Følg os

Økonomi

Beskatning: Nye forslag til at forenkle skattereglerne og reducere overholdelsesomkostningerne for grænseoverskridende virksomheder

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har vedtaget en nøglepakke af initiativer til at reducere skatteoverholdelsesomkostningerne for store, grænseoverskridende virksomheder i EU.

Forslaget, kaldet "Business in Europe: Framework for Income Taxation" (BEFIT), vil gøre livet lettere for både virksomheder og skattemyndigheder ved at indføre et nyt, enkelt sæt regler til at bestemme skattegrundlaget for koncerner af virksomheder. Dette vil reducere overholdelsesomkostningerne for store virksomheder, der opererer i mere end ét medlemsland, og gøre det lettere for de nationale skattemyndigheder at afgøre, hvilke skatter der med rette skal betales. De nye, enklere regler kan reducere omkostningerne til overholdelse af skattelovgivningen for virksomheder, der opererer i EU, med op til 65 %.

BEFIT vil betyde, at:

  • Virksomheder, der er medlemmer af samme koncern, vil opgøre deres beskatningsgrundlag efter et fælles regelsæt.
  • Beskatningsgrundlaget for alle medlemmer af koncernen vil blive aggregeret til et enkelt beskatningsgrundlag.
  • Hvert medlem af BEFIT-gruppen vil have en procentdel af det aggregerede skattegrundlag beregnet på grundlag af gennemsnittet af de skattepligtige resultater i de foregående tre regnskabsår.

At håndtere 27 forskellige nationale skattesystemer, hver med deres specifikke regler, gør det dyrt for virksomhederne, når det kommer til skatteoverholdelse. Dette modvirker grænseoverskridende investeringer i EU, hvilket stiller europæiske virksomheder i en konkurrencemæssig ulempe sammenlignet med virksomheder andre steder i verden.

Mere detaljeret

Forslaget bygger på den internationale OECD/G20-skatteaftale om et globalt minimumsskatteniveau og søjle 2022-direktivet, der blev vedtaget i slutningen af ​​XNUMX. Det erstatter Kommissionens CCTB (fælles selskabsskattegrundlag) og CCCTB (fælles konsolideret selskabsskattegrundlag). ) forslag, som trækkes tilbage[1]. De nye regler vil være obligatoriske for koncerner, der opererer i EU med en årlig samlet omsætning på mindst 750 millioner euro, og hvor den ultimative moderenhed besidder mindst 75 % af ejerskabsrettighederne eller af de rettigheder, der giver ret til overskud.

Reglerne vil være skønsmæssige for mindre koncerner, som kan vælge at tilmelde sig, så længe de udarbejder et koncernregnskab. Dette kan være af særlig interesse for SMV'er.

reklame

Overfør prissætning

Pakken indeholder også et forslag, der sigter mod at harmonisere reglerne for transfer pricing inden for EU og sikre en fælles tilgang til transfer pricing.

Forslaget vil øge skattesikkerheden og mindske risikoen for retssager og dobbeltbeskatning. Direktivet vil også yderligere reducere virksomhedernes muligheder for at anvende transfer pricing til aggressive skatteplanlægningsformål.

Næste skridt

Når de er vedtaget af Rådet, bør forslagene træde i kraft den 1. juli 2028 (for BEFIT) og fra den 1. januar 2026 (for forslaget om afregningspriser).

For mere information

Spørgsmål og svar om BEFIT og transfer pricing

BEFIT lovforslag

Transferpriser

BEFIT faktaark


[1] KOM(2016) 685 endelig og KOM(2016) 683 endelig.

I dag tager Kommissionen endnu et skridt i retning af at forenkle EU's skattelovgivning og gøre dem mere retfærdige for virksomheder, der er aktive i mere end én medlemsstat. SMV'er vil kunne bruge ét sæt regler til indgivelse af deres selvangivelser i stedet for at håndtere 27 forskellige nationale ordninger. Dette vil spare dem i overholdelsesomkostninger og stimulere flere grænseoverskridende investeringer og konkurrenceevne. Inden for selskabsbeskatning bygger dagens forslag på arbejde udført af OECD/G20 for at etablere et fælles sæt regler til at bestemme skattegrundlaget for virksomheder og til at løse problemer i forbindelse med transfer pricing – såsom overskudsflytning, skatteundgåelse og dobbeltbeskatning – så for at forbedre skattesikkerheden og samtidig reducere mulighederne for aggressiv skatteplanlægning.Valdis Dombrovskis, Executive Vice-President for en økonomi, der arbejder for mennesker - 11/09/2023

Dagens forslag har til formål at gøre det lettere for store og små virksomheder at operere i EU, reducere omkostningerne til overholdelse af skattelovgivningen og frigøre ressourcer til at investere og skabe arbejdspladser. Vores forslag vil også lette skattemyndighedernes bestræbelser på at sikre, at virksomheder betaler, hvad der med rette kommer. Efter vedtagelsen af ​​EU-direktivet, der sikrer en minimal effektiv skattesats for store multinationale koncerner, tager vi i dag endnu et vigtigt skridt hen imod enklere, klarere og mere omkostningseffektive skattesystemer i EU.Paolo Gentiloni, økonomikommissær - 11/09/ 2023

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending