Følg os

Kommunikation

Baku Forum: Humanitære spørgsmål på hjerte

DEL:

Udgivet

on

Deltagelsen af ​​13 nobelpristagere ved Baku Forum 2013 er mere end en hyldest til Nobel-familiens kreativitet og opfindsomhed, som var en integreret del af udvikling af de rige Baku-oliefelter i begyndelsen af ​​forrige århundrede - det viser også Aserbajdsjans ledelses vilje til at modernisere landet ved at drive det ind i de førende rækker af konvergerende teknologier.

az4rz

III Baku Forum i Heydar Aliyev Cultural Center (arkitekt Zaha Hadid)

"Om videnskabelig innovation sigter Aserbajdsjan efter at være 'på forkant'," sagde præsident-professor Ilham Alyiev i sin velkomsttale. Sammen med sin passion for videnskab omtalte Alyiev også sine studieår og undervisningserfaring som den "lykkeligste tid" i sit liv.

reklame

"Udviklingen af ​​videnskab og uddannelse er vores fremtid og fremtiden for enhver nation," sagde han. "Med næsten 100 % læse- og skrivefærdigheder i Aserbajdsjan giver dette mulighed for forbedringer af kvaliteten af ​​uddannelse, som giver langsigtet bæredygtig udvikling.

az3rz

Præsident-professor Alyev og hustru Mehriban

"Kompetente og veluddannede unge mennesker er langt fra radikalisme. Det er ikke let at vildlede dem," tilføjede han og tilkendegav yderligere sin overbevisning om, at Aserbajdsjans fremtidige udvikling bør være baseret på videnskabelige og teknologiske fremskridt, moderne teknologi og en fri og demokratiske samfund.

Det særlige fokus på videnskab som nøglen til fremtidig udvikling blev afspejlet i diskussionsemnet ved de runde borde, nemlig konvergerende teknologier, overførsel af innovationer til uddannelse, økologisk civilisation og bioteknologi.

az1rz

Aliyevs med deltagere

Geografisk placeret mellem Europa og Asien er Aserbajdsjan et af meget få lande, der tilhører både OSCE og Organisationen for Islamisk Samarbejde. Denne unikke identitet giver motivationen for Aserbajdsjans ledelse til at promovere deres land som et center for dialog mellem civilisationer.

"Vi er meget bekymrede over konflikter og krige, der udkæmpes på religiøse grunde, fordi det er meget farlige tendenser," tilføjede Aliyev.

az2rz

"Massemediernes ansvar bliver mere udtalt - på den ene side giver internettet en stor fordel, og på den anden side er virkningen af ​​hvert ord og hver information i en globaliseret verden også enorm. Et ord, der siges et hvilket som helst sted kan have alvorlige konsekvenser," fortsatte præsidenten og opfordrede også politikere, medier, opinionsdannere og offentlige personer til at vise ansvar.

III Baku International Humanitarian Forum, som løb fra 31. oktober til 1. november 2013, var vært for 800 deltagere fra 70 lande, og var en stor succes med hensyn til udveksling af ideer mellem mennesker med forskellig baggrund. Forummet blev gennemført på tre sprog, aserisk, engelsk og russisk. Ved afslutningen blev en erklæring godkendt af deltagerne, som placerer humanitært samarbejde i "hjertet af civiliseret dialog".

az5rz

Fra Baku Forum, Aserbajdsjan, 31. oktober 2013

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending