Følg os

Uddannelse

Indvandrere i Europa Konkurrence

DEL:

Udgivet

on

Af Bruxelles-korrespondent

EDUMIGRANTER

Hvad er migranternes rolle og plads i Europa? Kommissionen inviterer elever på skoler for kunst, grafik og kommunikation fra alle 27 EU-medlemsstater og Kroatien til at reflektere over migranternes bidrag til samfund i Europa.

Den EU-dækkende konkurrence udfordrer eleverne til at producere kunstværker, der udtrykker deres syn på spørgsmålet, og fanger den rolle, migranter spiller i vores liv. Med det mål at stimulere en konstruktiv debat, samtidig med at den reflekterer over migranternes situation i Europa, giver Kommissionen Europas kommende talenter chancen for at bringe deres perspektiv frem i forgrunden.

Konkurrencen er åben for alle studerende over 18 år og registreret på en højere læreanstalt for kunst/grafik/kommunikation i ethvert EU-land plus Kroatien. Skolerne skal aflevere deres arbejde inden den 21. juni 2013 i følgende kategorier: Plakat, fotografi og video.

Hver skole kan præsentere et eller flere værker i en eller flere kategorier. De vil blive bedømt på nationalt plan, og dem, der er shortlistet (op til 10 pr. land) vil blive forelagt en europæisk jury, som udvælger de 30 finalister og beslutter sig for en europæisk vinder for hver kategori. Juryen vil bestå af kommunikations-, kunst- og medieprofessionelle såvel som personer fra migrantmiljøer.

De 30 europæiske finalister vil blive inviteret til at overvære prisoverrækkelsen i Bruxelles med forventet deltagelse af Cecilia Malmström, EU-kommissær for indre anliggender. Der vil også blive uddelt en særlig pris baseret på resultaterne af en offentlig afstemning, som finder sted via nedenstående hjemmeside.

reklame

De skoler, hvis elever vinder førstepræmier i de tre kategorier og førstepræmien i den offentlige afstemning, vil modtage en pris på 10,000 € hver, der skal bruges til undervisningsformål.

I 2011, et år hvor verdens befolkning oversteg syv milliarder, boede der 20.2 millioner tredjelandsstatsborgere i EU1. Det er omkring 4 % af den samlede EU-befolkning (502.5 millioner) og 9.4 % af de anslåede 214 millioner migranter på verdensplan. Til sammenligning har Canada omkring 3.4 % af verdens samlede (7.2 millioner repræsenterende 21.3 % af landets nationale befolkning), mens USA har omkring 20 % af verdens samlede (42.8 millioner repræsenterer 13.5 % af landets nationale befolkning).

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending