Følg os

Skikke

Logistikhandelsorganer opfordrer til handling over for nye EU-importerklæringer

DEL:

Udgivet

on


Globale og europæiske branchesammenslutninger, der repræsenterer kommerciel transport, har udstedt en hasteadvarsel til alle virksomheder, der er involveret i transport af varer til eller via EU, Norge, Schweiz eller Nordirland, ad søvejen, vej eller jernbane. Det nye importkontrolsystem (ICS2) begynder at blive introduceret fra juni i år. 

World Shipping Council, International Federation of Freight Forwarders, Global Shippers Forum, European Community Association of Ship Brokers and Agents, European Community Shipowners' Associations, European Associations for Forwarding, Transport, Logistics and Customs Services, European Shippers Rådet og Den Internationale Vejtransportunion har sammen understreget vigtigheden af ​​de nye kontroller og deres indvirkning på varebevægelsen til eller via det europæiske toldområde ad søvejen, vej og jernbane. 

Bevidsthed om implementeringen af ​​de nye krav er nøglen, siger gruppen, ligesom forståelsen af, hvordan ICS2 vil påvirke forskellige enheder i forsyningskæden på forskellige tidspunkter og på forskellige måder. 

ICS2 er en forbedret sikkerheds- og sikkerhedsordning, der er indført i fællesskab af toldmyndighederne i EU, og som kræver, at specifikke detaljer om importerede varer angives før lastning eller før ankomst til EU-grænsen. 

Kravene blev indført for luftfragt i 2023 og vil blive udvidet til søtransport fra juni 2024 og for import, der ankommer ad vej eller jernbane i 2025. De omfattende nye datakrav omfatter sekscifrede HS-koder for hver vare i en forsendelse, en " acceptabel beskrivelse” og detaljerede køber- og sælgeroplysninger. 

Handelsorganerne, som hver repræsenterer forskellige parter i forsyningskæden, har opfordret virksomheder, der er involveret i at flytte varer til EU, til at begynde deres forberedelser til udvidelsen af ​​ICS2 nu og til at søge yderligere information om, hvordan de vil blive påvirket. Europa-Kommissionens hjemmeside er det bedste sted at starte.  

Manglende overholdelse af ICS2-kravene vil resultere i forsinkelser og afbrydelser af importen til EU og potentielt, i overensstemmelse med medlemsstaternes praksis, bøder og sanktioner for personer, der er ansvarlige for at indsende sikkerheds- og sikkerhedsdataene til ICS2.  

reklame

Samarbejde mellem de forskellige parter, der er involveret i sådanne forsendelser, er afgørende for at holde varer i bevægelse, som symboliseret ved den fælles opfordring til handling fra de otte handelsorganer.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending