Følg os

Medarbejder kultur

Debatten om Europas fremtid: Kommissær Vassiliou lytter til cypriotiske borgere

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eu_year_of_citizens_2013Debatten om Europas fremtid kommer til Cypern på torsdag 28 november. Uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom Kommissær Androulla Vassiliou, EU-kommissær for, vil afholde en åben borgerdialog på Carob Mill i Limassol med lokale rådsmedlemmer, NGO-repræsentanter, studerende og offentligheden.

"Citizens 'Dialogue er en fremragende måde for europæiske beslutningstagere at høre offentlighedens synspunkter fra første hånd. Jeg er ivrig efter, at så mange mennesker som muligt deltager i vores begivenhed i Cypern: fra skolelever og studerende til mødre og dads, til kontor- og butiksarbejdere, forretningsfolk, civilsamfundet og ældre. Alle er velkomne. Dette er din chance for at få din stemme hørt. Jeg ved, at mine cypriotiske kollegaer har meget at sige, især om spørgsmål som økonomien , beskæftigelse og europæisk solidaritet. Denne åbne dialog er en chance for alle at udtrykke deres synspunkter, som jeg vil videresende til Bruxelles. "

Denne borgerdialog på Cypern er en del af en række begivenheder, der har fundet sted i løbet af 2013, det europæiske borgerår. Næsten 40 dialoger har allerede fundet sted i hele Europa.

reklame

Debatten i Limassol finder sted fra kl 17 til 30 på Carob Mill, Vasilissis Street. Moderatoren er tv-præsentant Loukas Fourlas. Samtidig fortolkning vil være tilgængelig til og fra græsk, tyrkisk og engelsk. Debatten vil dække tre hovedområder: kommissær Vassilious ansvarsområder, især uddannelse og ungdom, den økonomiske krise og Europas fremtid.

For at garantere et sted i dialogen, skal du registrere dig her. Debatten kan også følges live via web stream. Borgere fra hele Europa kan også deltage via Twitter ved at bruge hashtag #EUDeb8.

Baggrund

reklame

Hvad handler Citizens 'Dialogues om?

I januar, Europa-Kommissionen startede det europæiske år for Borgerne (IP / 13 / 2), et år dedikeret til offentligheden og deres rettigheder. I løbet af året har kommissærer haft debatter med borgere over hele EU om deres syn på Europa og deres forventninger til fremtiden.

Der er opnået meget i de 20 år siden indførelsen af ​​EU-unionsborgerskab. Resultaterne af en høring, som Kommissionen gennemførte sidste år, viste, at 55% af cyprioterne ved, hvad deres rettigheder er som EU-borgere (sammenlignet med 46% i gennemsnit for alle EU-borgere). 86% af cyprioterne sagde også, at de gerne ville vide mere om disse rettigheder (59% i gennemsnit for alle EU-borgere). Dette er grunden til, at Kommissionen dedikerede 2013 til borgerne og deres rettigheder. Borgerdialogerne er kernen i det europæiske år for borgerne.

Hvorfor gør Kommissionen det nu?

Fordi Europa står ved et korsvej. De kommende måneder og år vil være afgørende for EU's fremtidige forløb, hvor mange taler om behovet for mere politisk union eller en Europas Forenede Stater. Men europæisk integration skal gå hånd i hånd med at styrke Unionens demokratiske legitimitet: det er grunden til, at Kommissionen opfordrer alle borgere til at give udtryk for deres stemmer under det kommende valg til Europa-Parlamentet.

Hvad bliver resultatet af borgerdialogerne?

Et af hovedmålene med dialogerne er at forberede jorden til valget til Europa-Parlamentet i 2014. Feedbacken fra borgerdialogerne vil være med til at lede Kommissionen, når den udarbejder planer for en fremtidig reform af EU.

På 8 maj 2013 Europa-Kommissionen offentliggjorde sin anden EU Rapport om unionsborgerskab, som fremsætter 12 nye foranstaltninger for at løse problemer, som borgerne stadig har (IP / 13 / 410 og MEMO / 13 / 409). Borgernes rapport er Kommissionens svar på en større onlinekonsultation, der blev afholdt i maj 2012 (IP / 12 / 461) og de rejste spørgsmål og forslag fremsat i borgerdialoger om EU-borgernes rettigheder og deres fremtid.

Onsdag offentliggjorde Kommissionen også en pakke af foranstaltninger, der sigter mod at styrke borgernes rettigheder med hensyn til adgang til domstol og retshjælp, når de er i et fremmed land.

Mere information

Yderligere information om Limassol-dialogen

Debat om Europas fremtid

Borgernes Europaår

Europæerne komme til orde: Resultater af høringen om EU-borgernes rettigheder

Androulla Vassilious hjemmeside

Repræsentation af Europa-Kommissionen på Cypern

Følg Androulla Vassiliou på Twitter VassiliouEU

At bidrage til debatten om Twitter: #EUdeb8

Medarbejder kultur

Kommissionen lancerer Creative Europe-opfordringer til at støtte kultur- og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat de resterende opfordringer til kultur og kreative sektorer inden for kulturområdet Creative Europe-programmet, der stiller et samlet beløb på 88 mio. EUR til rådighed. Dette budget dækker europæiske samarbejdsprojekter inden for kultur, udbredelse og øget mangfoldighed af europæiske litterære værker og vil give uddannelse og opførelsesmuligheder for unge musikere.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Kultur og skabelse er livlige sektorer, der er hårdt ramt af pandemien. Nu hvor begrænsningerne løftes, er det tid til at fokusere på bæredygtig genopretning af kulturelle aktiviteter og spillesteder. Creative Europes budget for de næste syv år er steget markant, og i år vil der allerede blive stillet 88 mio. EUR til rådighed til at støtte kunstnere, forfattere og kunstnere igen i forbindelse med publikum i hele Europa. Jeg opfordrer alle parter til at kontrollere betingelserne for opkaldene og bruge denne mulighed. ”

Opfordringerne fokuserer blandt andet på europæisk kunstnerisk samarbejde og innovation på emner som publikumsengagement, digital samhørighed digitalisering og bidrag til European Green Deal. Opkaldet til europæiske platforme vil specifikt bidrage til at øge synligheden, programmeringen og promoveringen af ​​nye kunstnere. Interesserede organisationer kan nu indsende ansøgninger med tidsfrister fra slutningen af ​​august til slutningen af ​​september afhængigt af opkaldene. Flere oplysninger og vejledning til de forskellige opkald er tilgængelige på denne webside.

reklame

Læs

Medarbejder kultur

Kreativt Europa: Over 2 mia. EUR til støtte for genopretning, modstandsdygtighed og mangfoldighed i kulturelle og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat nye aktioner til støtte for de kulturelle og kreative sektorer i og uden for Europa efter vedtagelsen af ​​den første årlige arbejdsprogram af det Kreative Europa 2021-2027. I 2021 tildeler Creative Europe et hidtil uset budget på omkring 300 millioner euro til at hjælpe kulturelle fagfolk og kunstnere til at samarbejde på tværs af discipliner og grænser for at finde flere muligheder og nå nye målgrupper.

Vedtagelsen danner grundlaget for de første indkaldelser af forslag under det nye program. Disse opkald vil være åbne for alle organisationer, der er aktive i de relevante kulturelle og kreative sektorer. Det samlede syvårige budget på € 2.4 mia. Er steget med 63% i forhold til det foregående. Det Kreative Europa har også til formål at øge konkurrenceevnen i den kulturelle sektor og samtidig støtte deres bestræbelser på at blive grønnere, mere digital og mere inkluderende. Der lægges særlig vægt på at styrke modstandsdygtigheden og genopretningen af ​​de kulturelle og kreative sektorer i lyset af pandemien.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Over 8 millioner mennesker i hele EU arbejder i en kulturel aktivitet. Kultur kender ingen grænser og ingen nationaliteter. Kunst repræsenterer et vindue til verden og bidrager til at bygge broer blandt os alle. På et tidspunkt, hvor museer, biografer, kulturarvsteder, teatre alle begynder at genåbne, vil jeg gentage Kommissionens støtte til den kulturelle og kreative sektor. Med et øget budget vil Creative Europe stræbe efter at styrke sektorernes genopretning og samtidig fremme den enorme mangfoldighed og kreativitet, de tilbyder os. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "Kunstnerisk og kreativt udtryk er kernen i de kulturelle og kreative industrier og vores europæiske identitet. Det genoplivede kreative Europa-program vil give et boost til europæiske historier, der resonerer globalt og nærer Europas skabere, producenter , distributører og udstillere, der er så hårdt ramt af pandemien. Ved at støtte samarbejde på tværs af værdikæden og sproglige grænser samt nye innovative forretningsmodeller vil MEDIA styrke et levende og kulturelt forskelligt audiovisuelt økosystem. For første gang og på et tid med voksende trusler mod mediepluralisme vil det Kreative Europa også fremme en sund og bæredygtig nyhedsmediesektor i hele Unionen. ”

A pressemeddelelse er tilgængelig online.

Læs

Medarbejder kultur

EU boost for kultur

Udgivet

on

MEP'er har godkendt det største budget nogensinde for EU's kultur- og kreative sektorer - 2.5 mia. Euro for 2021-2027. Samfund 

Kreativt Europa er det eneste EU-program, der udelukkende understøtter kultur- og audiovisuelle sektorer. Efter en hård periode for kunstnere og hele sektoren på grund af begrænsninger i forbindelse med COVID-19-pandemien blev Parlamentet og Rådet enige om et budget på 2.5 mia. EUR for 2021-2027 i december 2020. MEP'er godkendte aftalen under plenarmødet i maj 2021.

Bedre reaktion på forskellige sektorer og deres behov

reklame

For at være i stand til at respektere forskellige sektorers specifikke karakter og reagere bedre på deres behov er Creative Europe opdelt i tre forskellige tråde:

Medarbejder kultur fokuserer på netværk, tværnationalt og tværfagligt samarbejde i kulturelle og kreative sektorer og fremmer en stærkere europæisk identitet og værdier med særlig opmærksomhed for musikbranchen, som forhandlet af MEP'er.

medier er dedikeret til at stimulere grænseoverskridende samarbejde, mobilitet og innovation øge synligheden af ​​europæiske audiovisuelle værker i det nye miljø og gør det attraktivt for forskellige målgrupper, især unge mennesker.

reklame

Tværsektorielt sigter mod at tilskynde til innovation, støtte tværsektorielle projekter, udveksling af bedste praksis og løse fælles udfordringer. Creative Europe støtter også: 

  • Europæiske kulturarvsmærke 
  • Europæiske kulturarvsdage 
  • Europæiske priser for musik, litteratur, arv og arkitektur  
  • Europæiske kulturhovedstæder  
Støtte til aktiviteter med EU-merværdi

Det Kreative Europa vil støtte aktiviteter, der fremmer fælles EU-rødder, kulturel mangfoldighed og grænseoverskridende samarbejde.

Fremme af inklusion og ligestilling mellem kønnene

MEP'er sikrede fokus på inklusion og ligestilling mellem kønnene, fremme deltagelse af mennesker, der lever med handicap, mindretal og personer med dårligt stillede baggrunde, samt støtte kvindeligt talent.

Kreativt Europa 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending