Følg os

Uddannelse

Erasmus går øst

DEL:

Udgivet

on

Af Bruxelles-korrespondent

EDUERASMUS

“Investing in people is a key objective of the neighbourhood policy. This is the reason why we have significantly increased the funding for our higher education programmes in the neighbourhood during the last years”, stated EU Commissioner for Enlargement and European Neighbourhood Policy Štefan Füle.

Erasmus Mundus-programmet sigter mod at forbedre kvaliteten af ​​videregående uddannelser i kvarterregionen ved at fremme mobilitet og akademisk samarbejde mellem universiteter og studerende. Det giver universitetsstuderende og personale en chance for at forbedre deres uddannelsesmæssige og karrieremuligheder ved at deltage i programmer på forskellige europæiske universiteter. Omkring 228 fulde stipendier tildeles studerende fra kvarterregionen for at følge masterkurser i EU. 2013-støtte vil også støtte 20 partnerskaber mellem universiteter fra partnerlande og EU, hvilket fører til næsten 2,560 udvekslinger af studerende og akademisk personale. Mens Erasmus Mundus fokuserer på mobilitet, sigter Tempus-programmet mod at modernisere videregående uddannelse i partnerlande og fremme institutionelt samarbejde mellem videregående uddannelsesinstitutioner i EU og partnerlandene.

Tempus funds co-operative projects in areas such as curriculum modernisation, staff development and university governance and leads to structural reforms in higher education. Approximately 65 new projects will be financed from the 2013 budget.Background information:Increased support for higher education in the Neighbourhood region is an important policy commitment under the reviewed Neighbourhood Policy. Both the Erasmus Mundus and Tempus programmes promote cooperation in higher education between the EU and rest of the world.The Communication on “A new response to a changing Neighbourhood” has reinforced the EU’s commitment to support higher education in the partner countries and, more specifically, to expand their participation in the Erasmus Mundus and Tempus programmes.In the neighbourhood region, Erasmus Mundus aims to increase the degree of internationalisation of higher education institutions from partner countries and improve their capacities to manage mobility actions and international cooperation projects.

Den samlede budgetbevilling til Erasmus Mundus-programmet i nabolandsregionen i 2013 er 74.2 mio. € Dette følger af en beslutning truffet af Europa-Kommissionen i april 2012 om yderligere at supplere Erasmus Mundus-budgettet for 2012 med 40 mio. €, også som en konsekvens af den europæiske naboskabspolitik (ENP). Tempus IV-programmet bidrager til modernisering og internationalisering af videregående uddannelser i nabolande-partnerlande ved at forbedre aspekter som kvalitet, relevans, kapacitet og styring.

 

reklame

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending