne og lærerne, der bringer visionen til liv. Men Den Europæiske Union kan nu tilbyde mere støtte og flere ressourcer end nogensinde før, da uddannelsesverdenen i sig selv er globaliseret og står over for en række fælles udfordringer, der kræver samarbejde, grænseoverskridende overførsel af innovationer og deling af ideer. Derfor markerer Erasmus + et nyt partnerskab mellem alle aktører på alle niveauer fra lokal til europæisk til global.

"For at dette partnerskab skal fungere, har vi brug for de bedste data for at sikre, at vores arbejde er fuldt evidensbaseret. Derfor arbejder vi sammen med OECD for at støtte undersøgelser som PISA og PIAAC. Og hvis vi ser på de seneste resultater, vi ser, at de fire bedste EU-lande i PISA er blandt de syv bedste lande i verden. Men dette er ikke blot et spørgsmål om ligatabeller, en vigtig historie ligger bag tallene. Resultaterne i vores bedst rangerede lande afslører at deres systemer er klar til at udstyre unge mennesker med den blanding af færdigheder og kompetencer, der ikke kun er nødvendige for nutidens arbejdsmarked, men også for skabelse af nye job og morgendagens vækst.

"Hvis Erasmus + markerer et nyt partnerskab inden for uddannelse, skal hver partner påtage sig sit ansvar. At udstyre unge med de nødvendige færdigheder og kompetencer er det primære ansvar for medlemsstaternes formelle uddannelsessystemer. Vores rolle i Europa-Kommissionen er ikke kun at støtte disse politikker, men også at berige de unges læring ved at vejlede dem langs de uformelle uddannelsesveje og fremme borgerdeltagelse. Vores EU-ungdomsstrategi understreger især vigtigheden af ​​ungdomsarbejde, der gør det muligt for unge at udvikle en følelse af selvtillid, opbygge færdigheder og modtage personlig støtte til at overvinde specifikke personlige og sociale problemer.

"Vi opfordrer også unge til at deltage i den demokratiske proces og i samfundet. Vi gør dette ved at udvikle mekanismer til at indgå i dialog med de unge - det vi kalder struktureret dialog - og lette deres deltagelse i udformningen af ​​nationale politikker. Dette er hvordan Erasmus + vil arbejde med at opbygge multifunktionelle partnerskaber, der kan hjælpe vores borgere med at forbedre deres kompetencer og færdigheder på en måde, som formelle uddannelsessystemer ofte undlader at gøre. Denne nye dimension var central for min vision om et program, der ville give mennesker i forskellige aldre muligheder. , hjælper dem med at udvide deres vifte af færdigheder og kompetencer. Læringsmobilitet er fortsat kernen i det nye program - som det burde. Så lad os tage et par sekunder på at minde os selv om, hvorfor Erasmus er kommet til at symbolisere nogle af vores mest dyrebare værdier og forhåbninger.

"Ved at studere, træne, arbejde og arbejde frivilligt i et andet land udvikler unge nogle af de færdigheder, der vil tjene dem resten af ​​deres liv. De lærer at stå på egne ben. De lærer at leve og arbejde med mennesker fra en anden kultur. De lærer et nyt sprog og en anden måde at tænke på. De ser verden gennem andres øjne. Kort sagt åbner de deres sind. Erasmus + betyder et Europa, der er åbent for verden. For første gang vores nye program er åbent for tredjelande, hvilket giver studerende fra hele verden mulighed for at tilbringe en del af deres studier i et EU-land og omvendt. Men værdien af ​​mobilitet fører os til et af vor tids paradokser. På trods af rekordhøj arbejdsløshed , en ud af tre arbejdsgivere kan ikke finde folk med de rette kvalifikationer til at besætte ledige stillinger. I dag venter to millioner job i hele EU på den rigtige profil. Mobilitet alene kan ikke løse dette problem, men det er en vigtig del af vores svar. Ano den anden del af svaret er, hvordan vi reformerer vores erhvervsuddannelsessystemer. De lande med stærke erhvervssystemer har ofte lavere niveauer af ungdomsarbejdsløshed.

"I Rumænien er reformer på dette felt i en pilotfase. Jeg vil virkelig opfordre de rumænske myndigheder til at fortsætte deres bestræbelser og udvide reformerne på tværs af skolens netværk for at styrke kvaliteten og øge relevansen af ​​erhvervsuddannelse. Dette er grunden til Erasmus + vil finansiere nye alliancer mellem uddannelsesudbydere og virksomheder for at modernisere erhvervsuddannelse - og øge kvaliteten og kvantiteten af ​​lærlingeuddannelser i hele Europa. Erasmus + vil også omfatte en sektion dedikeret til sport - for første gang i EU-budgettet. Vores mål er dobbelt : på den ene side at tackle de transnationale trusler, der plager sportens verden, som match-fixing, vold og doping gennem samarbejdsprojekter, der samler nøgleaktører fra hele kontinentet. Og på den anden side ønsker vi at fremme sportens sociale værdi - hvor sport tjener som et middel til forandring, for social inklusion, sundhed eller dobbeltkarriere.

"Vi vil fokusere på projekter på græsrodsniveau, der har en klar europæisk dimension, og som udnytter sportspotentialet for at forme en bedre fremtid for vores borgere. Lad mig endelig sige et par ord om, hvordan Rumænien kan forvente at drage fordel af Erasmus +. I 2014 modtager Rumænien 52 millioner euro fra Erasmus +. Dette er 11 procent mere end det modtog i 2013 fra de tidligere programmer. Vi vurderer, at Erasmus + i løbet af de næste syv år vil give 120,000 rumænske studerende og unge mulighed for at nyde en mobilitetserfaring i udlandet. Dette svarer til en stigning på 50 procent i forhold til det foregående program.

"Europa har en presserende pligt til at modernisere sine uddannelsessystemer, både formelle og uformelle. Vi er nødt til at tilbyde vores unge den rigtige blanding af færdigheder, som livet i et komplekst samfund kræver. Og vi har en pligt til at hjælpe unge mennesker med at overgå fra en fase af uddannelse til den næste og i sidste ende til arbejdslivet. Vi har simpelthen ikke råd til at fejle i denne mission. Vi skal være i stand til at give vores unge de værktøjer, der gør det muligt for dem at finde deres egen vej til lykke, opfyldelse og et sted i samfundet. Det er her, Europa kan gøre en forskel. Erasmus + reagerer på dette opkald. Det tilbyder et nyt partnerskab mellem alle aktører inden for uddannelse, uddannelse og ungdom. Det tilbyder et nyt partnerskab mellem uddannelse og arbejdslivet. Og det giver fire millioner mennesker chancen for at studere, træne, arbejde eller arbejde frivilligt i et andet land. Så lad os stå op for et Europa, der er åbent blandt sine naboer og åbent for verden. Dette er mit håb for Europas unge. Dette er min vision for Erasmus +. "

Uddannelse

Universitetsrangering fra 2021 viser, at europæiske universiteter har et stærkt samarbejde

Udgivet

on

U-Multirank, initieret af Kommissionen og medfinansieret af Erasmus+, har offentliggjort sin 8th universitetsrangering og scorede næsten 2,000 universiteter fra 96 ​​lande over hele verden. Blandt andre resultater viser det, at europæiske universiteter samarbejder mere intensivt i sammenligning med andre regioner, især inden for præstationsområderne undervisning og læring, forskning, vidensudveksling og internationalisering (personale & studerendes mobilitet, fælles eksamensbeviser og publikationer osv.). Generelt klarer universiteter, der arbejder sammen med andre institutioner, virksomheder og industrier, regeringer, regionale organer eller på tværs af grænser, generelt bedre end dem, der er mindre fokuseret på samarbejde. Syv aspekter blev taget i betragtning ved rangeringen: strategiske partnerskaber, internationale fællesgrader, praktikophold, internationale sampublikationer, sampublikationer med industrielle partnere, regionale sampublikationer og ko-patenter med industrien.

Hvert år, U-Multirank sammenligner videregående uddannelsesinstitutioners præstationer på områder, der betyder mest for studerende, hvilket giver verdens største online -placeringer, der kan tilpasses. Universiteter kan bruge U-Multirank-data til at vurdere deres styrker og svagheder og finde måder at oprette eller styrke deres strategiske planer, herunder aspekter af samarbejde. Det Initiativ fra europæiske universiteter er en af ​​de flagskibsaktioner, der ledes af Kommissionen i retning af det europæiske uddannelsesområde. Målet er at skabe tværnationale alliancer, hvor studerende, ansatte og forskere kan nyde problemfri mobilitet - fysisk såvel som praktisk talt at studere, uddanne, undervise, lave research, arbejde eller dele tjenester i nogen af ​​de samarbejdende partnerinstitutioner. Indtil videre er der 41 sådanne alliancer, der samler mere end 280 højere læreanstalter i hele Europa. I alt er der et budget på op til 287 millioner euro fra Erasmus+ og Horizon Europe til rådighed for disse 41 europæiske universiteter. Flere oplysninger er tilgængelige online.

reklame

Læs

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs

Uddannelse

Europa -Kommissionens rapport om voksenuddannelse i Europa

Udgivet

on

Europa-Kommissionens Eurydice netværk har udgivet en rapport om 'Voksenuddannelse og uddannelse i Europa: Opbygning af inkluderende veje til færdigheder og kvalifikationer'. Rapporten undersøger de nuværende tilgange til fremme af livslang læring, med særlig fokus på politikker og foranstaltninger, der understøtter adgang for voksne med lave færdigheder og kvalifikationer til læringsmuligheder. Det ser på 42 uddannelses- og uddannelsessystemer i 37 europæiske lande.

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: “Denne pandemi har vist, at mange voksne ikke har tilstrækkelige grundlæggende færdigheder. Især har det afsløret den store digitale kløft blandt den voksne befolkning. Det er vigtigt at skabe systematiske læringsmuligheder, der gør det muligt for mennesker at forbedre deres grundlæggende færdigheder på ethvert stadie af livet. Vi er også nødt til at tage fat på fragmenteringen af ​​voksenlæringssektoren, så voksne kan foretage enkle overgange mellem forskellige typer og former for uddannelse. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder, Nicolas Schmit, sagde: ”For at tilpasse os til en hurtigt foranderlig arbejdsverden skal vi fokusere vores opmærksomhed og ressourcer på livslang læring. I 2030 ønsker vi, at mindst 60% af voksne i EU skal deltage i uddannelse hvert år. EU -ledere hilste denne ambition velkommen, og deres nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner omfatter store investeringer i opkvalificering og genkvalificering af voksne. Sammen med arbejdsmarkedets parter og alle interessenter er vi nødt til at sikre adgang til læringsmuligheder især for mennesker, der vil have størst fordel af opkvalificering og omskoling. Dette aspekt er centralt for Upskilling Pathways -initiativet, som er særlig opmærksom på de mest sårbare. ”

reklame

Ud over at undersøge, hvordan voksenuddannelses- og uddannelsesinitiativer koordineres på nationalt plan, præsenterer denne rapport også en unik kortlægning af offentligt finansierede og medfinansierede voksenuddannelses- og uddannelsesprogrammer og de eksisterende vejlednings- og støtteforanstaltninger til de mindst kvalificerede. Det Eurydice-netværk består af nationale enheder i europæiske lande, og er koordineret af Forvaltningsorganet for Uddannelse, Audiovisuelle Medier og Kultur.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending