Følg os

Medarbejder kultur

Kommissionen hilser Rådets grønt lys for Erasmus+ velkommen

DEL:

Udgivet

on

1385451_616101745098903_1599087257_nThe European Commission has welcomed the Council’s adoption today (3 December) of Erasmus+, the EU’s new programme for education, training, youth and sport, with a budget of €14.7 billion over the next seven years – 40% higher than current levels. The Council adoption follows the European Parliament’s overwhelming vote in favour of the new programme on 19 November (IP / 13 / 1110) og støtter fuldt ud den tekst, den har stemt.

Erasmus+ brings together the EU’s support for education, training and youth into a single programme (previously seven separate programmes), as well as including funding for sport for the first time.

“I am pleased that Erasmus+ has now been adopted formally by the Council. The budget increase of 40% demonstrates the EU’s commitment to education and training. Erasmus+ will enable young people to increase their knowledge and skills through experience abroad which will improve their employability. While a majority of the budget will be used for individual mobility grants, Erasmus+ will also support partnerships to help people make the transition from education to work, and reforms to modernise and improve the quality of education in member states,” said Education, Culture, Multilingualism and Youth Commissioner Androulla Vassiliou.

Erasmus+ vil understøtte læringsmuligheder i udlandet både inden for og uden for EU. På idrætsområdet vil der være fokus på græsrodsinitiativer og tackling af grænseoverskridende udfordringer som matchfixing, doping, vold og racisme. Den endelige undertegnelse af Europa-Parlamentet og Rådet forventes den 11. december. Erasmus+-programmet træder i kraft i januar 2014.

Mere information

Europa-Kommissionen: Erasmus + hjemmeside og video

Erasmus + på Facebook

reklame

Deltag i samtalen på Twitter: #ErasmusPlus

kommissær Vassilious hjemmeside

Følg Androulla Vassiliou på Twitter VassiliouEU

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending