Følg os

Uddannelse

EU skole rapport: Nogle forbedringer inden for videnskab og læsning, men fattige i matematik

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

article-2246469-1676B81C000005DC-911_634x492Den seneste Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) rapporten om matematik, naturvidenskab og læsefærdigheder hos 15-årige afslører blandede resultater for medlemslandene. EU som helhed halter alvorligt bagud i matematik, men billedet er mere opmuntrende inden for naturvidenskab og læsning, hvor Europa er på vej til at nå sit 2020-mål om at reducere procentdelen af ​​lavt præsterende1 til under 15 %. Resultaterne blev præsenteret i Bruxelles af OECD's vicegeneralsekretær Yves Leterme og Europa-Kommissionens generaldirektør for uddannelse og kultur Jan Truszczynski.

Resultaterne afslører, at ti medlemslande (BG, CZ, DE, EE, IE, HR, LV, AT, PL og RO) har opnået betydelige fremskridt med at mindske deres andel af lavpresterende på tværs af alle tre grundlæggende færdigheder siden 2009. Men fem EU lande (EL, HU, SK, FI, SE) har oplevet en stigning i antallet af lavpresterende. Andre medlemslande opnåede blandede resultater. Samlet set er EU's præstationer lidt bedre end USA, men begge halter bagefter Japan.

Uddannelses-, kultur-, flersprogetheds- og ungdomskommissær Androulla Vassiliou sagde: "Jeg lykønsker de medlemslande, som har forbedret deres præstationer, men det er klart, at EU som helhed er nødt til at arbejde hårdere. Medlemslandene skal fastholde deres bestræbelser på at tackle lave præstationer i skoleuddannelse for at sikre, at unge har de færdigheder, de behøver for at få succes i den moderne verden. Resultaterne er en påmindelse om, at investering i kvalitetsuddannelse er grundlæggende for Europas fremtid."

Dette synspunkt blev gentaget af Yves Leterme: "PISA-undersøgelsen viser, hvad 15-årige ved, og hvad de kan gøre med det, de ved. I en global økonomi måles succes ikke længere alene i forhold til nationale standarder, men i forhold til den bedst præsterende uddannelse. Resultaterne for EU understreger, at forbedringstempoet skal stige, hvis medlemslandene skal undgå at komme bagud i forhold til andre økonomier," tilføjede den tidligere belgiske premierminister.

PISA-undersøgelsen er blevet gennemført hvert tredje år siden lanceringen i 2000. Alle 34 OECD-medlemslande og 31 partnerlande deltog i PISA 2012, hvilket repræsenterer mere end 80 % af verdensøkonomien. Omkring 510,000 elever i alderen fra 15 år tre måneder til 16 år og to måneder deltog i testene, som dækkede matematik, læsning og naturfag med hovedfokus på matematik.

Evidensgrundlaget, som PISA producerer, gør det muligt for politiske beslutningstagere og undervisere at identificere karakteristika ved højtydende uddannelsessystemer og tilpasse deres politikker.

Europa-Kommissionen og OECD underskrev for nylig en samarbejdsaftale om at arbejde tættere sammen på tre områder: kompetencestrategier, landeanalyser og internationale undersøgelser.

reklame

Hvad siger resultaterne om EU - Kommissionens analyse

Læsning: Procentdelen af ​​lavpresterende i læsning er faldet fra 23.1 % i 2006 og 19.7 % i 2009 til 17.8 % i 2012. Hvis denne tendens fortsætter, kan benchmark på 15 % være opnåeligt i 2020. Indtil videre har kun syv EU-lande haft nået dette benchmark (EE, IE, PL, FI, NL, DE og DK). Der er opnået bemærkelsesværdige fremskridt i CZ, DE, EE, IE, HR, LT, LU, AT, PL og RO.

Matematik: Ingen fremskridt med hensyn til at forbedre procentdelen af ​​lavt præsterende på EU-niveau siden 2009. Fire medlemsstater (EE, FI, PL, NL) er dog blandt de bedst præsterende lande på verdensplan med en procentdel af lavt præsterende i matematik under EU-benchmark på 15 %. Ingen anden medlemsstat har endnu nået dette niveau. BG, EE, IE, HR, LV, AT, PL og RO gjorde betydelige fremskridt (mere end 2 procentpoint).

Videnskab: Stadig forbedring af videnskabelige færdigheder i hele Unionen. EU's procentdel af lavpresterende er faldet fra 20.3 % i 2006 til 17.8 % i 2009 og 16.6 % i 2012. Ti medlemslande er under 15 % benchmark: CZ, DE, EE, IE, LV, NL, PL, SI, FI, Storbritannien. Der er opnået stabile fremskridt i CZ, DE, EE, IE, ES, LV, AT, PL og RO.

Analysen fremhæver, at elevernes socioøkonomiske status har en betydelig indflydelse på præstationsniveauet, hvor de, der kommer fra husholdninger med lav indkomst, er meget mere tilbøjelige til at præstere lavt i matematik, naturfag og læsning. Andre væsentlige faktorer omfatter de primært negative virkninger af at være af indvandrerbaggrund, vigtigheden af ​​at deltage i førskoleundervisning og -pleje samt kønsforskellen i læsefærdigheder (piger klarer sig meget bedre end drenge).

Analysen afslører også sammenhængen mellem PISA-resultater og den nyligt offentliggjorte OECD Survey of Adult Skills (IP / 13 / 922). Den konkluderer, at politikkerne for at være effektive er nødt til at fokusere på forbedring af grundskole- og gymnasieuddannelsen. Derudover er det normalt for sent at kompensere for den forpassede mulighed i skolen.

Næste skridt

Klokken 2 i dag vil Michael Davidson, OECD-chef for Early Childhood and Schools, og Jan Pakulski, leder af Kommissionens enhed for uddannelsesstatistikker, undersøgelser og undersøgelser, orientere uddannelses- og træningsinteressenter om konsekvenserne af PISA 2012-resultaterne for europæisk politikudformning. . Briefingen vil finde sted i auditoriet i Kommissionens Madou-bygning, Place Madou 1, 1210 Saint-Josse-Ten-Noode. Akkrediterede medier er velkomne.

Kommissionen vil drøfte PISA 2012-resultaterne med medlemsstaterne for at hjælpe med at identificere foranstaltninger til at afhjælpe svagheder. En første udveksling er planlagt på det næste møde mellem EU's undervisningsministre den 24. februar. Resultaterne vil også blive brugt til Kommissionens 2014 'europæiske semester' som producerer landespecifikke anbefalinger knyttet til grundlæggende færdigheder.

Det nye Erasmus+ (IP / 13 / 1110) program for uddannelse og unge, der starter i januar, vil støtte projekter, der sigter mod at udvikle og opgradere skoleundervisningen. Undersøgelsesresultaterne kan også hjælpe medlemsstaterne med at definere prioriteter for støtte fra Den Europæiske Socialfond, som er en vigtig kilde til investeringer i færdigheder og uddannelse og kan også forbedre uddannelsesmulighederne for udsatte grupper.

Mere information

PISA 2012: EU's præstationer og første konklusioner vedrørende uddannelses- og erhvervsuddannelsespolitikker i Europa

PISA 2012 på OECD's hjemmeside

Europa-Kommissionen: Uddannelse og træning

Androulla Vassilious hjemmeside

Twitter: Androulla Vassiliou VassiliouEU og Yves Leterme @YLeterme

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending