Følg os

Uddannelse

EU-rapport om kvaliteten af ​​undervisning og læring

DEL:

Udgivet

on

EUA hilser EU-gruppen på højt niveau om modernisering af de videregående uddannelser velkommen til rapport om kvaliteten af ​​undervisning og læring

Tjenester for studerende - UDigital_612_FriendsOnGreen-091-lprresize

Tirsdag den 18. juni offentliggjorde og præsenterede EU-højniveaugruppen om modernisering af videregående uddannelser sin første "rapport til Europa-Kommissionen om forbedring af kvaliteten af ​​undervisning og læring i Europas videregående uddannelsesinstitutioner".

 

Gruppen, som blev lanceret sidste år af Europa-Kommissionen og ledet af den tidligere præsident for Irland, Mary McAleese, og som EUA har givet input til, giver 16 anbefalinger til forskellige interessenter, herunder videregående institutioner og offentlige myndigheder. Disse omfatter en opfordring til obligatorisk certificeret uddannelse for professorer og andre lærere på videregående uddannelser, mere fokus på at hjælpe studerende med at udvikle iværksætter- og innovative færdigheder og oprettelsen af ​​et europæisk akademi for undervisning og læring.

EUA's generalsekretær, Lesley Wilson, sagde: "Vi glæder os over offentliggørelsen af ​​denne rapport, da den henleder opmærksomheden på spørgsmål, der er afgørende for Europas universiteter, deres ansatte og studerende, og gentager mange af de spørgsmål, der er relateret til undervisning og læring, som har eller er i øjeblikket behandles af EUA gennem sine forskellige aktiviteter."

Eksempelvis har EUA i lang tid understreget vigtigheden af ​​faglig udvikling af lærere og håber derfor, at EU virkelig vil følge op på rapportens anbefaling om, at den skal støtte etableringen af ​​et europæisk akademi for undervisning og læring, som ledes af interessenter.

Rapporten anbefaler også, at højere uddannelsesinstitutioner og nationale politiske beslutningstagere i partnerskab med studerende bør etablere rådgivnings-, vejlednings-, mentor- og sporingssystemer for at støtte studerende ind i en videregående uddannelse og på vej til eksamen og videre. Det citerer den EUA-ledede TRACKIT projekt* som et eksempel på et initiativ, der har undersøgt sporingsinitiativer for studerende og kandidater i Europa og giver retningslinjer for videregående uddannelsesinstitutioner, der har til hensigt at udvikle eller forbedre sporing.

reklame

En yderligere anbefaling er, at højere læreanstalter bør udvikle og implementere holistiske internationaliseringsstrategier som en integreret del af deres overordnede mission og funktioner og dermed understøtte den holdning, som EUA allerede har indtaget og afspejlet i de nyligt offentliggjorte resultater af en medlemsrådgivning om dette emne. 99 % af de institutioner, der besvarede denne høring, har enten en internationaliseringsstrategi på plads (56 %), har til hensigt at udvikle en (13 %) eller har overvejet internationalisering i andre strategier (30 %).

EUA vil også gerne henlede opmærksomheden på, at det er vigtigt, at udviklingen inden for læring og undervisning tager hensyn til behovene hos forskellige grupper af lærende, herunder modne elever, og også den seneste udvikling inden for læringstilbud (for eksempel virkningen af ​​nye teknologier) .

EUA vil i tæt samarbejde med sine medlemsinstitutioner fortsætte med at udforske forbedringen af ​​læring og undervisning og af kvaliteten af ​​elevernes oplevelse. I denne forbindelse er den seneste MAUNIMO projekt* lægge vægt på udvikling af institutionelle strategier for elev- og personalemobilitet. Den har afprøvet et institutionelt "mobilitetsværktøj" inden for 30 europæiske universiteter. Værktøjet, som nu gennemgår endelig test med henblik på lancering senere i år, er designet til at støtte universiteterne i deres strategiske planlægning vedrørende alle former for mobilitet.

EU-højniveaugruppen skal nu påbegynde arbejdet med anden del af sin mission, der fokuserer på, hvordan man "maksimerer virkningen af ​​nye metoder til at levere videregående uddannelser af høj kvalitet, såsom massive åbne onlinekurser" ("MOOCs"). Dens næste rapport skal offentliggøres i juni 2014.
Den fulde rapport og anbefalinger kan downloades link..

* Både TRACKIT- og MAUNIMO-projekterne er blevet støttet af midler fra EU's program for livslang læring.

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending