Følg os

Uddannelse

En ny universitetsrangering

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

En ny universitetsrangering, der er oprettet med finansiering fra Den Europæiske Union, lanceres offentligt under det irske EU-formandskab i Dublin i dag (30. januar). Den nye 'multidimensionelle' liste markerer en afvigelse fra traditionelle tilgange til rangordning af universitetets præstationer, hvoraf de fleste fokuserer uforholdsmæssigt på ekspertise inden for forskning. I stedet vil den bedømme universiteter efter en bredere vifte af faktorer inden for fem separate områder: omdømme for forskning, kvalitet i undervisningen og indlæringen, international orientering, succes i videnoverførsel (såsom partnerskaber med virksomheder og nystartede virksomheder) og bidrag til regional vækst. Omkring 500 universiteter fra Europa og over hele verden forventes at tilmelde sig for at deltage i placeringen, og de første resultater vil blive offentliggjort i begyndelsen af ​​2014.

Androulla Vassiliou, EU-kommissær for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom, sagde inden lanceringen: "Universiteter er en af ​​Europas mest succesrige opfindelser, men vi kan ikke hvile på vores laurbær. Vi er nødt til at tænke og handle mere strategisk for at realisere vores universitets fulde potentiale. For at gøre det har vi brug for bedre information om, hvad de tilbyder, og hvor godt de presterer. Eksisterende placeringer fremhæver frem for alt forskningsresultater, men U-Multirank giver studerende og institutioner et klart billede af deres præstationer på tværs af en række vigtige områder. Denne viden hjælper studerende med at vælge det universitet eller det college, der er bedst for dem. Det vil også bidrage til modernisering og kvalitet af videregående uddannelser ved at sætte universiteter i stand til at identificere deres styrker eller svagheder og lære af hinandens erfaringer Endelig vil det give beslutningstagere et mere komplet overblik over deres videregående uddannelsessystemer, så de kan styrke th deres lands præstationer som helhed. "

Konferencen, der lancerer rangeringen, åbnes af den irske minister for uddannelse og færdigheder, Ruairi Quinn. Han sagde: "Efterhånden som videregående uddannelse bliver mere og mere afgørende for Europas sociale, kulturelle og økonomiske velbefindende, vokser behovet for kvalitet og mangfoldighed i vores videregående uddannelsessystemer. Det irske formandskab er stærkt engageret i at hjælpe med at støtte udrulningen af denne næste fase af U-Multirank. Jeg opfordrer videregående uddannelsesinstitutioner til at benytte lejligheden til at deltage i opbygningen af ​​et rangordning, der vil skinne et lys over de mange positive aspekter af videregående uddannelsesaktiviteter i hele Europa til gavn for studerende, institutionelle ledere, politik beslutningstagere og andre interessenter. ”

reklame

Ud over at give en autoritativ rangordning, der sammenligner institutioner, vil U-Multirank også bedømme universiteter inden for fire specifikke fagområder: forretningsstudier, maskinteknik, elektroteknik og fysik. Listen over specifikke discipliner vil gradvist blive udvidet i de kommende år.

Et uafhængigt konsortium vil sammensætte placeringen ledet af Center for Higher Education (CHE) i Tyskland og Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS) i Holland. Partnere inkluderer Center for Science and Technology Studies ved Leiden University (CWTS), informationsfagfolk Elsevier, Bertelsmann Foundation og softwarefirmaet Folge 3. Konsortiet vil også arbejde med nationale rankingpartnere og interessentorganisationer, der repræsenterer studerende, universiteter og virksomheder for at sikre fuldstændighed og nøjagtighed.

Den nye rangordning vil være upartisk baseret på målbare kriterier og data. Dens flerdimensionelle tilgang gør den velegnet til ethvert universitet eller universitet, der søger feedback om dets præstationer. Individuelle brugere vil også være i stand til at opnå en 'personlig' rangordning, der afspejler deres særlige behov; dette vil give dem mulighed for at få information om de institutioner eller discipliner, der mest interesserer dem, og til at veje kriterierne efter deres egne præferencer.

reklame

U-Multirank er kulminationen på et initiativ, der stammer fra en konference arrangeret under det franske formandskab for Den Europæiske Union i 2008, der opfordrede til en ny universitetsrangering baseret på en metode, der afspejler en række dimensioner af ekspertise i en international sammenhæng.

Europa-Kommissionen bestilte derefter en gennemførlighedsundersøgelse, der blev udført af et konsortium af højere uddannelses- og forskningsorganisationer kendt som CHERPA og afsluttet i 2011. Undersøgelsen, baseret på arbejde med 150 videregående uddannelsesinstitutioner fra Europa og hele verden, bekræftede, at begge konceptet og implementeringen af ​​en flerdimensionel rangordning var realistisk. Online undersøgelsesinstrumenter er udviklet til at indsamle de nødvendige data. Konsortiet vil også arbejde med eksisterende nationale placeringer for at undgå at skulle stille de samme spørgsmål til universiteterne mere end en gang.

U-Multirank modtager i alt 2 millioner euro i EU-finansiering fra programmet for livslang læring i 2013-14 med mulighed for yderligere to års frøfinansiering i 2015-2016. Målet er, at en uafhængig organisation skal køre placeringen derefter.

 

Anna van Densky

Uddannelse

Universitetsrangering fra 2021 viser, at europæiske universiteter har et stærkt samarbejde

Udgivet

on

U-Multirank, initieret af Kommissionen og medfinansieret af Erasmus+, har offentliggjort sin 8th universitetsrangering og scorede næsten 2,000 universiteter fra 96 ​​lande over hele verden. Blandt andre resultater viser det, at europæiske universiteter samarbejder mere intensivt i sammenligning med andre regioner, især inden for præstationsområderne undervisning og læring, forskning, vidensudveksling og internationalisering (personale & studerendes mobilitet, fælles eksamensbeviser og publikationer osv.). Generelt klarer universiteter, der arbejder sammen med andre institutioner, virksomheder og industrier, regeringer, regionale organer eller på tværs af grænser, generelt bedre end dem, der er mindre fokuseret på samarbejde. Syv aspekter blev taget i betragtning ved rangeringen: strategiske partnerskaber, internationale fællesgrader, praktikophold, internationale sampublikationer, sampublikationer med industrielle partnere, regionale sampublikationer og ko-patenter med industrien.

Hvert år, U-Multirank sammenligner videregående uddannelsesinstitutioners præstationer på områder, der betyder mest for studerende, hvilket giver verdens største online -placeringer, der kan tilpasses. Universiteter kan bruge U-Multirank-data til at vurdere deres styrker og svagheder og finde måder at oprette eller styrke deres strategiske planer, herunder aspekter af samarbejde. Det Initiativ fra europæiske universiteter er en af ​​de flagskibsaktioner, der ledes af Kommissionen i retning af det europæiske uddannelsesområde. Målet er at skabe tværnationale alliancer, hvor studerende, ansatte og forskere kan nyde problemfri mobilitet - fysisk såvel som praktisk talt at studere, uddanne, undervise, lave research, arbejde eller dele tjenester i nogen af ​​de samarbejdende partnerinstitutioner. Indtil videre er der 41 sådanne alliancer, der samler mere end 280 højere læreanstalter i hele Europa. I alt er der et budget på op til 287 millioner euro fra Erasmus+ og Horizon Europe til rådighed for disse 41 europæiske universiteter. Flere oplysninger er tilgængelige online.

reklame

Læs

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs

Uddannelse

Europa -Kommissionens rapport om voksenuddannelse i Europa

Udgivet

on

Europa-Kommissionens Eurydice netværk har udgivet en rapport om 'Voksenuddannelse og uddannelse i Europa: Opbygning af inkluderende veje til færdigheder og kvalifikationer'. Rapporten undersøger de nuværende tilgange til fremme af livslang læring, med særlig fokus på politikker og foranstaltninger, der understøtter adgang for voksne med lave færdigheder og kvalifikationer til læringsmuligheder. Det ser på 42 uddannelses- og uddannelsessystemer i 37 europæiske lande.

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: “Denne pandemi har vist, at mange voksne ikke har tilstrækkelige grundlæggende færdigheder. Især har det afsløret den store digitale kløft blandt den voksne befolkning. Det er vigtigt at skabe systematiske læringsmuligheder, der gør det muligt for mennesker at forbedre deres grundlæggende færdigheder på ethvert stadie af livet. Vi er også nødt til at tage fat på fragmenteringen af ​​voksenlæringssektoren, så voksne kan foretage enkle overgange mellem forskellige typer og former for uddannelse. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder, Nicolas Schmit, sagde: ”For at tilpasse os til en hurtigt foranderlig arbejdsverden skal vi fokusere vores opmærksomhed og ressourcer på livslang læring. I 2030 ønsker vi, at mindst 60% af voksne i EU skal deltage i uddannelse hvert år. EU -ledere hilste denne ambition velkommen, og deres nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner omfatter store investeringer i opkvalificering og genkvalificering af voksne. Sammen med arbejdsmarkedets parter og alle interessenter er vi nødt til at sikre adgang til læringsmuligheder især for mennesker, der vil have størst fordel af opkvalificering og omskoling. Dette aspekt er centralt for Upskilling Pathways -initiativet, som er særlig opmærksom på de mest sårbare. ”

reklame

Ud over at undersøge, hvordan voksenuddannelses- og uddannelsesinitiativer koordineres på nationalt plan, præsenterer denne rapport også en unik kortlægning af offentligt finansierede og medfinansierede voksenuddannelses- og uddannelsesprogrammer og de eksisterende vejlednings- og støtteforanstaltninger til de mindst kvalificerede. Det Eurydice-netværk består af nationale enheder i europæiske lande, og er koordineret af Forvaltningsorganet for Uddannelse, Audiovisuelle Medier og Kultur.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending