Følg os

Handel

Going Green bliver dyrere, da EU slår told på kinesiske elbiler

DEL:

Udgivet

on

Kinesiske elbiler vil stige i pris i EU, efter at Kommissionen har bøjet sig for pres fra politikere, der er bekymrede over konkurrencen for deres hjemlige bilindustri. Den har "foreløbigt konkluderet", at kinesiske elbilsproducenter vil stå over for tariffer fra den 4. juli "hvis drøftelser med kinesiske myndigheder ikke fører til en effektiv løsning".

Kina har advaret om, at tolden vil være i strid med internationale handelsregler og har beskrevet Kommissionens undersøgelse som "protektionisme". Elbilproducenter, der samarbejdede med undersøgelsen, vil stå over for en gennemsnitlig told på 21 %, mens de, der ikke gjorde det, vil stå over for en told på 38.1 %.

Kommissionens udtalelse er som følger:

Som led i sin igangværende undersøgelse har Kommissionen foreløbigt konkluderet, at batteri elektriske køretøjer (BEV) værdikæde i Kina nyder godt af unfair subsidiering, som forårsager en trussel om økonomisk skade for EU BEV-producenter. Undersøgelsen undersøgte også de sandsynlige konsekvenser og virkninger af foranstaltninger på importører, brugere og forbrugere af BEV'er i EU.

Kommissionen har derfor henvendt sig til de kinesiske myndigheder for at diskutere disse resultater og undersøge mulige måder at løse de identificerede problemer på en WTO-kompatibel måde.

I denne sammenhæng har Kommissionen oplyste på forhånd niveauet for den midlertidige udligningstold, det ville pålægge import af elektriske batterikøretøjer ('BEV'er') fra Kina. Hvis drøftelser med de kinesiske myndigheder ikke fører til en effektiv løsning, vil denne foreløbige udligningstold blive indført fra den 4. juli ved en garanti (i den form, som toldvæsenet i hver medlemsstat beslutter). De ville kun blive opkrævet, hvis og når der indføres endelig told.  

reklame

Den individuelle told, som Kommissionen ville anvende på de tre kinesiske producenter i stikprøven, ville være: 

• BYD: 17,4%; 

• Geely: 20%; og 

• SAIC: 38,1%. 

Andre BEV-producenter i Kina, som samarbejdede i undersøgelsen, men som ikke er blevet udtaget til stikprøven, vil blive pålagt følgende vejede gennemsnitlige told: 21 %. 

Alle andre BEV-producenter i Kina, som ikke samarbejdede i undersøgelsen, ville blive pålagt følgende resttold: 38,1 %. 

Procedure og næste trin 

Den 4. oktober 2023 indledte Kommissionen officielt en antisubsidieundersøgelse på eget initiativ af importen af ​​elektriske batterikøretøjer til passagerer med oprindelse i Kina. Enhver undersøgelse afsluttes senest 13 måneder efter indledningen. Foreløbig udligningstold kan offentliggøres af Kommissionen inden for 9 måneder efter indledningen (dvs. senest den 4. juli). Der skal indføres endelige foranstaltninger inden for 4 måneder efter indførelsen af ​​den midlertidige told.

Efter en begrundet anmodning kan en BEV-producent i Kina – Tesla – modtage en individuelt beregnet toldsats i det endelige stadium. Enhver anden virksomhed, der producerer i Kina, som ikke er udvalgt i den endelige stikprøve, og som ønsker at få sin særlige situation undersøgt, kan anmode om en fremskyndet fornyet undersøgelse i overensstemmelse med den grundlæggende antisubsidieforordning lige efter indførelsen af ​​endelige foranstaltninger (dvs. 13 måneder efter indledningen). . Fristen for at afslutte en sådan gennemgang er 9 måneder.  

Oplysninger om de påtænkte niveauer for midlertidig told gives til alle interesserede parter (herunder EU-producenter, importører og eksportører og deres repræsentative sammenslutninger, kinesiske eksporterende producenter og deres repræsentative sammenslutninger og oprindelses- og/eller eksportlandet, dvs. Kina), og til EU-medlemsstaterne, før sådanne foranstaltninger pålægges, i overensstemmelse med procedurerne i EU's grundlæggende antisubsidieforordning.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending