Følg os

Forretning

Kommissionen og OECD lancering hjemmeside for universiteterne til at måle iværksætter effekt

DEL:

Udgivet

on

20130611-økovandI dag (18. november) lancerer Europa-Kommissionen sammen med Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) et nyt online selvevalueringsværktøj til universiteter til at måle, hvor entreprenante de er. HEInnovér sætter institutioner i stand til at vurdere deres præstationer på syv områder: ledelse og styring, organisatorisk kapacitet, undervisning og læring, veje for iværksættere, universitets-virksomhedsudveksling, den internationaliserede institution og effektmåling.

"Iværksætterkompetencer og tankesæt er vigtigere end nogensinde på dagens globale markeder. Det gælder lige så meget for universiteter som virksomheder. Jeg er overbevist om, at dette nye initiativ vil tilskynde europæiske højere uddannelsesinstitutioner til at blive mere iværksætterorienterede og åbne for muligheder," sagde Androulla Vassilliou, EU-kommissær for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom.

Under hvert af de syv vurderingsområder opfordres institutionerne til at score sig selv fra 0-10 som svar på udsagn som:

  • Iværksætteri er en stor del af universitetets strategi
  • Universitetet er åbent for at rekruttere og engagere sig med personer, der har iværksætterholdninger, adfærd og erfaring
  • Universitetet validerer læringsresultater for iværksætteri
  • Virksomhedsopstartsuddannelse udbydes på tværs af læseplaner og fakulteter
  • Universitetet letter adgangen til privat finansiering for sine potentielle iværksættere
  • Universitetet har stærke forbindelser med inkubatorer og videnskabsparker

Hjemmesiden genererer derefter resultater for institutionen, der fremhæver styrke- og svaghedsområder. Det hjælper også institutionen med at forbedre sin præstation ved at give links til skræddersyede eksempler på god praksis.

HEInnovate er ikke et benchmarking- eller rangeringsværktøj; alle resultater og data forbliver brugerens ejendom og vil ikke blive opbevaret eller gemt af Kommissionen eller OECD. Der er ingen gebyrer eller registreringsomkostninger for at bruge tjenesten.

I 2014 vil Kommissionen og OECD afholde workshops og arrangementer i hele Europa om, hvordan man får mest muligt ud af hjemmesiden.

Baggrund

reklame

De europæiske videregående uddannelsessystemer er i stigende grad nødt til at ændre den måde, de fungerer på på grund af revolutionen inden for informations- og kommunikationsteknologier, finanskrisen, global konkurrence og pres på budgetterne.

En af de væsentligste ændringer som reaktion på disse udfordringer har været udviklingen, både i koncept og praksis, af det 'entrepreneurial university', som lægger større vægt på innovation på alle områder, fra forskning til undervisning og læring, videnudveksling, styring og eksterne relationer.

Europa-Kommissionens University-Business Forum, som samler interessenter fra erhvervslivet og den akademiske verden for at tilskynde til stærkere partnerskaber og videnudveksling, har arbejdet på at definere en ramme, der definerer karakteristikaene for det 'entrepreneurial university'.

Efter indledende drøftelser i 2011 nedsatte Kommissionen i begyndelsen af ​​2012 et ekspertpanel for at undersøge konceptet til bunds. Disse diskussioner inspirerede til oprettelsen af ​​HEInnovate, som tager højde for mangfoldigheden i det europæiske landskab for videregående uddannelser og de områder, der kan bidrage til iværksætterpræstationer på de videregående uddannelser.

Europa-Kommissionen: Uddannelse og træning

HEInnovér

Androulla Vassilious hjemmeside

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending