Følg os

Kommunikation

Baku Forum: Humanitære spørgsmål på hjerte

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Deltagelsen af ​​13 nobelprisvindere på Baku Forum 2013 er mere end en hyldest til kreativiteten og opfindsomheden af ​​Nobel-familien, som var en integreret del af udvikling af de rige Baku-oliefelter i begyndelsen af ​​sidste århundrede - det demonstrerer også beslutningen fra Aserbajdsjans ledelse om at modernisere landet ved at drive det ind i de førende rækker af konvergerende teknologier.

az4rz

reklame

III Baku Forum på Heydar Aliyev Kulturcenter (arkitekt Zaha Hadid)

reklame

"Om videnskabelig innovation sigter Aserbajdsjan på at være 'i front'," sagde præsident-professor Ilham Alyiev i sin indbydende tale. Sammen med sin lidenskab for videnskab omtalte Alyiev også sine studenterår og undervisningserfaring som den "lykkeligste tid" i hans liv.

”Udviklingen af ​​videnskab og uddannelse er vores fremtid og fremtiden for enhver nation,” sagde han. "Med næsten 100% læsefærdigheder i Aserbajdsjan giver dette mulighed for forbedringer af uddannelseskvaliteten, som giver langsigtet bæredygtig udvikling.

az3rz

Præsident-professor Alyev og kone Mehriban

"Kompetente og veluddannede unge mennesker er langt fra radikalisme. Det er ikke let at vildlede dem," tilføjede han yderligere og påpegede sin tro på, at den fremtidige udvikling i Aserbajdsjan burde være baseret på videnskabelig og teknologisk udvikling, moderne teknologi og en fri demokratisk samfund.

Det specielle fokus på videnskab som en nøgle for den fremtidige udvikling blev afspejlet i diskussionsemnet ved de runde borde, nemlig konvergerende teknologier, overførsel af innovationer til uddannelse, økologisk civilisation og bioteknologi.

az1rz

Aliyevs med deltagere

Geografisk beliggende mellem Europa og Asien er Aserbajdsjan et af de meget få lande, der hører både OSCE og Organisationen for Islamisk Samarbejde. Denne unikke identitet giver den aserbajdsjanske ledelses motivation til at fremme deres land som et center for dialog mellem civilisationer.

”Vi er meget bekymrede over konflikter og krige, der udkæmpes af religiøse grunde, fordi dette er meget farlige tendenser,” tilføjede Aliyev.

az2rz

"Massemediernes ansvar bliver mere udtalt - på den ene side giver Internettet en stor fordel, og på den anden side er virkningen af ​​hvert ord og stykke information i en globaliseret verden også enorm. Et ord, der siges overalt, kan have alvorlige konsekvenser, ”fortsatte præsidenten og opfordrede også politikere, medier, opinionsledere og offentlige personer til at vise ansvar.

III Baku International Humanitarian Forum, der løb fra 31. oktober til 1. november 2013, var vært for 800 deltagere fra 70 lande og var en stor succes med hensyn til udveksling af ideer mellem mennesker med forskellige baggrunde. Forummet blev afholdt på tre sprog, aserisk, engelsk og russisk. Ved konklusionen blev en erklæring godkendt af deltagerne, der placerer humanitært samarbejde i "hjertet af den civiliserede dialog".

az5rz

Fra Baku Forum, Aserbajdsjan, 31 oktober 2013

 

Anna van Densky

Kommunikation

Kommissionen godkender 58 mio. € offentlig støtte til mobilkommunikationsinfrastruktur i Tyskland

Udgivet

on

Kommissionen har i henhold til EU-reglerne for statsstøtte godkendt 58 mio. EUR i offentlig støtte fra den tyske stat Mecklenburg-Vorpommern til implementering, drift og tildeling af adgang til statsejet passiv mobilkommunikationsinfrastruktur. Formålet med foranstaltningen er at lukke huller i mobilnetværksdækningen i Mecklenburg-Vorpommern, hvor markedet ikke giver nogen dækning. Mobiltjenester leveres via den nye infrastruktur og vil være baseret på højhastigheds 4G Long-Term Evolution-teknologi eller 5G-teknologi. Støtte under foranstaltningen vil blive givet gennem etablering af dedikerede tillidsaktiver hos et internt firma, der vil implementere og drive den passive mobilnetværksinfrastruktur.

Når infrastrukturen er blevet implementeret, vil det interne selskab give åben, retfærdig og ikke-diskriminerende adgang til denne infrastruktur til alle operatører, der er aktive i Tyskland. Kommissionen vurderede foranstaltningen i henhold til EU - reglerne for statsstøtte, navnlig i henhold til artikel 107, stk. 3, litra c), i TEUF og anvendte EU 2013 Bredbåndsretningslinjer analogt. Kommissionen fandt, at foranstaltningen er i overensstemmelse med reglerne, da den løser et markedssvigt, er et passende politisk instrument til at lukke mangler i mobilnetværksdækningen og er forholdsmæssigt.

Foranstaltningen vil bidrage til EU's mål for tilslutningsmuligheder, nemlig at give adgang til højhastighedstjeneste på hele EU, alle steder, hvor mennesker bor, arbejder, rejser og samles. Samtidig hjælper ordningen med at reducere vigtige uligheder og den digitale kløft i Mecklenburg-Vorpommern. Flere oplysninger vil være tilgængelige om Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagenummeret SA.58099, når der er løst nogen fortrolighedsproblemer.

reklame

Læs

Bank

Hi-tech samarbejde mellem # Kina og #EU har et enormt potentiale

Udgivet

on

Kinas bælte- og vejinitiativ (BRI), som undertiden benævnes New Silk Road, er et af de mest ambitiøse infrastrukturprojekter, der nogensinde er udtænkt. Lanceret i 2013 af præsident Xi Jinping, ville den enorme samling af udviklings- og investeringsinitiativer strække sig fra Østasien til Europa og udvide Kinas økonomiske og politiske indflydelse markant - skriver Colin Stevens.

BRI søger at genoplive de gamle Silk Road handelsruter for at forbinde Kina med andre lande i Asien, Afrika og Europa gennem opbygning af et handels- og infrastrukturnetværk.

Visionen inkluderer at skabe et stort netværk af jernbaner, energirørledninger, motorveje og strømlinede grænseovergange, både vestpå - gennem de bjergrige tidligere sovjetrepublikker - og sydpå, til Pakistan, Indien og resten af ​​Sydøstasien.

Kinas kolossale infrastrukturinvesteringer lover at indlede en ny æra med handel og vækst for økonomier i Asien og videre.

Stigende kinesisk indflydelse i Europa har været en voksende kilde til angst i Bruxelles i de senere år.

Så hvad er konsekvenserne af Kinas voksende indflydelse som en global aktør for EU og dets naboer? Vi bad en række eksperter om deres synspunkter.

Sir Graham Watson, en tidligere senior UK-parlamentsmedlem, er blandt dem, der støtter det spændende initiativ og samtidig advarer om, at EU er nødt til at være tæt involveret.

Sir Graham, tidligere liberal liberal, sagde: ”EU bør omfatte et initiativ, der vil forbedre transportforbindelserne over den eurasiske landmasse og ikke give Kina mulighed for at eje det helt. For at realisere dets fulde potentiale skal dette initiativ være en tovejsgade.

"I stedet for at lade Kina købe op og monopolisere infrastruktur som Piræus Havn, bør vi investere i den sammen. Kun på den måde kan vi tæmme Kinas ekspansionistiske ambitioner og binde det ind i samarbejde."

Lignende kommentarer udtales af Fraser Cameron, direktør for EU-Asia Center i Bruxelles, der sagde, at Kina havde "lært nogle vigtige erfaringer fra BRI's første to-tre år, især om økonomisk og miljømæssig bæredygtighed."

Han tilføjer, "Dette betyder, at EU med sin egen forbindelsesstrategi nu kunne overveje at samarbejde med Kina såvel som Japan og andre asiatiske partnere for at udvikle infrastrukturprojekter, der er til gavn for begge kontinenter."

Paul Rubig, indtil for nylig en veteran EPP-MEP fra Østrig, fortalte dette websted, at ”hele verden, inklusive EU, skal være en del af” BRI.

Han tilføjede, ”Ordningen forbinder mennesker gennem infrastruktur, uddannelse og forskning og er til stor fordel for europæere

"EU bør investere i BRI, fordi det vil være en win win for begge sider, EU og Kina," sagde Rubig, der er tæt involveret i SMV Europa

Lignende kommentarer blev sendt af den meget erfarne Dick Roche, en tidligere europaminister i Irland, der sagde: ”BRI og EU's deltagelse i det giver perfekt mening. Det vil hjælpe med at genoprette vores historiske forbindelser med Kina. Ja, der er nogle forskelle mellem de to sider, men BRI er i EU's og Kinas gensidige interesser. Europa kan spille en aktiv rolle i initiativet ved at opretholde dialogen med Kina.

"Det er den bedste vej frem og ikke ved at følge den amerikanske tilgang til BRI. Den amerikanske holdning er et tilbageskridt og vil ikke opnå noget."

Roche, nu en Dublin-baseret konsulent, tilføjede, "Hvis du ser på, hvad der sker i Kina nu sammenlignet med for 50 år siden, er de fremskridt, der gøres, inklusive fordele, som BRI har medført, utrolige."

BRI-investeringerne begyndte at aftage i slutningen af ​​2018. Endnu i slutningen af ​​2019 oplevede BRI-kontrakter igen en stor uptick.

USA har udtrykt modstand, men flere lande har forsøgt at afbalancere deres bekymring over Kinas ambitioner mod BRI's potentielle fordele. Flere lande i Central- og Østeuropa har accepteret BRI-finansiering, og Vesteuropæiske stater som Italien, Luxembourg, og Portugal har underskrevet midlertidige aftaler om at samarbejde om BRI-projekter. Deres ledere rammer et samarbejde for at invitere kinesiske investeringer og potentielt forbedre kvaliteten af ​​konkurrencedygtige byggebud fra europæiske og amerikanske virksomheder.

Moskva er blevet en af ​​BRIs mest entusiastiske partnere.

Yderligere refleksion kommer fra Virginie Battu-Henriksson, EU-talsmand for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik, der sagde: ”Udgangspunktet for EU's tilgang til ethvert konnektivitetsinitiativ er, om det er foreneligt med vores egen tilgang, værdier og interesser. Dette betyder, at konnektivitet skal respektere principperne om bæredygtighed og lige vilkår.

”Når det kommer til Kinas bælte- og vejinitiativ, bør EU og Kina dele en interesse i at sikre, at alle investeringer i tilslutningsprojekter opfylder disse mål. Den Europæiske Union vil fortsætte med at samarbejde med Kina bilateralt og i multilaterale fora for at finde fællesforhold hvor det er muligt og skubbe vores ambitioner endnu højere, når det kommer til klimaforandringsspørgsmål. Hvis Kina opfylder sit erklærede mål om at gøre BRI til en åben platform, der er gennemsigtig og baseret på markedsregler og internationale normer, ville det supplere det, som EU arbejder for - bæredygtig forbindelse med fordele for alle involverede. ”

Andre steder bemærkede en højtstående kilde i EU's direktorat for udenrigsanliggender, at bælte- og vejinitiativet "er en mulighed for Europa og verden, men en, der ikke kun må gavne Kina."

Kilden sagde, ”EU-enhed og sammenhæng er nøglen: i samarbejdet med Kina har alle medlemsstater individuelt og inden for subregionale samarbejdsrammer et ansvar for at sikre overensstemmelse med EU-lovgivning, regler og politikker. Disse principper gælder også med hensyn til engagement med Kinas bælte- og vejinitiativ.

”På EU-plan finder samarbejde med Kina om sit bælte- og vejinitiativ sted på grundlag af, at Kina opfylder sit erklærede mål om at gøre BRI til en åben platform og overholde sit engagement i at fremme gennemsigtighed og lige vilkår baseret på markedsregler og internationale normer og supplerer EU's politikker og projekter for at levere bæredygtig forbindelse og fordele for alle berørte parter og i alle landene langs de planlagte ruter. ”

På sidste års topmøde mellem EU og Kina i Bruxelles diskuterede de to siders ledere, hvad de kaldte det "enorme" potentiale til yderligere at forbinde Europa og Asien på en bæredygtig måde og baseret på markedsprincipper og så på måder at skabe synergier mellem EU's tilgang til tilslutningsmuligheder.

Noah Barkin, en Berlin-baseret journalist og en besøgende fyr på Mercator Institute for China Studies, bemærkede, at da Wang Yi, Kinas øverste diplomat, besøgte Bruxelles i december, leverede han en nøglebudskab til Europa.

"Vi er partnere, ikke rivaler," fortalte han sit publikum på tænketanken European Policy Center, hvor han opfordrede EU og Beijing til at udarbejde en "ambitiøs plan" for samarbejde.

Et sådant samarbejde sker lige nu - takket være BRI.

Forretnings-Europas "Kina-strategi", der for nylig blev offentliggjort, påpeger, at EU er Kinas vigtigste handelspartner, mens Kina er EU's næstvigtigste handelspartner. Den samlede bilaterale handel med varer steg til 604.7 mia. EUR i 2018, mens den samlede handel med tjenester udgjorde næsten 80 mia. EUR i 2017.

Og, siger Business Europe, "her er der stadig masser af uudnyttet økonomisk potentiale for begge sider."

Strategien bemærker, at EU er Kinas vigtigste handelspartner, mens Kina er EU's næstvigtigste handelspartner. Den samlede bilaterale handel med varer steg til 604.7 mia. EUR i 2018, mens den samlede handel med tjenester udgjorde næsten 80 mia. EUR i 2017. Og der er stadig masser af uudnyttet økonomisk potentiale for begge sider.

De kinesiske og europæiske økonomier har haft stor fordel af Kinas tiltrædelse af WTO i 2001.

Den siger, ”De kinesiske og europæiske økonomier har draget en stor fordel af Kinas tiltrædelse af WTO i 2001. EU bør fortsætte med at engagere Kina.”

Mange nye muligheder er allerede opstået som et resultat af ny infrastruktur, der er afsluttet langs Belt Road-ruten.

For eksempel har Italien og Kina arbejdet for at styrke deres forbindelser og samarbejde om den digitale økonomi via en "digital" silkevej og turisme.

En digital silkevej ses som en betydelig del af BRI. Kina, med det største antal internetbrugere og mobiltelefonbrugere i verden, står på verdens største e-handelsmarked og er bredt anerkendt som en af ​​de største spillere inden for big data.

Det er dette enorme marked, som erfarne observatører som Watson, Rubig og Roche mener, at EU nu bør prøve at tilpasse sig, inklusive via BRI.

Det Europæiske Institut for Asiatiske Studier citerer renovering af jernbaneforbindelsen Budapest-Beograd som en ”stor” case study for at få en bedre forståelse af BRI.

Projektet er en del af 17 + 1 Cooperation and Belt and Road Initiative (BRI). Det blev annonceret i 2013, men blev stoppet på den ungarske side indtil 2019 på grund af EU's udbudsregler. Projektet er kommet forskelligt frem på den ungarske side end det gjorde på serbisk side som ikke-EU-medlem på grund af EU's indgriben, siger EIAS-rapporten.

”En digital silkevej er en betydelig del af BRI. Kina, med det største antal internetbrugere og mobiltelefonbrugere i verden, står på verdens største e-handelsmarked og er bredt anerkendt som en af ​​de største spillere inden for big data.

Men klart, der er mere at gøre for at realisere dets fulde potentiale.

Den Europæiske Unions handelskammer i Kina (European Chamber) udarbejdede sin egen undersøgelse, The Road Less Traveled: European Engagement in Kinas Belt and Road Initiative (BRI). Baseret på en medlemsundersøgelse og omfattende interviews fremhæver rapporten den "perifere" rolle, som europæisk virksomhed i øjeblikket spiller i BRI.

Alligevel har hi-tech-samarbejde mellem Kina og EU et enormt potentiale, og dialoger og gensidig tillid er nøglerne til at skabe tættere digitale bånd mellem de to sider, sagde Luigi Gambardella, præsident for den kinesiske EU-erhvervsforening.

Kina. Som et yderligere eksempel lancerede den succesrige tvilling-satellit Beidou-3 i september sidste år med succes til den digitale Silk Road, der blev indledt af Kina i 2015, som involverer at hjælpe andre lande med at bygge digital infrastruktur og udvikle internetsikkerhed.

I en kommentar til den digitale Silk Road sagde Gambardella, at det har potentialet til at være en "smart" spiller i Belt and Road Initiative, hvilket gør BRI-initiativet mere effektivt og miljøvenligt. De digitale links vil også forbinde Kina, verdens største e-handelsmarked, med andre lande, der er involveret i initiativet.

Andrew Chatzky fra Rådet for Udenrigsrelationer siger: "Kinas overordnede ambition for BRI er svimlende. Til dato har mere end tres lande - tegner sig for to tredjedele af verdens befolkning - underskrevet projekter eller angivet interesse for ved at gøre sådan."

"Analytikere skønner, at den hidtil største er 68 milliarder dollars Kina-Pakistan økonomiske korridor, en samling af projekter, der forbinder Kina med Pakistans Gwadar-havn ved Det Arabiske Hav. I alt har Kina allerede brugt anslået 200 milliarder dollars på en sådan indsats. Morgan Stanley har forudsagt Kinas samlede udgifter i løbet af BRI's levetid kunne nå $ 1.2-1.3 billioner i 2027, selvom estimaterne for de samlede investeringer varierer, ”sagde han.

Den oprindelige Silkevej opstod under den vestlige udvidelse af Kinas Han-dynasti (206 f.Kr. – 220 fv.), Der smedede handelsnetværk i hele det, der i dag er de centralasiatiske lande. Disse ruter strækkede sig over fire tusinde miles til Europa.

I dag lover BRI igen at sætte Kina og Centralasien - og måske EU - i centrum for en ny bølge af globalisering.

 

Læs

Kina

#Huawei leverer sikre netværk til 5G-æraen

Udgivet

on

Huawei glæder sig over EU-koordinerede 5G-netværkssikkerhedsrisikovurdering, der blev frigivet i dag. Denne øvelse er et vigtigt skridt i retning af at udvikle en fælles tilgang til cybersikkerhed og levere sikre netværk til 5G-æraen.

Huawei sagde i dag "Vi er glade for at bemærke, at EU leverede sin forpligtelse til at tage en evidensbaseret tilgang og grundigt analysere risici snarere end at målrette mod bestemte lande eller aktører.

Vi er en 100% privat virksomhed, der ejes fuldt ud af sine ansatte, og cybersikkerhed er en højeste prioritet: vores end-to-end cybersecurity-sikringssystem dækker alle procesområder, og vores solide track record viser, at det fungerer.

Den vellykkede og rettidige distribution af 5G-netværk i Europa afhænger af brugen af ​​ekspertise og avanceret teknologi fra hele verden. Vores stærke og fortsatte samarbejde med vores europæiske partnere er en unik mulighed for Europa til at bevare sin teknologiledelse.

Når EU bevæger sig fra at identificere risici i retning af at udarbejde den fælles sikkerhedsramme, der kræves for at styre og afbøde disse risici, håber vi, at dette arbejde fortsat vil blive styret af den samme faktabaserede tilgang. Vi er klar til at samarbejde med europæiske partnere for at hjælpe med at udvikle denne ramme og levere sikker og hurtig forbindelse til Europas fremtidige behov. "

Læs
reklame
reklame
reklame

trending