Følg os

Handel

EU indfører uoverkommelige toldsatser på russiske og hviderussiske kornprodukter

DEL:

Udgivet

on

 Rådet for Den Europæiske Union har vedtaget en forordning, der har til formål at opkræve uoverkommelige toldsatser på kornprodukter importeret fra Rusland og Belarus. Forordningen hæver tolden på korn, oliefrø og afledte produkter fra Rusland og Hviderusland til et punkt, der i praksis vil standse importen af ​​disse produkter.

Forordningen øger importtolden for korn, oliefrø og afledte produkter samt roe-pulp-piller og tørrede ærter fra Den Russiske Føderation samt fra Republikken Hviderusland, som importører i øjeblikket ikke betaler nogen eller lave toldsatser for. Desuden vil disse varer blive udelukket fra adgang til Unionens toldkontingenter.

De nye toldsatser, der er fastsat i dag, har til formål i praksis at stoppe importen af ​​korn fra Rusland og Hviderusland til EU. Disse foranstaltninger vil derfor forhindre destabilisering af EU's kornmarked, standse russisk eksport af ulovligt tilegnet korn produceret i Ukraines territorier og forhindre Rusland i at bruge indtægter fra eksport til EU til at finansiere sin angrebskrig mod Ukraine. Dette er endnu en måde, hvorpå EU viser konstant støtte til Ukraine.
Vincent Van Peteghem, belgisk finansminister

Disse foranstaltninger vedrører produkter med oprindelse i eller eksporteret direkte eller indirekte fra Den Russiske Føderation eller Republikken Belarus til EU. De vil ikke påvirke transit gennem EU fra begge lande til andre tredjelande.

Foranstaltningerne træder i kraft den 1. juli 2024. EU's import af kornprodukter fra Rusland er steget markant siden Ruslands fuldskala invasion af Ukraine den 24. februar 2022. Mens Den Russiske Føderation fortsat er en relativt lille leverandør af disse produkter til EU marked, er det en førende verdensomspændende producent og eksportør af disse produkter. 

I betragtning af dens nuværende mængder af eksport til verden kan Den Russiske Føderation omlægge betydelige mængder af forsyninger af disse produkter til EU, hvilket forårsager en pludselig tilstrømning fra dens store eksisterende lagre og dermed forstyrre EU-markedet. Der er også beviser for, at Den Russiske Føderation i øjeblikket ulovligt tilegner sig store mængder af sådanne produkter i Ukraines territorier, som den ulovligt besætter, og dirigerer dem til sine eksportmarkeder som angiveligt russiske produkter.

reklame

Disse foranstaltninger vil derfor forhindre EU-markedet i at blive destabiliseret, standse russisk eksport af ulovligt tilegnet korn produceret i Ukraines territorier og forhindre Rusland i at bruge indtægter fra eksport til EU til at finansiere sin angrebskrig mod Ukraine.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending