Følg os

Uddannelse

Uddannelse Monitor højdepunkter konsekvenser af budgetnedskæringer og færdigheder misforhold

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

thumb_13520Seksten medlemslande1 faldt deres udgifter til uddannelse mellem 2008 og 2011 med seks2 viser yderligere betydelige budgetfald i 2012 ifølge den seneste uddannelses- og uddannelsesmonitor, der blev offentliggjort i dag (30. oktober) af Europa-Kommissionen. Uddannelsesovervågningen fra 2013 giver et billede af hvert lands fremskridt i forhold til specifikke benchmarks og indikatorer og fremhæver den seneste politiske udvikling og analyse. Ledsaget af 28 individuelle landerapporter og en online visualiseringsværktøj, det giver et væld af data for at lette evidensbaseret politikudformning i hele Europa.

"Dataene fra den årlige uddannelsesmonitor er uvurderlige, fordi det giver medlemsstaterne mulighed for at sammenligne sig med andre og tilskynder beslutningstagere til at investere effektivt i at modernisere deres uddannelsessystemer for at forbedre kvalitet og resultater. Dette er vigtigt, hvis vi skal sikre at unge er udstyret med de færdigheder, de har brug for for at få succes i livet, "sagde uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdomskommissær Androulla Vassiliou.

Dette års monitor bekræfter et fald i beskæftigelsesfrekvensen for nyuddannede med mindst en gymnasial uddannelse: kun 76% finder nu job sammenlignet med 82% i 2008. Mens beskæftigelsesfordelen ved en universitetsgrad stadig er tydelig i alle medlemsstater Stater, en ud af fem af EU's arbejdende befolkning med videregående kvalifikationer er i job, der normalt kræver lavere kvalifikationer. På trods af den høje arbejdsløshed tyder dette på en bekymrende uoverensstemmelse mellem de kvalifikationer, der leveres af uddannelsessystemerne, og de, der kræves af arbejdsmarkedet.

reklame

Overordnet mål for Europa 2020: stabile fremskridt

Antallet af tidlige personer, der forlader uddannelse, fortsætter med at falde og ligger på 12.7%. EU-målet for 2020 er 10% eller derunder. Med arbejdsløsheden blandt tidligt skoleafledte på godt 40% ligger den største udfordring i overgangen fra skole til arbejde. Dette lettes gennem praktikophold, lærlingeuddannelser og 'dual learning' modeller, der kombinerer uddannelse med praktisk erfaring. Studerende fra erhvervsuddannelsesprogrammer oplever en bedre overgang fra uddannelse til arbejde i medlemsstater med udviklet arbejdsbaseret læring. Tilsvarende kræver flytningen fra arbejde tilbage til læring nærmere opmærksomhed, med mindre end 1% af 18-24-årige i ikke-formel læring efter at have forladt formel uddannelse.

Da den tertiære opnåelsesrate langsomt stiger, nu på 35.7% sammenlignet med Europa 2020-målet på 40%, skifter politisk fokus mod at reducere frafald, forbedre kvalitet og relevans og fremme studerendes internationale mobilitet. International mobilitet inden for videregående uddannelser øger sandsynligheden for mobilitet efter eksamen og kan hjælpe med at tackle kvalifikationsmangler og flaskehalse på det europæiske arbejdsmarked.

reklame

Andre vigtige fund fra Uddannelsesovervågningen:

  • Ulighed er stadig et træk ved mange uddannelsessystemer i Europa. Dette afspejles i stærke svagheder i færdigheder og kvalifikationer hos grupper som unge med en indvandrerbaggrund. Disse uligheder har alvorlige konsekvenser for enkeltpersoner, økonomiske fremskridt og social samhørighed, men alligevel varierer medlemsstaternes succes med at tackle dette problem meget.
  • Demografiske tendenser påvirker læreryrket stærkt: i mange medlemsstater er størstedelen af ​​lærerne i den højeste aldersgruppe med meget få lærere under 30 år. Det er nødvendigt at genoverveje, hvordan man kan tiltrække, rekruttere og uddanne de bedste kandidater ud over at sikre de får støtte i deres faglige udvikling gennem hele deres karriere.
  • Europa hænger bagefter i udviklingen af ​​åbne uddannelsesressourcer (OER) og massive åbne onlinekurser (MOOC'er). Selvom digitale teknologier er fuldt integreret i den måde, mennesker interagerer på, arbejder og handler på, udnyttes de ikke fuldt ud i europæisk uddannelse. Mens 70% af lærerne i EU anerkender vigtigheden af ​​IKT-understøttet uddannelse, undervises kun 20% af de studerende af digitalt tillidsfulde og støttende lærere.

Færdigheder: tilbage til det grundlæggende

Nyt bevis fra OECDs nylige undersøgelse af voksenfærdigheder (IP / 13 / 922) giver et klarere billede af kvalifikationsniveauerne i Europas befolkning i den arbejdsdygtige alder. En ud af fem voksne i EU overstiger ikke et grundlæggende læsefærdighedsniveau, og for talfærdighed er dette næsten en ud af fire.

Resultaterne understreger også behovet for øget livslang læring. Voksnes deltagelse i livslang læring udgør mindre end 10% og er mest udbredt blandt de unge og højtuddannede snarere end dem, der har mest brug for det.

Ud over grundlæggende færdigheder er kun halvdelen af ​​EU-befolkningen i alderen 15 år og derover enige om, at deres skoleuddannelse hjalp dem med at udvikle iværksætterkompetencer. Der er behov for bestræbelser på at udvikle iværksætterkompetencer for at understøtte skabelse af nye virksomheder, medarbejderinnovation og for at fremme beskæftigelsesegnetheden blandt unge. Iværksætteruddannelse er et uundværligt redskab til at øge de økonomiske fordele ved uddannelse.

Baggrund

Den årlige uddannelsesmonitor, hvoraf den første blev præsenteret i november 2012, undersøger udviklingen i Europas uddannelsessystemer. Ud over specifikke benchmarks og indikatorer tager det også hensyn til nylige og kommende undersøgelser og politisk udvikling. Nye tekniske rapporter, som f.eks undersøgelse af frafald fra videregående uddannelse og en undersøgelse af læringsmobilitet tilføje til bevismateriale fra 2013 Monitor.

Den strategiske ramme for europæisk samarbejde inden for uddannelse og erhvervsuddannelse (ET 2020) understøtter reformer i medlemsstaterne med henblik på at fremme vækst og beskæftigelse. Uddannelsesovervågningen er en årlig rapport, der forelægges hvert efterår af Kommissionen, der beskriver fremskridt med ET 2020-benchmarks og kerneindikatorer, herunder Europa 2020's overordnede mål for uddannelse (se bilag).

Fuld rapport med vigtige fund

Læs
reklame

Uddannelse

Universitetsrangering fra 2021 viser, at europæiske universiteter har et stærkt samarbejde

Udgivet

on

U-Multirank, initieret af Kommissionen og medfinansieret af Erasmus+, har offentliggjort sin 8th universitetsrangering og scorede næsten 2,000 universiteter fra 96 ​​lande over hele verden. Blandt andre resultater viser det, at europæiske universiteter samarbejder mere intensivt i sammenligning med andre regioner, især inden for præstationsområderne undervisning og læring, forskning, vidensudveksling og internationalisering (personale & studerendes mobilitet, fælles eksamensbeviser og publikationer osv.). Generelt klarer universiteter, der arbejder sammen med andre institutioner, virksomheder og industrier, regeringer, regionale organer eller på tværs af grænser, generelt bedre end dem, der er mindre fokuseret på samarbejde. Syv aspekter blev taget i betragtning ved rangeringen: strategiske partnerskaber, internationale fællesgrader, praktikophold, internationale sampublikationer, sampublikationer med industrielle partnere, regionale sampublikationer og ko-patenter med industrien.

Hvert år, U-Multirank sammenligner videregående uddannelsesinstitutioners præstationer på områder, der betyder mest for studerende, hvilket giver verdens største online -placeringer, der kan tilpasses. Universiteter kan bruge U-Multirank-data til at vurdere deres styrker og svagheder og finde måder at oprette eller styrke deres strategiske planer, herunder aspekter af samarbejde. Det Initiativ fra europæiske universiteter er en af ​​de flagskibsaktioner, der ledes af Kommissionen i retning af det europæiske uddannelsesområde. Målet er at skabe tværnationale alliancer, hvor studerende, ansatte og forskere kan nyde problemfri mobilitet - fysisk såvel som praktisk talt at studere, uddanne, undervise, lave research, arbejde eller dele tjenester i nogen af ​​de samarbejdende partnerinstitutioner. Indtil videre er der 41 sådanne alliancer, der samler mere end 280 højere læreanstalter i hele Europa. I alt er der et budget på op til 287 millioner euro fra Erasmus+ og Horizon Europe til rådighed for disse 41 europæiske universiteter. Flere oplysninger er tilgængelige online.

reklame

Læs

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs

Uddannelse

Europa -Kommissionens rapport om voksenuddannelse i Europa

Udgivet

on

Europa-Kommissionens Eurydice netværk har udgivet en rapport om 'Voksenuddannelse og uddannelse i Europa: Opbygning af inkluderende veje til færdigheder og kvalifikationer'. Rapporten undersøger de nuværende tilgange til fremme af livslang læring, med særlig fokus på politikker og foranstaltninger, der understøtter adgang for voksne med lave færdigheder og kvalifikationer til læringsmuligheder. Det ser på 42 uddannelses- og uddannelsessystemer i 37 europæiske lande.

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: “Denne pandemi har vist, at mange voksne ikke har tilstrækkelige grundlæggende færdigheder. Især har det afsløret den store digitale kløft blandt den voksne befolkning. Det er vigtigt at skabe systematiske læringsmuligheder, der gør det muligt for mennesker at forbedre deres grundlæggende færdigheder på ethvert stadie af livet. Vi er også nødt til at tage fat på fragmenteringen af ​​voksenlæringssektoren, så voksne kan foretage enkle overgange mellem forskellige typer og former for uddannelse. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder, Nicolas Schmit, sagde: ”For at tilpasse os til en hurtigt foranderlig arbejdsverden skal vi fokusere vores opmærksomhed og ressourcer på livslang læring. I 2030 ønsker vi, at mindst 60% af voksne i EU skal deltage i uddannelse hvert år. EU -ledere hilste denne ambition velkommen, og deres nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner omfatter store investeringer i opkvalificering og genkvalificering af voksne. Sammen med arbejdsmarkedets parter og alle interessenter er vi nødt til at sikre adgang til læringsmuligheder især for mennesker, der vil have størst fordel af opkvalificering og omskoling. Dette aspekt er centralt for Upskilling Pathways -initiativet, som er særlig opmærksom på de mest sårbare. ”

reklame

Ud over at undersøge, hvordan voksenuddannelses- og uddannelsesinitiativer koordineres på nationalt plan, præsenterer denne rapport også en unik kortlægning af offentligt finansierede og medfinansierede voksenuddannelses- og uddannelsesprogrammer og de eksisterende vejlednings- og støtteforanstaltninger til de mindst kvalificerede. Det Eurydice-netværk består af nationale enheder i europæiske lande, og er koordineret af Forvaltningsorganet for Uddannelse, Audiovisuelle Medier og Kultur.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending