Følg os

Uddannelse

Erasmus går øst

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Af Bruxelles-korrespondent

EDUERASMUS

”Investering i mennesker er et centralt mål for naboskabspolitikken. Dette er grunden til, at vi har øget bevillingerne til vores videregående uddannelsesprogrammer i nabolaget betydeligt i de sidste år ", sagde EU-kommissær for udvidelse og europæisk naboskabspolitik Štefan Füle.

Erasmus Mundus-programmet sigter mod at forbedre kvaliteten af ​​videregående uddannelser i kvarterregionen ved at fremme mobilitet og akademisk samarbejde mellem universiteter og studerende. Det giver universitetsstuderende og personale en chance for at forbedre deres uddannelsesmæssige og karrieremuligheder ved at deltage i programmer på forskellige europæiske universiteter. Omkring 228 fulde stipendier tildeles studerende fra kvarterregionen for at følge masterkurser i EU. 2013-støtte vil også støtte 20 partnerskaber mellem universiteter fra partnerlande og EU, hvilket fører til næsten 2,560 udvekslinger af studerende og akademisk personale. Mens Erasmus Mundus fokuserer på mobilitet, sigter Tempus-programmet mod at modernisere videregående uddannelse i partnerlande og fremme institutionelt samarbejde mellem videregående uddannelsesinstitutioner i EU og partnerlandene.

Tempus finansierer samarbejdsprojekter inden for områder som modernisering af læseplaner, personaleudvikling og universitetsstyring og fører til strukturreformer inden for videregående uddannelse. Cirka 65 nye projekter vil blive finansieret over budgettet for 2013. Baggrundsinformation: Øget støtte til videregående uddannelse i nabolagsregionen er en vigtig politisk forpligtelse under den reviderede naboskabspolitik. Både Erasmus Mundus- og Tempus-programmerne fremmer samarbejde inden for videregående uddannelser mellem EU og resten af ​​verden. Meddelelsen "Et nyt svar på et skiftende nabolag" har styrket EU's forpligtelse til at støtte videregående uddannelse i partnerlandene og mere specifikt for at udvide deres deltagelse i programmerne Erasmus Mundus og Tempus. I kvarterregionen sigter Erasmus Mundus mod at øge graden af ​​internationalisering af videregående uddannelsesinstitutioner fra partnerlande og forbedre deres kapacitet til at styre mobilitetsaktioner og internationale samarbejdsprojekter.

Den samlede budgetbevilling til Erasmus Mundus-programmet i nabolandsregionen i 2013 er 74.2 mio. € Dette følger af en beslutning truffet af Europa-Kommissionen i april 2012 om yderligere at supplere Erasmus Mundus-budgettet for 2012 med 40 mio. €, også som en konsekvens af den europæiske naboskabspolitik (ENP). Tempus IV-programmet bidrager til modernisering og internationalisering af videregående uddannelser i nabolande-partnerlande ved at forbedre aspekter som kvalitet, relevans, kapacitet og styring.

 

reklame

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending