Følg os

Landbrug

Begivenhed i Bruxelles med deltagelse af højreekstremistiske aktivister forklædt som landmænd

DEL:

Udgivet

on

Talerlisten til et arrangement, som den hollandske organisation Farmers Defence Force i dag forsøger at iscenesætte nord for Bruxelles, viser, at det hovedsageligt er en højreekstrem begivenhed, der forsøger at forklæde sig som en 'landmænds protest'.  

 liste over højttalere offentliggjort i dag viser, at alle de politiske talere tilhører det ekstreme højre: politikere fra Lov og Retfærdighed (PiS, det polske medlemsparti af European Conservatives and Reformists ECR), Vlaams Belang (tilhørende Identity and Democracy ID), Forum for Democracy (hollandsk medlem af ID indtil oktober 2022) og det polske højreekstremistiske parti Konfederacji.

Arrangementet præsenteres som en protest mod 'kriger' landmænd. Organisationen er i hænderne på Farmers Defence Force, som fejret Geert Wilders' (PVV/ID) regeringsaftale i Holland, Frankrigs Coordination Rurale, som er tæt forbundet med National Rally (ID), og Spaniens Plataforma 6F, som har tætte forbindelser til Vox (ECR). Europas største landbrugsforeninger har med rette afviste opkald for at deltage, så heldigvis når arrangementet højst sandsynligt ikke op på størrelsen af ​​de rigtige landmandsprotester i begyndelsen af ​​dette år.

Copa-Cogeca, den vigtigste landbrugslobby, har allerede udelukket deltage i arrangementet. Det vil den hollandske landmandsforening LTO, der har 35,000 medlemmer heller ikke deltage begivenheden. Også faldt invitationen: de vigtigste italienske landboorganisationer Coldiretti og Confagricoltura, fordi de var kritiske over for de nye højreekstremt forbundne bevægelser. Det vil Deutscher Bauernverband, der repræsenterer 90 procent af landmændene i Tyskland ikke deltage i protesten. COAG, den største landmandsorganisation i Spanien, har sagt, at dets medlemmer vil ikke være med protesten den 4. juni.  

Europæisk Grøn topkandidat Bas Eickhout sagde:
"Vi lykønsker de almindelige landmandsorganisationer for at holde sig væk fra denne ekstreme højre begivenhed. Den yderste højrefløj har fodret landmændene med løgnen om, at Europa og Green Deal er skyld i deres modgang. Et lille udsnit af landmændene har adopteret disse løgne og sider med det yderste højre. Vi er villige til at arbejde med alle de landmænd, der opererer inden for demokratiets rammer til de 80 % rigeste gårde Vi er åbne for dialog med de almindelige landmænds fagforeninger, men absolut ikke med de højreekstremistiske aktivister, som vil være i Bruxelles i dag. 

Europæisk Grøn topkandidat Terry Reintke tilføjet:
"Landmændene er blandt de første ofre for klimaændringer, når deres landbrugsjord er oversvømmet, som nu i Italien og Tyskland, og ekstrem tørke som nu i Spanien. Klimapolitikker, der afværger disse ekstreme vejrbegivenheder, er en presserende nødvendighed. Vi er her for at støtte landmændene skal gå over til en fremtidssikret landbrugsmodel. Og vi er her for at ændre støttesystemet, så det kommer små og mellemstore familielandbrug til gode i stedet for den milliarddyrkede landbrugsindustri. Vi kæmper for en fair aftale for landmænd i dag og en grøn aftale for deres fremtid."

Den 30. maj organiserede progressive landmænd en begivenhed i Bruxelles, der fremhævede mangfoldigheden af ​​meninger inden for landbrugsbevægelsen. Bøndernes græsrodsbevægelse Via Campesina sagde ved den lejlighed: ”At opgive Green Deal kan ikke løse de europæiske landmænds problemer, men det gør det modsatte. At forsvare fødevaresuverænitet og anstændige indkomster for landmænd og landarbejdere kræver ambitiøse politikker for at håndtere klimakrisen og fremme biodiversitet (...) Få dage før valget til Europa-Parlamentet er vi bekymrede for, at denne situation vil blive brugt af grupper, der ikke har konkrete forslag til at løse problemerne med landmænd, men som bruger landmændenes bekymringer til at presse deres egne politiske interesser.”

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending