Følg os

Uddannelse

Udtalelse: Potentialet og perspektiv af ikke-formel uddannelse for fremtiden for den unge generation

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

billeder

Ved Justina Vitkauskaite Bernard MEP (Litauen)

Uddannelse er meget vigtig for vores samfunds velstand og for vækst, innovation og fremskridt i Europa. De hurtige ændringer og transformationen af ​​nutidens verden udgør en stor udfordring for uddannelsessystemet, der konstant skal tilpasse sig samfundsøkonomiske ændringer i samfundet. Dagens uddannelsessystem skal være et match med kravene fra det 21. århundrede, der resulterer i evige livslæringsprocesser, mobilitet og udfordringer for den globale videnbaserede økonomi.

reklame

Der er forskellige faktorer, der påvirker disse transformative processer og økonomiske faktorer indrømmes en ledende rolle i disse transformationer af uddannelses- processer. Sidstnævnte er naturligvis er dem, der skubber alle lag af samfundet til at tilpasse sig disse forandringer. Økonomiske faktorer påvirker den unge generation i generelle og relaterede udsatte befolkningsgrupper i særdeleshed, såsom unge Ikke i uddannelse, beskæftigelse eller uddannelse (NEETs), der forlader skolen tidligt, unge indvandrere, og mere bredt formuleret unge med færre muligheder.

I øjeblikket er EU stadig lider under den økonomiske krise og recession. Konsekvenserne af den finansielle og økonomiske krise har haft en dramatisk indvirkning på situationen for unge, der søger et job. Arbejdsløsheden blandt unge er at ramme højder ikke er set i næsten 20 år og risikoen for fattigdom og social udstødelse blandt denne befolkningsgruppe er konstant stigende. Princippet om "Uddannelse for livet", og anvendelsen af ​​en række tilsvarende innovative tilgange til at bringe uddannelse ajour kan give Europa de redskaber til at overvinde denne tendens. Den merværdi, som ikke-formel uddannelse kan give til vores udvikle og voksende samfund kan blive et stærkt instrument til at løse ungdomsarbejdsløsheden. Merværdien kan tage form af at give alle grupper af vores befolkning med nye færdigheder, kompetencer, konkret erfaring og værdifuld viden. Så hvad er det potentiale, og hvad er perspektiverne i ikke-formel uddannelse for fremtiden for unge?

Ikke-formel uddannelse anerkender betydningen af ​​livslang læring og uddannelse uden for det anerkendte og etablerede uddannelsessystem. For folk, der befinder sig uden for det formelle uddannelsessystem denne form for uddannelse er naturligvis mere markant end den uddannelse, der opstår inde i formelle indstillinger. I det foreliggende tilfælde den første type uddannelse nævnt kan fungere bedre, kan være mere fleksible og kan mere stramt fokuseret på sin målgruppe. Det kan også betragtes som en forstærkende og understøttende element af processer for livslang læring.

reklame

Ikke-formel uddannelse kan antage forskellige former og kan omfatte catching-up programmer til skole dropouts, seminarer, fora, udviklingsinitiativer, herunder sundhedsoplysning og fremme læsefærdigheder og folkeoplysning forbereder aktivt medborgerskab. Som frivillig, medbestemmelse og elevcentreret proces, kan ikke-formel uddannelse finder sted i en bred vifte af miljøer og situationer, der kan være bemandet af professionelle læringsformidlere og af frivillige. Det kan være baseret på at inddrage individuelle og kollektive procesorienterede metoder baseret på erfaring og handling og anvendt i forskellige sammenhænge. Og hvad er mere håndgribeligt, er, at ikke-formel uddannelse kan give og forbedre en række bredere livsfærdigheder og kompetencer, der er nødvendige, og værdsatte på arbejdsmarkedet lige nu.

Dette sæt af færdigheder og kompetencer omfatter bedre kommunikation, teamwork, beslutningstagning, kulturelle og sproglige færdigheder, initiativ, selvtillid og iværksætterevner. De kan udvikles og erhvervet gennem involvering i ikke-formelle uddannelsesaktiviteter. For unge mennesker, der deltager i ikke-formelle aktiviteter i udlandet dette sæt af færdigheder kan også omfatte en mere udtalt udvikling af interkulturelle og sproglige færdigheder. Alle disse kvalifikationer er særligt værdsat af arbejdsgiverne, når unge mennesker mangler formelle erhvervserfaring. I dette tilfælde en deltagelse i ikke-formelle aktiviteter kan bidrage til en vellykket unges overgang fra uddannelse til arbejdsmarkedet. Det kan have en positiv indflydelse på beskæftigelsesmulighederne for unge og sikre dem en bedre adgang til arbejdsmarkedet. Desuden kan deltagelse i forskellige ikke-formelle aktiviteter resultere i udvikling af en værdifuld social kapital, i en stigning af mobilitet og skabe eller åbne nye faglige stier. Sidstnævnte er især vigtigt for de mere sårbare grupper af folk som kortuddannede, unge med færre muligheder, unge indvandrere og unge ikke er under uddannelse, beskæftigelse eller uddannelse.

Metoderne i ikke-formel uddannelse hjælper også unge med at tilegne sig nye færdigheder og kompetencer. De sætter individet i fokus i læringsprocessen og fremmer individets personlige og sociale udvikling. Sådanne metoder bidrager til et bedre engagement og motivation for enkeltpersoner gennem hele læringsprocessen. Desuden praktiserer unge "læring ved at gøre" gennem frivilligt arbejde og andre deltagende aktiviteter. Læring baseret på virkelige livssituationer, der aktivt involverer en person i læringsprocessen, bliver mere effektiv og færdighedsorienteret.

Gennem interaktionen via mennesker-til-mennesker kontakter de enkelte elever værdifulde interpersonelle og ledelsesmæssige færdigheder såsom teamwork, ledelse, projektledelse, praktisk problemløsning og IKT-færdigheder. Disse færdigheder er værdifulde for både personlig udvikling og for arbejdsmarkedet. De kan ikke kun bidrage til beskæftigelsesegnetheden, men kan give unge mennesker mulighed for at starte deres egen start-ups og virksomheder. Disse evner - når de betragtes i en international sammenhæng - kan skabe et stærkt grundlag for interkulturel læring og multi-etnisk dialog, der supplerer de "hårde viden" -kompetencer, der erhverves gennem formel uddannelse. Og når disse færdigheder deles med folk fra forskellige lande, bliver de endnu mere håndgribelige. Unge mennesker udvikler en følelse af fællesskab ud over de nationale grænser i deres hjemland. De forbedrer og tilegner sig sprogfærdigheder og udvikler en følelse af solidaritet, respekt og tolerance, der tilskynder unge til at reflektere over deres kulturelle identitet og fælles værdier såsom menneskerettigheder, lighed, friheder. Det kan være yderst gavnligt for de enkelte elever og unge, der ikke kun tilegner sig de nødvendige færdigheder og kompetencer for arbejdsmarkedet, men også bliver mere informerede og vidvinklede.

Så tager i betragtning alle nævnte punkter, kan jeg konstatere, at denne form for uddannelse har en tendens til at tilpasse sig behovene på arbejdsmarkedet, og det er har en evne til at imødekomme sociale forandringer og liv unges behov. Det er grunden til ikke-formel uddannelse har skal støttes mere gennem forskellige kanaler og gennem forskellige juridiske og finansielle instrumenter.

Et sådant vigtigt instrument for ikke-formel læring og uddannelse er den Aktive Unge program. Dette program sigter mod at øge beskæftigelsesmulighederne for unge med færre muligheder, dvs. unge Ikke i uddannelse, beskæftigelse eller uddannelse. Og det bidrager til deres optagelse aktivt medborgerskab og social, uanset deres uddannelsesmæssige, sociale og kulturelle baggrund. Gennem forskellige projekter finansieret af Aktive Unge, der hvert år mere end 150,000 unge og ungdomsledere er involveret i en lang række ikke-formelle uddannelsesaktiviteter på tværs og uden for EU.

Fra mit synspunkt, med henblik på at fremme ikke-formel uddannelse i Europa, den bedste praksis i ikke-formelle uddannelsesaktiviteter via ungdomsarbejde skal meget udbredt. Europa-Parlamentet er et eksempel for en bedste praksis for ungdomsarbejde. Gennem arbejdet i Youth Intergroup Europa-Parlamentet afholder en lang række diskussioner, seminarer og arrangementer, der involverer unge demokratiske ledere, unge forskere og unge arbejdstagere. Disse organiserede aktiviteter hjælpe de unge til at forbedre deres borgerpligt viden og uddybe deres aktive position medborgerskab, som er meget vigtig forud for valget til Europa-Parlamentet i maj 2014.

Afslutningsvis vil jeg gerne sige, at en ikke-formel uddannelse kan have en betydelig indvirkning på at opnå en rimelig, bæredygtig og inklusiv udvikling for Europa 2020 strategien. Det kan spille en enorm rolle i at behandle spørgsmålet om mangel på kvalificeret og støtte den økonomiske genopretning i Europa. Denne form for uddannelse kan være nyttigt i en modernisering af uddannelse og kan give de unge højt værdsat færdigheder, evner og viden. Derudover disse færdigheder, der er erhvervet gennem praksis af ungdomsarbejdet under deltagelse i ikke-formelle uddannelsesaktiviteter kan bidrage til at fremme social integration og bidrage til personlig udvikling af unge mennesker i almindelighed.

For de medlemsstater i Den Europæiske Union denne form for uddannelse er et centralt element for tilpasning til de socioøkonomiske forhold i dagens udvikle samfundet og verden. Det er den form for uddannelse af valg for en bedre og mere velstående fremtid for den unge generation.

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs

Uddannelse

Europa -Kommissionens rapport om voksenuddannelse i Europa

Udgivet

on

Europa-Kommissionens Eurydice netværk har udgivet en rapport om 'Voksenuddannelse og uddannelse i Europa: Opbygning af inkluderende veje til færdigheder og kvalifikationer'. Rapporten undersøger de nuværende tilgange til fremme af livslang læring, med særlig fokus på politikker og foranstaltninger, der understøtter adgang for voksne med lave færdigheder og kvalifikationer til læringsmuligheder. Det ser på 42 uddannelses- og uddannelsessystemer i 37 europæiske lande.

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: “Denne pandemi har vist, at mange voksne ikke har tilstrækkelige grundlæggende færdigheder. Især har det afsløret den store digitale kløft blandt den voksne befolkning. Det er vigtigt at skabe systematiske læringsmuligheder, der gør det muligt for mennesker at forbedre deres grundlæggende færdigheder på ethvert stadie af livet. Vi er også nødt til at tage fat på fragmenteringen af ​​voksenlæringssektoren, så voksne kan foretage enkle overgange mellem forskellige typer og former for uddannelse. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder, Nicolas Schmit, sagde: ”For at tilpasse os til en hurtigt foranderlig arbejdsverden skal vi fokusere vores opmærksomhed og ressourcer på livslang læring. I 2030 ønsker vi, at mindst 60% af voksne i EU skal deltage i uddannelse hvert år. EU -ledere hilste denne ambition velkommen, og deres nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner omfatter store investeringer i opkvalificering og genkvalificering af voksne. Sammen med arbejdsmarkedets parter og alle interessenter er vi nødt til at sikre adgang til læringsmuligheder især for mennesker, der vil have størst fordel af opkvalificering og omskoling. Dette aspekt er centralt for Upskilling Pathways -initiativet, som er særlig opmærksom på de mest sårbare. ”

reklame

Ud over at undersøge, hvordan voksenuddannelses- og uddannelsesinitiativer koordineres på nationalt plan, præsenterer denne rapport også en unik kortlægning af offentligt finansierede og medfinansierede voksenuddannelses- og uddannelsesprogrammer og de eksisterende vejlednings- og støtteforanstaltninger til de mindst kvalificerede. Det Eurydice-netværk består af nationale enheder i europæiske lande, og er koordineret af Forvaltningsorganet for Uddannelse, Audiovisuelle Medier og Kultur.

reklame
Læs

Uddannelse

GSOM SPbU og Kozminski University underskrev en aftale om deres første dobbeltuddannelse

Udgivet

on

Graduate School of Management, St. Petersburg University (GSOM SPbU) og Kozminski University (KU) lancerer deres første fælles dobbeltuddannelse i Corporate Finance and Accounting. Det nye dobbeltuddannelsesprogram vil omfatte kvalificerede studerende fra Master in Corporate Finance (MCF) -programmet på GSOM og studerende på Master i Finance and Accounting på KU. Udvælgelsen af ​​studerende til det nye dobbeltuddannelsesprogram begynder i efterårssemesteret 2021, studierne starter i studieåret 2022/2023.

Som en del af en ny aftale vil de studerende tilbringe deres tre og fire semestre på værtsinstitutioner, og kandidater, der med succes gennemfører alle programkrav i GSOM og KU, får kandidateksamener fra begge institutioner.

"Fremtiden tilhører partnerskaber, alliancer og samarbejder: den hjælper med at se på mål fra forskellige vinkler, hurtigt reagere på ændringer og skabe relevante og efterspurgte produkter. I det nye studieår lancerer vi sammen med Kozminski University et dobbeltuddannelsesprogram inden for Master in Corporate Finance-programmet: vi vil udveksle erfaringer, sammenligne vores mål og resultater og give studerende fra begge sider omfattende viden, der kan anvendes overalt i verden. Kozminski University og GSOM SPbU er mangeårige akademiske partnere, vores forholdet er blevet testet gennem årene og snesevis af udvekslingsstuderende. Jeg er overbevist om, at det nye niveau af samarbejde vil bringe handelsskoler tættere sammen og gøre vores kandidatuddannelser mere interessante og praksisorienterede, "siger Konstantin Krotov, administrerende direktør for GSOM SPbU.

reklame

Siden 2013 har GSOM SPbU bachelor- og kandidatstuderende deltaget i udvekslingsprogrammer og fakultet og personale på Business School - i akademiske udvekslingsprogrammer med Kozminski University.

"Tæt samarbejde med det ældste universitet i Rusland-Sankt Petersborg Universitet og GSOM SPbU blev for nylig kronet med en dobbelt grad på Master in Finance and Accounting-programmet. Det er et naturligt skridt i at intensivere vores topstuderendes udvekslingsmuligheder ved at give dem adgang til et af de største markeder. Således fortsætter KU med at styrke sin position som en global bro for forretningsmuligheder og interkulturel forståelse, "siger Franjo Mlinaric, ph.d., leder af Master in Finance & Accounting Program ved KU.

Fra 2022 vil fire MCF -studerende kunne fortsætte deres studier inden for Master in Finance and Accounting -programmet på en af ​​de førende handelshøjskoler i Polen. Kozminski University har tredobbelt krone akkreditering samt ACCA og CFA akkrediteringer. Kozminski Universitets økonomi- og regnskabsprogram er rangeret som 21. position i Financial Times (FT) rangerer blandt verdens 55 bedste kandidatuddannelser i virksomhedsfinansiering.

reklame

Master i Corporate Finance -programmet på GSOM SPbU er også ACCA -akkrediteret. GSOM SPbU har været rangeret blandt verdens førende programmer og handelshøjskoler i mange år i træk ifølge den internationale erhvervsavis Financial Times. I 2020 rangerede GSOM SPbU 41. i Financial Times Masters in Management ranking og 51. i Financial Times European Business School ranking. GSOM SPbU Executive MBA -programmet kom for første gang til de 100 bedste verdensprogrammer og tog 93. position i Financial Times Executive MBA Ranking 2020.

GSOM SPbU er en førende russisk handelsskole. Det blev etableret i 1993 ved Sankt Petersborg Universitet, som er et af de ældste klassiske universiteter og det største center for videnskab, uddannelse og kultur i Rusland. I dag er GSOM SPbU den eneste russiske Business School, der er inkluderet i top-100 bedste europæiske skoler i Financial Times-rangeringen og har to prestigefyldte internationale akkrediteringer: AMBA og EQUIS. GSOM Advisory Board omfatter ledere fra erhvervslivet, regeringen og det internationale akademiske samfund.

Kozminski Universitet blev grundlagt i 1993. Det er en af ​​de ældste ikke-offentlige videregående uddannelsesinstitutioner i Polen. Bachelor-, kandidat- og ph.d. -studerende og deltagerne på postgraduate- og MBA -programmer, der studerer på KU, udgør en befolkning på 9,000. Befolkningen af ​​KU -kandidater er i øjeblikket over 60,000. Kozminski University er en erhvervsorienteret videregående uddannelsesinstitution, der tilbyder en bred vifte af uddannelsesprogrammer med fuld akademiske rettigheder og anses for at være den bedste handelsskole i Central- og Østeuropa i henhold til Financial Times placering. I 2021 blev Kozminski University rangeret 21. i Global Masters in Finance Ranking udgivet af Financial Times. Det er det eneste universitet rangeret fra Polen og Central- og Østeuropa.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending