Følg os

Europæiske Centralbank (ECB)

Den Europæiske Centralbank skal sikre, at en digital euro kommer alle borgere til gode, siger EØSU

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I denne initiativudtalelse, der blev godkendt under sit plenarmøde i oktober, støtter Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EØSU) Den Europæiske Centralbank (ECB) i dens vurdering af risici og fordele ved at indføre en digital euro. EØSU mener, at indførelsen af ​​en digital euro vil gavne alle i euroområdet ved at gøre betalingstransaktioner hurtigere og mere effektive, men finansiel og digital rummelighed vil være afgørende for dens potentielle udrulning. EØSU vil fortsat følge ECB's arbejde, når det overvejer udformningen af ​​en mulig digital euro.

Udtalelsesordfører Juraj Sipko sagde, at alle de positive aspekter og muligheder ved den digitale euro skal overvejes sammen med alle de potentielle risici, især i forhold til stabiliteten i den finansielle sektor. "Da finansiel stabilitet er et af nøglespørgsmålene, når man bevæger sig hen imod indførelsen af ​​en digital euro, opfordrer vi ECB til at træffe alle nødvendige foranstaltninger på tilsynsområdet for at imødegå ulovlige transaktioner, især med henblik på hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme. , samt at bekæmpe cyberangreb,” sagde han.

En digital euro ville supplere kontanter ved at give folk et nyt valg med hensyn til, hvordan de skal betale for varer og tjenester, og samtidig gøre det lettere at gøre det, hvilket bidrager til tilgængelighed og inklusion, ifølge ECB.

Inddrag civilsamfundet for at sikre rummelighed

EØSU opfordrer også ECB og landene i euroområdet til at inddrage civilsamfundsorganisationer og repræsentanter i de næste faser af forberedelse, forhandlinger og drøftelser om indførelse af en digital euro.

Deres input vil bidrage til at sikre, at alle materielle og systemiske foranstaltninger træffes for at vælge den mest passende model, der sikrer finansiel og digital rummelighed, finansiel stabilitet og privatliv.

"Dette er et komplekst og særligt krævende projekt, som vedrører alle beboere i EU's medlemslande," sagde Sipko.

reklame

Den digitale euro bør også bidrage til et mere retfærdigt, mere forskelligartet og mere robust europæisk detailbetalingsmarked, samtidig med at den sikrer en høj grad af privatliv og sikkerhed. Eurosystemet er virkelig forpligtet til at muliggøre høje privatlivsstandarder, bemærkede EØSU. Imidlertid vil et højere niveau af privatliv end de nuværende betalingsløsninger skulle integreres i euroområdets regler.

ECB's indførelse af en digital euro bør også bevare de offentlige penges rolle som betalingssystemets anker og bidrage til EU's strategiske autonomi og økonomiske effektivitet.

Det skal sikres, at både online og offline transaktioner er mulige ved brug af en digital euro. Desuden er det lige så vigtigt, at systemerne for grænseoverskridende betalingstransaktioner skal være kompatible med hinanden.

ECB er i øjeblikket ved at udforske og gennemgå forskellige designmuligheder for en digital euro og vil tage en endelig beslutning om, hvorvidt der skal indføres en digital euro senere. Samtidig overvejer og udvikler mange centralbanker rundt om i verden deres egne digitale valutaer.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending