Følg os

Deflation

Hvad kan man gøre for at vende en deflaterende økonomi?

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den globale økonomi befinder sig i øjeblikket på et vanskeligt sted, og hver dag i nyhederne ser det ud til, at alt kunne vælte den vigende globale økonomi ned i afgrunden. Deflation er en af ​​de største frygt blandt økonomer over hele verden, men kan der gøres noget ved det, skriver Colin Stevens?

Inflation eller deflation?

Det kan være vanskeligt at se forskel på inflation og deflation, hvis du tilfældigt ser nyhederne og følger opdateringer om den globale økonomi. Både inflation og deflation er skræmmende emner, ingen af ​​dem er særlig gode for en national økonomi, og desværre kommer begge to også med en lang række andre komplicerende faktorer og problemer.

Først og fremmest, hvad er deflation? Deflation er det, der sker, når forbrugerpriserne begynder at falde over tid, og som følge heraf øges forbrugernes købekraft. Hvis du nogensinde har rejst til et fremmed land, hvor din valuta var stærkere, så har du allerede en fornemmelse af, hvordan det er at opleve deflation.

Du kan blive tilgivet for at tro, at deflation må være en god ting – du har trods alt mere købekraft, og du tjener stadig den samme løn. Deflation kan dog tjene som en kanariefugl i kulminen, når det kommer til forestående lavkonjunkturer eller depressioner.

Priserne falder

Når priserne begynder at falde, begynder folk at udsætte deres indkøb, fordi de antager, at priserne kun vil fortsætte med at falde. Når millioner af mennesker gør dette (nogle gange ubevidst), er resultatet, at der genereres mindre indtægter til producenterne, og arbejdsløsheden begynder at stige. Dette skaber en cyklus, hvor arbejdsløsheden forværres, priserne falder yderligere, og folk udsætter deres indkøb endnu længere.

reklame

Der kan være økonomisk stagnation, voksende fattigdomsrater og en fastfrysning af kommerciel innovation i tider med deflation. Vi er i øjeblikket også midt i en ejendomsboble, som måske eller måske ikke brister. Hvis priserne på forbrugsvarer begynder at falde, men huspriserne forbliver uopnåelige høje, kan økonomien gå en meget spændende (læs: dårlig) tid i møde.

Så hvad kan der gøres?

I USA truer deflationen også stor som Fed overvejer at tage det på sig som en del af en større økonomisk strategi, og Storbritannien er i øjeblikket ved at krybe under en frisk administration for at skabe en solid økonomisk plan. En stigning i deflationen kan let forårsage et glide ind i en recession eller depression, så økonomier rundt om i verden er ivrige efter at slå deflationen og komme på arbejde.

Heldigvis er der en række strategier, som lande kan bruge, når de bekæmper deflation. For det første kan et land blot øge sin pengemængde; i et land som USA indebærer dette, at Federal Reserve køber statspapirer tilbage og dermed øger udbuddet af penge. Et øget udbud af penge betyder, at hver dollar i omløb er lidt mindre værd, og forbrugerne er mere tilbøjelige til at bruge.

Lande kan også gøre det lidt nemmere at låne penge, for at tilskynde forbrugerne til at bide sig fast og foretage de køb, de har udskudt. Hvis Feds eller finansministeriet beslutter at øge mængden af ​​tilgængelig kredit eller reducere renten, er enkeltpersoner lettere i stand til at låne flere penge.

Banker er også i stand til at låne flere penge ud til potentielle låntagere, hvis regeringen beslutter at sænke reserverenten, som er den mængde penge, bankerne skal have ved hånden på et givet tidspunkt. Ved at justere lånereglerne kan staten gøre optagelsen af ​​et lån til en meget nemmere proces, end den ellers ville være, og derved fremme forbruget.

Endelig kan nationale regeringer undgå deflation ved at bruge målrettede, veldesignede finanspolitik. Der er mange nuancer i at skabe god finanspolitik, men hvis en regering er i stand til at udarbejde lovforslag, der øger de offentlige udgifter og reducerer skatterne på samme tid, kan resultatet blive øget efterspørgsel og mere disponibel indkomst for forbrugerne. De nævnte forbrugere er så mere tilbøjelige til at bruge og drive priser og efterspørgsel op igen.

Men hvis skattelettelserne ikke skabes godt nok eller kun retter sig mod de allerhøjeste klasser, så bliver de fleste forbrugere forsømt, og politikken vil ikke have nogen reel effekt på deflationen.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending