Følg os

Uddannelse

En ny universitetsrangering

DEL:

Udgivet

on

En ny universitetsrangering, der er oprettet med finansiering fra Den Europæiske Union, lanceres offentligt under det irske EU-formandskab i Dublin i dag (30. januar). Den nye 'multidimensionelle' liste markerer en afvigelse fra traditionelle tilgange til rangordning af universitetets præstationer, hvoraf de fleste fokuserer uforholdsmæssigt på ekspertise inden for forskning. I stedet vil den bedømme universiteter efter en bredere vifte af faktorer inden for fem separate områder: omdømme for forskning, kvalitet i undervisningen og indlæringen, international orientering, succes i videnoverførsel (såsom partnerskaber med virksomheder og nystartede virksomheder) og bidrag til regional vækst. Omkring 500 universiteter fra Europa og over hele verden forventes at tilmelde sig for at deltage i placeringen, og de første resultater vil blive offentliggjort i begyndelsen af ​​2014.

Androulla Vassiliou, EU-kommissær for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom, sagde inden lanceringen: "Universiteter er en af ​​Europas mest succesrige opfindelser, men vi kan ikke hvile på vores laurbær. Vi er nødt til at tænke og handle mere strategisk for at realisere vores universitets fulde potentiale. For at gøre det har vi brug for bedre information om, hvad de tilbyder, og hvor godt de presterer. Eksisterende placeringer fremhæver frem for alt forskningsresultater, men U-Multirank giver studerende og institutioner et klart billede af deres præstationer på tværs af en række vigtige områder. Denne viden hjælper studerende med at vælge det universitet eller det college, der er bedst for dem. Det vil også bidrage til modernisering og kvalitet af videregående uddannelser ved at sætte universiteter i stand til at identificere deres styrker eller svagheder og lære af hinandens erfaringer Endelig vil det give beslutningstagere et mere komplet overblik over deres videregående uddannelsessystemer, så de kan styrke th deres lands præstationer som helhed. "

Konferencen, der lancerer rangeringen, åbnes af den irske minister for uddannelse og færdigheder, Ruairi Quinn. Han sagde: "Efterhånden som videregående uddannelse bliver mere og mere afgørende for Europas sociale, kulturelle og økonomiske velbefindende, vokser behovet for kvalitet og mangfoldighed i vores videregående uddannelsessystemer. Det irske formandskab er stærkt engageret i at hjælpe med at støtte udrulningen af denne næste fase af U-Multirank. Jeg opfordrer videregående uddannelsesinstitutioner til at benytte lejligheden til at deltage i opbygningen af ​​et rangordning, der vil skinne et lys over de mange positive aspekter af videregående uddannelsesaktiviteter i hele Europa til gavn for studerende, institutionelle ledere, politik beslutningstagere og andre interessenter. ”

Ud over at give en autoritativ rangordning, der sammenligner institutioner, vil U-Multirank også bedømme universiteter inden for fire specifikke fagområder: forretningsstudier, maskinteknik, elektroteknik og fysik. Listen over specifikke discipliner vil gradvist blive udvidet i de kommende år.

Et uafhængigt konsortium vil sammensætte placeringen ledet af Center for Higher Education (CHE) i Tyskland og Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS) i Holland. Partnere inkluderer Center for Science and Technology Studies ved Leiden University (CWTS), informationsfagfolk Elsevier, Bertelsmann Foundation og softwarefirmaet Folge 3. Konsortiet vil også arbejde med nationale rankingpartnere og interessentorganisationer, der repræsenterer studerende, universiteter og virksomheder for at sikre fuldstændighed og nøjagtighed.

Den nye rangordning vil være upartisk baseret på målbare kriterier og data. Dens flerdimensionelle tilgang gør den velegnet til ethvert universitet eller universitet, der søger feedback om dets præstationer. Individuelle brugere vil også være i stand til at opnå en 'personlig' rangordning, der afspejler deres særlige behov; dette vil give dem mulighed for at få information om de institutioner eller discipliner, der mest interesserer dem, og til at veje kriterierne efter deres egne præferencer.

U-Multirank er kulminationen på et initiativ, der stammer fra en konference arrangeret under det franske formandskab for Den Europæiske Union i 2008, der opfordrede til en ny universitetsrangering baseret på en metode, der afspejler en række dimensioner af ekspertise i en international sammenhæng.

reklame

Europa-Kommissionen bestilte derefter en gennemførlighedsundersøgelse, der blev udført af et konsortium af højere uddannelses- og forskningsorganisationer kendt som CHERPA og afsluttet i 2011. Undersøgelsen, baseret på arbejde med 150 videregående uddannelsesinstitutioner fra Europa og hele verden, bekræftede, at begge konceptet og implementeringen af ​​en flerdimensionel rangordning var realistisk. Online undersøgelsesinstrumenter er udviklet til at indsamle de nødvendige data. Konsortiet vil også arbejde med eksisterende nationale placeringer for at undgå at skulle stille de samme spørgsmål til universiteterne mere end en gang.

U-Multirank modtager i alt 2 millioner euro i EU-finansiering fra programmet for livslang læring i 2013-14 med mulighed for yderligere to års frøfinansiering i 2015-2016. Målet er, at en uafhængig organisation skal køre placeringen derefter.

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending