Følg os

Uddannelse

Vassiliou opfordrer til mere fokus på mediekendskab

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

100000000000045000000221B4ACF9CCDer skal gøres mere for at fremme "mediekompetence" blandt børn, ifølge kommissær for uddannelse, kultur, flersprogethed og unge, Androulla Vassiliou. Det bliver hendes hovedbudskab, når hun besøger 'Cinekid', verdens største mediefestival for børn, i Amsterdam den 21. oktober. Mediekendskab, som er evnen til at forstå og vurdere forskellige typer medier og kommunikation, herunder interaktive medier, aviser, film og billeder, er en grundlæggende kompetence i nutidens videnøkonomi. Kommissær Vassiliou får følgeskab af hollændere til Cinekid-festivalen Uddannelse, kultur og videnskab Minister Jet Bussemaker.

Festivalen vil også være en mulighed for kommissæren til at skabe opmærksomhed om EU's nye finansieringsprogram 'Kreativt Europa', som lanceres i januar. Det syvårige program vil støtte udviklingen og distributionen af ​​europæiske film og andre audiovisuelle værker samt transnationale projekter, der har til formål at fremme arbejdspladser og vækst i de kulturelle og kreative sektorer. Disse sektorer tegner sig i øjeblikket for op til 4.5 % af EU's BNP og beskæftiger mere end otte millioner mennesker.

"Med den rette støtte har vores kulturelle og kreative sektorer potentialet til at blive endnu mere succesfulde. En af vores prioriteter vil være at hjælpe med at finansiere udvikling og distribution af film rettet mod børn. Vi vil også støtte fremragende medie- og filmkendskabsprojekter. Interaktive audiovisuelle medier, som er en del af børns daglige liv, såsom pædagogiske videospil, vil blive inkluderet i vores støttepolitik," sagde kommissær Vassiliou.

Finansiering fra Creative Europe vil være målrettet initiativer, hvor der er en klar europæisk merværdi, og vil ikke duplikere eller erstatte national finansiering. Det vil f.eks. hjælpe kulturprofessionelle og SMV'er med at nå nye markeder, fremme kulturel mangfoldighed og overvinde udfordringer som følge af globalisering og markedsfragmentering.

Creative Europe forventes at have et samlet budget på € 1.46 mia1 fra 2014 til 2020. Dette ville repræsentere en stigning på 9 % sammenlignet med det nuværende finansieringsniveau. Europa-Parlamentet og medlemslandene ventes at færdiggøre budgettet i næste måned.

Programmet er åbent for 37 europæiske lande (28 medlemslande samt Albanien, Bosnien-Hercegovina, Island, Liechtenstein, Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien, Montenegro, Norge, Serbien og Tyrkiet). Ansøgninger om finansiering vil blive opfordret fra organisationer, der arbejder tværnationalt og vurderes ud fra specifikke kriterier i indkaldelser af forslag, der offentliggøres her. Der er ingen forud fastsatte finansieringskvoter for lande: Finansieringsbud vurderes af uafhængige eksperter for at sikre, at kun de bedste bliver udvalgt til finansiering.

For at finde ud af mere, klik her.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending