Følg os

Corporate skatteregler

Parlamentet indstiller til at støtte den globale minimumsselskabsskattesats 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

MEP'er forventes at støtte nye regler for en global minimumsselskabsskattesats fra 2023 under plenarmødet den 18.-19. maj, Økonomi.

Den 18. maj behandler Parlamentet en rapport fra den Økonomi- og monetære anliggender om at sikre en minimumsselskabsskattesats for store multinationale selskaber. Direktivet vil gælde for virksomheder med en omsætning på mindst 750 millioner euro om året.

I december 2021 nåede OECD- og G20-medlemmerne til enighed om en omfattende skattereform for at tackle skattemæssige udfordringer, som digitaliseringen af ​​økonomien rejser. Kort efter offentliggjorde EU-Kommissionen sit forslag til, hvordan reformen skal omsættes i EU-lovgivningen.

Mens Parlamentet i det store og hele er enig i Kommissionens forslag til implementeringstidslinjen, beder den rapport, MEP'erne vil stemme om, om en revisionsklausul for den tærskel, over hvilken et multinationalt selskab vil være underlagt minimumsskattesatsen. Det ønsker også, at Kommissionen vurderer virkningen af ​​lovgivningen på udviklingslandene.

"Selvfølgelig er et kompromis aldrig perfekt, og ingen vil være tilfredse med det, men det er en historisk aftale [...] Frem for alt må vi ikke holde op, hvad der er en historisk udvikling," sagde rapportforfatter Aurore Lalucq (S&D, Frankrig), talte på et udvalgsmøde den 20. april.

"Vi er nødt til fortsat at fokusere på at sikre, at denne aftale ser dagens lys så hurtigt som muligt, og at den bliver korrekt implementeret," sagde hun.

MEP'er har opfordret til internationale skattereformer, siden en række skandaler i midten af ​​2010'erne afslørede, at mange multinationale selskaber flytter overskud til lande, hvor de måske har få ansatte og aktiviteter, men hvor de nyder godt af skattemæssig behandling.

Et meget brugt eksempel er de mange digitale virksomheder, der har forretningsmodeller, hvor de skaber værdi gennem interaktion mellem deres virksomhed og forbrugere på steder, hvor de har ingen eller ubetydelig fysisk tilstedeværelse. I praksis gør multinationale selskaber, der betaler mindre skat, dette på bekostning af lande, der kæmper for at finansiere investeringer eller sociale ydelser.

Forebyggelse af profitskiftende praksis

Kommissionen foreslog en fair beskatning af den digitale økonomi pakke i 2018, men manglen på en global aftale og uenighed i Rådet betød, at nogle EU-lande designede deres egne nationale digitale afgifter, hvilket gav anledning til handelsspændinger.

OECD-aftalen er en to-søjleløsning på denne fragmentering. Den første søjle handler om en samlet tilgang til beskatningsrettigheder vedrørende de største og mest profitable multinationale selskaber. Den anden indfører en minimumsselskabsskattesats på 15 % for at afbøde praksisserne med at flytte overskud til jurisdiktioner med ingen eller meget lav beskatning.

Afstemningen i plenarforsamlingen vil udgøre Parlamentets udtalelse om de nødvendige foranstaltninger for at medtage aftalen om minimumsselskabsskat i EU-lovgivningen. Parlamentets udtalelse skal tages i betragtning, når medlemslandene i Rådet vedtager den endelige tekst med enstemmighed.

Find ud af mere 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending