Følg os

Uddannelse

EU-rapport om kvaliteten af ​​undervisning og læring

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

EUA hilser EU-gruppe på højt niveau om modernisering af de videregående uddannelser rapport om kvaliteten af ​​undervisning og læring

Serviceydelser til Studerende - UDigital_612_FriendsOnGreen-091-lprresize

Tirsdag 18 juni EU-gruppe på højt niveau om modernisering af videregående uddannelser offentliggjort og præsenterede sin første "rapport til Europa-Kommissionen om at forbedre kvaliteten af ​​undervisning og læring i Europas højere uddannelsesinstitutioner".

 

reklame

Gruppen, som blev lanceret sidste år af Europa-Kommissionen og ledet af tidligere præsident i Irland Mary McAleese, og til hvilket EUA leverede input, gør 16 anbefalinger til forskellige interessenter, herunder HE institutioner og offentlige myndigheder. Disse omfatter en opfordring til obligatorisk certificeret uddannelse for professorer og andre videregående uddannelser undervisere, mere fokus på at hjælpe studerende til at udvikle iværksætter- og innovative evner, og oprettelsen af ​​et europæisk akademi for undervisning og læring.

EUA generalsekretær, Lesley Wilson, sagde: ”Vi glæder os over offentliggørelsen af ​​denne rapport, da det henleder opmærksomheden på spørgsmål, som er afgørende for Europas universiteter, deres medarbejdere og studerende, og ekkoer mange af de spørgsmål i forbindelse med undervisning og læring, der har eller øjeblikket behandlet af ERE gennem sine forskellige aktiviteter.”

For eksempel har ERE i lang tid understregede betydningen af ​​faglig udvikling af lærere og håber derfor, at EU vil faktisk følge op på rapportens anbefaling om at støtte oprettelsen af ​​et europæisk akademi for Undervisning og Læring, som ledes af interessenterne.

reklame

Rapporten anbefaler også, at videregående uddannelsesinstitutioner og nationale beslutningstagere i samarbejde med studerende bør etablere rådgivning, vejledning, mentor- og sporingssystemer for at støtte eleverne til videregående uddannelse, og på vej til eksamen og videre. Det nævner EUA-ledet TRACKIT projekt* som et eksempel på et initiativ, der har undersøgt sporingsinitiativer for studerende og kandidater i Europa og giver retningslinjer for videregående uddannelsesinstitutioner, der har til hensigt at udvikle eller forbedre sporing.

En yderligere henstilling er, at højere læreanstalter bør udvikle og gennemføre holistiske internationaliseringsstrategier som en integreret del af deres overordnede mission og funktioner, der støtter den holdning, som EUA allerede har taget, og som afspejles i de nyligt offentliggjorte resultater af en høring medlemskab om dette emne. 99% af institutionerne, der svarede på denne høring, har enten en internationaliseringsstrategi på plads (56%), har til hensigt at udvikle en (13%) eller har overvejet internationalisering i andre strategier (30%).

ERE vil også gerne gøre opmærksom på, at det er vigtigt, at udviklingen inden for læring og undervisning tager hensyn til behovene hos forskellige grupper af lærende, herunder modne studerende, og også den seneste udvikling i at lære bestemmelse (f.eks virkningen af ​​nye teknologier) .

ERE vil fortsætte med at undersøge i et tæt samarbejde med sine medlemsinstitutioner styrkelsen af ​​læring og undervisning og af kvaliteten af ​​den studerendes oplevelse. I denne forbindelse den nylige MAUNIMO projekt* Lægge vægt på udvikling af institutionelle strategier for studerende og personale mobilitet. Det har prøvekørt en institutionel "mobilitet værktøj" i 30 europæiske universiteter. Værktøjet, som nu gennemgår afsluttende test med henblik på en lancering senere på året, er designet til at understøtte universiteter i deres strategiske planlægning vedrørende alle former for mobilitet.

højtstående gruppe EU er nu på grund at begynde arbejdet på den anden del af sin mission, der fokuserer på, hvordan man ”maksimere effekten af ​​nye metoder til at levere kvalitet videregående uddannelse, såsom massive åbne online-kurser” (”MOOCs”). Dens næste rapport forventes at blive offentliggjort i juni 2014.
Den fulde rapport og anbefalinger kan downloades her.

* Både TRACKIT og MAUNIMO projekter er blevet støttet af midler fra EU-program for livslang læring.

 

Anna van Densky

Uddannelse

Universitetsrangering fra 2021 viser, at europæiske universiteter har et stærkt samarbejde

Udgivet

on

U-Multirank, initieret af Kommissionen og medfinansieret af Erasmus+, har offentliggjort sin 8th universitetsrangering og scorede næsten 2,000 universiteter fra 96 ​​lande over hele verden. Blandt andre resultater viser det, at europæiske universiteter samarbejder mere intensivt i sammenligning med andre regioner, især inden for præstationsområderne undervisning og læring, forskning, vidensudveksling og internationalisering (personale & studerendes mobilitet, fælles eksamensbeviser og publikationer osv.). Generelt klarer universiteter, der arbejder sammen med andre institutioner, virksomheder og industrier, regeringer, regionale organer eller på tværs af grænser, generelt bedre end dem, der er mindre fokuseret på samarbejde. Syv aspekter blev taget i betragtning ved rangeringen: strategiske partnerskaber, internationale fællesgrader, praktikophold, internationale sampublikationer, sampublikationer med industrielle partnere, regionale sampublikationer og ko-patenter med industrien.

Hvert år, U-Multirank sammenligner videregående uddannelsesinstitutioners præstationer på områder, der betyder mest for studerende, hvilket giver verdens største online -placeringer, der kan tilpasses. Universiteter kan bruge U-Multirank-data til at vurdere deres styrker og svagheder og finde måder at oprette eller styrke deres strategiske planer, herunder aspekter af samarbejde. Det Initiativ fra europæiske universiteter er en af ​​de flagskibsaktioner, der ledes af Kommissionen i retning af det europæiske uddannelsesområde. Målet er at skabe tværnationale alliancer, hvor studerende, ansatte og forskere kan nyde problemfri mobilitet - fysisk såvel som praktisk talt at studere, uddanne, undervise, lave research, arbejde eller dele tjenester i nogen af ​​de samarbejdende partnerinstitutioner. Indtil videre er der 41 sådanne alliancer, der samler mere end 280 højere læreanstalter i hele Europa. I alt er der et budget på op til 287 millioner euro fra Erasmus+ og Horizon Europe til rådighed for disse 41 europæiske universiteter. Flere oplysninger er tilgængelige online.

reklame

Læs

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs

Uddannelse

Europa -Kommissionens rapport om voksenuddannelse i Europa

Udgivet

on

Europa-Kommissionens Eurydice netværk har udgivet en rapport om 'Voksenuddannelse og uddannelse i Europa: Opbygning af inkluderende veje til færdigheder og kvalifikationer'. Rapporten undersøger de nuværende tilgange til fremme af livslang læring, med særlig fokus på politikker og foranstaltninger, der understøtter adgang for voksne med lave færdigheder og kvalifikationer til læringsmuligheder. Det ser på 42 uddannelses- og uddannelsessystemer i 37 europæiske lande.

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: “Denne pandemi har vist, at mange voksne ikke har tilstrækkelige grundlæggende færdigheder. Især har det afsløret den store digitale kløft blandt den voksne befolkning. Det er vigtigt at skabe systematiske læringsmuligheder, der gør det muligt for mennesker at forbedre deres grundlæggende færdigheder på ethvert stadie af livet. Vi er også nødt til at tage fat på fragmenteringen af ​​voksenlæringssektoren, så voksne kan foretage enkle overgange mellem forskellige typer og former for uddannelse. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder, Nicolas Schmit, sagde: ”For at tilpasse os til en hurtigt foranderlig arbejdsverden skal vi fokusere vores opmærksomhed og ressourcer på livslang læring. I 2030 ønsker vi, at mindst 60% af voksne i EU skal deltage i uddannelse hvert år. EU -ledere hilste denne ambition velkommen, og deres nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner omfatter store investeringer i opkvalificering og genkvalificering af voksne. Sammen med arbejdsmarkedets parter og alle interessenter er vi nødt til at sikre adgang til læringsmuligheder især for mennesker, der vil have størst fordel af opkvalificering og omskoling. Dette aspekt er centralt for Upskilling Pathways -initiativet, som er særlig opmærksom på de mest sårbare. ”

reklame

Ud over at undersøge, hvordan voksenuddannelses- og uddannelsesinitiativer koordineres på nationalt plan, præsenterer denne rapport også en unik kortlægning af offentligt finansierede og medfinansierede voksenuddannelses- og uddannelsesprogrammer og de eksisterende vejlednings- og støtteforanstaltninger til de mindst kvalificerede. Det Eurydice-netværk består af nationale enheder i europæiske lande, og er koordineret af Forvaltningsorganet for Uddannelse, Audiovisuelle Medier og Kultur.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending