Følg os

Landbrug

Genopfattelse af Den Europæiske Unions landbrugspolitik: En opfordring til decentralisering

DEL:

Udgivet

on

Den Europæiske Unions fælles landbrugspolitik (CAP) har været under intens kontrol, hvor kritikere har gransket dens stivhed og centraliserede tilgang. Efterhånden som debatten intensiveres, efterlyser stemmer fra forskellige sider, herunder landmænd og politikere, betydelige reformer for bedre at tilpasse sig EU's fødevaresikkerhedsmål og økonomisk vækst.

Politikere, som f.eks Axinia Adrian Vicepræsident for Alliancen for Unionen af ​​Rumænere (AUR), (billedet) hævder, at den nuværende fælles landbrugspolitik underminerer de grundlæggende principper om national suverænitet, selvbestemmelse og individuelt ansvar. Axinia understreger, at den nuværende tilgang, som EU har pålagt, kvæler innovation og hæmmer medlemslandenes evne til at skræddersy landbrugspolitikker til nødvendige specifikationer, unikke landbrugslandskaber, klimaer og traditioner. Axinia understregede vigtigheden af ​​at give medlemslandene større autonomi i udformningen af ​​deres landbrugspolitikker for at fremme bæredygtighed og økonomisk vækst, og udtalte:

"Vi mener, at en ensartet tilgang, der er pålagt af EU, ikke er befordrende for bæredygtige landbrugsmetoder eller økonomisk vækst. Hidtil i Rumænien har den fælles landbrugspolitik undladt at hjælpe landmænd med at udvikle deres kunstvandingssystemer og beskytte små, familieejede gårde og holde dem konkurrencedygtige på det indre marked."

Axinia gør det klart, at den nuværende fælles landbrugspolitik gavner store landbrugsvirksomheder uforholdsmæssigt meget frem for mindre, familieejede landbrug. Understreger nødvendigheden af ​​at reformere landbrugsstøtten for at prioritere små og mellemstore landbrug, som bidrager væsentligt til lokale økonomier, og understøtter levende landsamfund.

Begivenheder i de sidste par år har vist et behov for protektionistiske tilgange til handelspolitik for at beskytte europæiske landmænd mod amoralsk konkurrence. Axinia udtaler, at: "Skræddersyede politikker, der understøtter hver enkelt medlemsstats styrker, kan føre til en mere effektiv allokering af ressourcer og en stærkere landbrugssektor generelt til gavn for både landmænd og forbrugere". Ved at prioritere indenlandsk landbrugsproduktion kan EU øge fødevaresikkerheden, afbøde klimaændringer, bevare biodiversiteten og støtte lokale EU-landmænd. AUR's holdning er i overensstemmelse med et langt bredere og hurtigt voksende krav om delvis decentralisering og fleksibilitet inden for den fælles landbrugspolitik. Mange har bønfaldet om, at medlemsstaterne skal bemyndiges til bedst muligt at tjene deres landbrugssektorer og borgere,

Mens Den Europæiske Union fortsætter med at navigere i disse udfordringer, vil stemmer som dem fra Axinia Adrian, som går ind for en mere decentral og fleksibel tilgang til landbrugspolitikken stiger, EU skal fortsætte med at lytte til disse voksende bekymringer for at bane vejen for et lysere og mere bæredygtigt europæisk landbrug.

reklame

Materiale lavet efter anmodning fra SC Oracle Consulting SRL efter anmodning fra Alliance for Union of Romanians Party - AUR Alliance, CMF 21240330.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending