Følg os

EU jernbaner

EU tilbyder unge 60,000 togkort til DiscoverEU

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionen vil levere gratis rejsejernkort til 60,000 europæere i alderen 18 til 20 år takket være DiscoverEU. Ansøgninger åbner i morgen, 12. oktober, ved middagstid og lukker den 26. oktober, ved middagstid, for en rejseperiode i 2022, som vil være det europæiske ungdomsår.

Europæisk levevis næstformand Margaritis Schinas sagde: ”I de sidste 18 måneder har vores unge mennesker ofret værdifulde ungdommelige og definerende øjeblikke i deres liv i en solidarisk ånd. Jeg er glad for, at Kommissionen i dag tilbyder et europæisk boom af mobilitet med de 60,000 togpas. Dette europæiske boom af mobilitet og muligheder vil blive fremmet yderligere af Erasmus+ og mange flere initiativer, der kommer til det europæiske ungdomsår i 2022. ”

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: ”Jeg er meget glad for at åbne denne nye runde af DiscoverEU for at give 60,000 unge mennesker chancen for at opdage rigdom på vores kontinent. I ånden af ​​Kommissionen, der udpeger 2022 til det europæiske ungdomsår, er DiscoverEU tilbage, større end nogensinde, med nye muligheder for unge at tage et tog, udvide deres horisont, udvide deres læring, berige deres oplevelser og møde med -europæere, mens de rejser med jernbane fra marts 2022. ”

reklame

Denne ansøgningsrunden er åben til unge europæere født mellem 1. juli 2001 og 31. december 2003. Undtagelsesvis kan 19 og 20-årige også ansøge, efter at deres runder blev udskudt på grund af COVID-19-pandemien.

Succesfulde ansøgere kan rejse mellem marts 2022 og februar 2023 i op til 30 dage. Da udviklingen af ​​pandemien stadig er ukendt, tilbydes alle rejsende fleksible bookinger via et nyt mobilpas. Afrejsedatoen kan ændres helt frem til afgangstidspunktet. De mobile rejsepas har en etårig gyldighed. Kommissionen råder alle rejsende til at kontrollere potentielle rejsebegrænsninger på Genåbn EU.

Unge med særlige behov opfordres kraftigt til at deltage i DiscoverEU. Kommissionen stiller oplysninger og tips til rådighed og dækker udgifterne til særlig assistance, f.eks. En ledsager, en assistancehund osv.

reklame

Succesfulde ansøgere kan rejse alene eller i en gruppe på op til fem personer (alle inden for det berettigede aldersinterval). For at styrke bæredygtige rejser - og derved støtte den europæiske grønne aftale, vil DiscoverEU -deltagere overvejende rejse med jernbane. For at sikre bred adgang i hele EU kan deltagerne imidlertid også bruge alternative transportformer, f.eks. Busser eller færger eller undtagelsesvis fly. Dette vil sikre, at unge mennesker, der bor i fjerntliggende områder eller på øer, også har en chance for at deltage.

Hvert medlemsland får tildelt et antal rejsekort, baseret på dets befolkning, som en andel af den samlede befolkning i Den Europæiske Union.

Baggrund

Kommissionen lancerede DiscoverEU i juni 2018 efter forslag fra Europa -Parlamentet. Det er formelt blevet integreret i det nye Erasmus+ program 2021-2027.

DiscoverEU forbinder tusinder af unge mennesker og opbygger et fællesskab i hele Europa. Deltagere, der aldrig havde mødt hinanden før, linkede op på sociale medier, udvekslede tips eller tilbød lokal indsigt, dannede grupper for at rejse fra by til by eller opholdt sig på hinandens steder.

I 2018-2019 ansøgte 350,000 kandidater om i alt 70,000 tilgængelige rejsekort: 66% af kandidaterne rejste for første gang med tog ud af deres bopælsland. For mange var det også første gang, de rejste uden forældre eller ledsagende voksne, og flertallet angav, at de var blevet mere selvstændige. DiscoverEU -oplevelsen har givet dem en bedre forståelse af andre kulturer og af europæisk historie. Det har også forbedret deres fremmedsprogskundskaber. To tredjedele sagde, at de ikke ville have været i stand til at finansiere deres rejsekort uden DiscoverEU.

Siden 2018 har tidligere og potentielle DiscoverEU-rejsende nu dannet et mangfoldigt og engageret fællesskab, der mødes on- og offline for at dele deres oplevelser.

Deltagerne inviteres til at blive DiscoverEU -ambassadører for at forkæmpe initiativet. De opfordres også til at kontakte medrejsende på tjenestemanden DiscoverEU -gruppe online at dele erfaringer og udveksle tips, især om kulturelle oplevelser, eller om hvordan man rejser digitalt og bæredygtigt.

For at ansøge skal kvalificerede kandidater udfylde en quiz med flere valg om generel viden om EU og andre EU-initiativer målrettet unge. Et yderligere spørgsmål opfordrer ansøgere til at foretage et skøn over, hvor mange der ansøger i denne runde. Jo tættere estimatet er på det korrekte svar, jo flere point får ansøgeren. Dette vil gøre det muligt for Kommissionen at rangordne ansøgerne. Kommissionen vil tilbyde rejsekort til ansøgere efter deres placering, indtil de tilgængelige billetter løber tør.

Mere information

DiscoverEU

Den Europæiske Ungdomsportal

Factsheet

Økonomi

Connecting Europe Express når slutdestination efter 20,000 km rejse

Udgivet

on

Den 7. oktober nåede Connecting Europe Express sin endelige destination i Paris efter 36 dages rejse over hele Europa - vest til øst, nord til syd og endda besøgende naboer uden for EU. Dette tog blev specielt sammensat i anledning af Det Europæiske Jernbanår 2021, der sigter mod at øge bevidstheden om fordelene ved jernbane og de udfordringer, der stadig skal overvindes. Toget gjorde over 120 stop, krydsede 26 lande og 33 grænser og kørte på tre forskellige målere undervejs.

Transportkommissær Adina Vălean sagde: ”Connecting Europe Express har været et rullende laboratorium og afslørede i realtid de mange præstationer i vores fælles europæiske jernbaneområde og vores TEN-T-netværk for at muliggøre problemfri rejser i hele vores Union. Jeg vil gerne udtrykke min inderlige taknemmelighed til alle, der hjalp os med at gøre Connecting Europe Express fra en idé til virkelighed, en fyldt og spændende rejseplan, mindeværdige møder-af sind og personer-og en sand flagbærer for europæisk jernbane. ”

Andreas Matthä, Fællesskabet for europæiske jernbane- og infrastrukturvirksomheder (CER) formand og administrerende direktør for Østrigske forbundsbaner, sagde: ”Connecting Europe Express har nået to mål i dag. Det har ikke kun nået sin endelige destination i Paris, men endnu vigtigere har det fremhævet udfordringerne i grænseoverskridende togtjenester. Hvis et andet vigtigt mål, Green Deal, skal blive en succes, skal det blive lige så let at køre et tog gennem Europa, som det er at køre en lastbil. For at opnå dette skal jernbane have brug for mere kapacitet og nye investeringer i infrastruktur. Rammebetingelserne skal tilpasses for at skabe lige vilkår mellem alle transportformer. Jeg lykønsker og takker alle, der er involveret i dette yderst vellykkede projekt. ”

reklame

Den sidste begivenhed i Paris var en mulighed for at præsentere de første konklusioner trukket under den unikke togrejse.

  • Fornavn, for at jernbanen frigiver sit potentiale, en sand grænseoverskridende, moderne jernbaneinfrastruktur af høj kvalitet er et grundlæggende krav. Der er et klart behov for fælles indsats for at færdiggøre det transeuropæiske transportnet (TEN-T): kernenettet inden 2030 og det omfattende netværk inden 2050. Kommissionen vil foreslå ændringer af TEN-T-forordningen senere på året. Den 16. september, en indkaldelse af forslag på € 7 mia under Connecting Europe Facility (CEF) blev lanceret til projekter rettet mod ny, opgraderet og forbedret europæisk transportinfrastruktur. EU's genopretnings- og modstandsdygtighed kan understøtte modernisering og interoperabilitet af jernbaneinfrastruktur plus vigtige infrastrukturprojekter, såsom Lyon-Turin-linjerne, Brenner-basistunnelen og Rail Baltica.
  • Sekund, eksisterende infrastruktur skal styres bedre og dens kapacitet forbedres. Digitalisering kan hjælpe. For eksempel vil implementering af European Rail Traffic Management System (ERTMS) øge kapacitet, sikkerhed, pålidelighed og punktlighed. Forskning og innovation vil også frigøre mere kapacitet, og det nye 'Europe's Rail' partnerskab vil bygge videre på det vellykkede arbejde Shift2Rail.
  • Tredje, større paneuropæisk koordinering og fælles krav er nødvendige, og det fælles europæiske jernbaneområde skal styrkes. For eksempel bør Europas lokførere kunne ledsage deres tog på tværs af grænser, ligesom piloter og lastbilchauffører kan. Og den fjerde jernbanepakke skal gennemføres hurtigt for at fjerne andre resterende hindringer skabt af nationale regler og etablere et åbent og konkurrencedygtigt europæisk marked for jernbane - teknisk, operationelt og kommercielt.
  • Fjerde, jernbane skal blive mere attraktivt at tilskynde flere mennesker og virksomheder til at vælge jernbane. Forbedring af billetsalg og muligheder for planlægning af rejser på tværs af transportformer ville hjælpe, ligesom det ville sænke omkostningerne ved togrejser i forhold til alternativerne. På denne baggrund vil Kommissionen fremlægge en handlingsplan for at øge grænseoverskridende grænseoverskridende jernbanetjenester i december.

Baggrund

Connecting Europe Express har været en kollektiv europæisk bedrift. Det har samlet nationale, regionale og lokale myndigheder, samfundet generelt og jernbanesektoren, fra nye aktører og etablerede operatører til infrastrukturforvaltere og forsyningsindustrien. Mere end 40 partnere fra sektoren gik sammen om at kombinere en østrigsk sovekabine med en italiensk spisebus, en schweizisk panoramavogn, en tysk siddevogn, en fransk konferencecoach og en ungarsk udstillingscoach; færdiggøre standardsporetoget med et iberisk og baltisk tog. Jernbanesektorforeningen CER koordinerede den tekniske og operationelle drift af togene med de 40 plus jernbaneaktører, der var involveret. 

reklame

Under hele sin rejse var toget vært for flere konferencer og en mobil udstillingog bød velkommen til skoleklasser, politikere, interessenter og andre borgere om bord. Yderligere konferencer og velkomstarrangementer blev organiseret undervejs, og togstoppestederne faldt sammen med vigtige begivenheder, såsom det uformelle møde mellem transport- og energiministre i Brdo, Slovenien, samt det første jernbanetopmøde på Vestbalkan nogensinde i Beograd. I Halle (Saale), Tyskland, oplevede passagererne begyndelsen på en æra med digital automatisk kobling til godsvogne samt intermodale operationer på Bettembourg -terminalen i Luxembourg.

Mere information

Forbinder Europe Express

Blog

Rute og begivenheder

Turbog

Udstilling

Foto konkurrence

Partnere

Ressourcer

Det Europæiske Jernbanår

Læs

EU jernbaner

Jernbaner er rygraden i bæredygtig mobilitet og nøglen til at opfylde EU's klimamål

Udgivet

on

Europa-Kommissionen holdt den 30. september en konference med titlen "Opbygning af et netværk af europæiske langdistancetogstjenester" i anledning af ankomsten af Forbinder Europe Express i Berlin. Dr Alberto Mazzola, administrerende direktør for Fællesskabet for Europæiske Jernbane- og Infrastrukturvirksomheder (CER), vil ved arrangementet understrege, at den langsigtede vision for jernbanesektoren er oprettelsen af ​​et problemfrit europæisk højhastighedsnetværk, der forbinder europæiske hovedstæder og større byer, der støtter udviklingen af ​​et internationalt personbefordringsmarked for at nå EU's klimamål. 

Jernbaner giver mulighed for bæredygtige multimodale mobilitetsydelser på lokalt og regionalt plan og ønsker at spille en større rolle i dør-til-dør-mobilitetskæder. For at nå dette ambitiøse mål skal passagererfaring være central for forretningsplaner og lovkrav. Rejseoplevelsen er afhængig af problemfri billettering og digitalisering, men inkluderer også billetprisers overkommelighed, hastigheden og varigheden af ​​togpassagerrejser, servicernes pålidelighed samt faciliteter om bord. Formålet med enhver bæredygtig strategi bør være at flytte korte og mellemstore rejser i Europa fra vej og luft til jernbane for at reducere CO2 -emissioner. Derfor er det også vigtigt at fuldt ud internalisere miljøeksternaliteter med en smartere tilgang til prisfastsættelse, der er baseret på 'bruger-betaler' og 'forurener-betaler' principperne. Mere kommercielt levedygtige internationale togtjenester kunne derefter udvikles.  

Højhastighedstog og nattog er et bæredygtigt alternativ til billige flyrejser med en rækkevidde på 1000 km hvis der ydes passende politisk støtte, og sektoren vil gerne fordoble sin andel af Europas persontrafik til 15% inden 2030. For at opnå dette skal flere juridiske og tekniske hindringer løses i forbindelse med etablering af nye grænseoverskridende internationale togtjenester, herunder nat tog. Harmoniserede tekniske og lovgivningsmæssige rammebetingelser i Europa skal stadig implementeres fuldt ud, og forhindringer for fuld interoperabilitet udgør store tekniske, operationelle og økonomiske udfordringer for grænseoverskridende persontransport. Hurtig harmonisering af tekniske og operationelle regler, normer og krav er nødvendig. 

Den europæiske jernbanesektor interessenter* støtte arbejdet på den internationale jernbanepassagerplatform og medlemmernes villighed til at forbedre internationale jernbanepassagertjenester. Jernbanesektoren indser, at status quo ikke er en mulighed: Europas internationale transportsystemer skal tilpasses udfordringerne i den igangværende og accelererende klimakrise.

CER -administrerende direktør Alberto Mazzola ser frem til en interessant debat om disse emner og bemærker: "Et sammenkoblet og konkurrencedygtigt netværk af jernbanepassagertjenester vil understøtte den økonomiske, sociale og miljømæssige bæredygtighed på vores kontinent."

Kommissionens konference 'Opbygning af et netværk af europæiske langdistancetogtjenester ' bliver streamet live fra webstedet Connecting Europe Express her.

Læs

EU jernbaner

European Year of Rail: Connecting Europe Express forlader nu stationen

Udgivet

on

Den "Tilslutning af Europa Express ', et specielt tog sat sammen som en del af Det Europæiske Jernbanår 2021, trækker ud af Lissabon togstation i dag (2. september). Den stopper i mere end 100 byer under sin fem ugers rejse, inden den ankommer til Paris den 7. oktober. Med afgang fra Lissabon og afslutning af sin rejse i Paris vil toget gøre et bemærkelsesværdigt stop i Ljubljana, der forbinder det portugisiske, slovenske og franske formandskab for EU -rådet.

Transportkommissær Adina Vălean sagde: ”Jernbane har præget vores rige, fælles historie. Men jernbane er også Europas fremtid, vores vej til at afbøde klimaforandringer og drive økonomisk genopretning fra pandemien, når vi bygger en COXNUMX-neutral transportsektor. I løbet af de kommende uger vil Connecting Europe Express blive en rullende konference, laboratorium og forum for offentlig debat om, hvordan man gør jernbanen til den foretrukne transportform for både passagerer og virksomheder. Giv os en varm velkomst, når vi stopper ved en togstation i nærheden af ​​dig. ”

Langs ruten planlægges forskellige begivenheder for at byde toget velkommen på jernbanestationer i hele Europa. Jernbaneentusiaster kan også følge debatter, der sker om bord samt konferencer om EU's infrastrukturpolitik og Transeuropæiske transportnet (TEN-T), der vil blive livestreamet via arrangement hjemmeside fra Lissabon, Bukarest, Berlin og Bettembourg. Connecting Europe Express er resultatet af unikt samarbejde mellem Europa -Kommissionen og Fællesskabet af europæiske jernbane- og infrastrukturvirksomheder (CER), europæiske jernbaneoperatører, infrastrukturforvaltere og mange andre partnere på EU og lokalt plan. En pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending