Følg os

Landbrug

Omdefinering af fremtiden for europæisk landbrug: Afbalancering af fremskridt og beskyttelse

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Klimaindsats, fødevaresikkerhed og biodiversitet – disse begreber er med rette kernen i EU's landbrugspolitik, og de er nøglen til at beskytte og udvikle europæiske landbrugsområder til gavn for fremtidige generationer, skriver Nicola Mitchell, CEO for Life Scientific.

De er også genstand for en enorm debat, da landmænd, videnskabsmænd og politiske beslutningstagere kæmper med den rigtige måde at balancere målsætninger på, som nogle gange ses at være i opposition.

For nylig vedtog Frankrigs senat sit lovforslag om "Farm France" med det formål at opretholde Frankrigs "fødevaresuverænitet" og sikre, at fødevareforsyningerne ikke fordrejes af udenlandsk konkurrence. I mellemtiden har Tyskland forpligtet sig til at implementere integreret skadedyrsbekæmpelse som en del af sin værktøjskasse for at reducere brugen af ​​syntetiske pesticider. Dette sker, da EU reviderer reglerne under Farm to Fork-strategien, der er designet til at minimere den økologiske påvirkning af europæisk landbrug og fremme sundere fødevaresystemer. Af alle de initiativer, der diskuteres, skiller forordningen om bæredygtig anvendelse af pesticider (SUR) sig ud. Dens erklærede mål? Simpelthen for at halvere EU's brug af kemiske pesticider inden 2030 i et forsøg på at afhjælpe landbrugets økologiske påvirkning.

Samtidig med at vi bifalder indsatsen for at bevare Europas økologi, må vi spørge, om et så råt mål bør og kan nås, og rejse spørgsmål om en forordning, der udgør en væsentlig risiko for fødevaresikkerheden, landmændenes levebrød og i sidste ende fremtiden for europæisk landbrug som en helhed.

Vores bønder, vores forvaltere

Europas landmænd er vogtere af vores landlige miljø, som vi alle er afhængige af for at bringe mad til vores borde. Deres evne til at beskytte vores landbrugsarv afhænger dog af at udstyre dem med effektive værktøjer til at beskytte deres afgrøder. Forenklet sagt, i en tid med stigende fødevarepriser og usikkerhed, vil et vilkårligt mål om at halvere brugen af ​​pesticider i løbet af de næste syv år gøre landmænd sårbare over for skader på skadedyr og ukrudt, hvilket igen bringer fødevaresikkerheden, forvaltningen af ​​landdistrikterne og den overordnede levedygtighed af europæisk landbrug.

Beviser leveret af den slovenske MEP Franc Bogovič tegner et dystert billede. I det værste tilfælde kan vi stå over for et fald på op til 30 % i æble- og olivenproduktionen, et dyk på 23 % i tomatproduktionen og et fald på 15 % i hvedehøsten. Det er ikke svært at forestille sig, hvordan sådanne chok kan udløse mangel og øge afhængigheden af ​​nationer med lempeligere miljø- og kvalitetsstandarder.

reklame

Og alligevel tilbyder SUR ikke landmændene realistiske alternative skadedyrsbekæmpelsesstrategier og gør intet for at imødegå de stigende omkostninger ved landbrugsinput fra brændstof til gødning.

Landbrug 2.0: Vejen til robusthed

Da politiske beslutningstagere stræber efter at forkæmpe bæredygtig landbrugspraksis, er det på høje tid, at de flytter deres fokus fra grove kvantitative reduktionsmål til at omfavne teknologier og processer, der kan muliggøre en glidende overgang. Det er opmuntrende at se politikere fra hele spektret lytte til landmændenes bekymringer og bringe dem til udtryk i Bruxelles.

For at vinde den nødvendige politiske opbakning skal SUR anlægge et perspektiv, der er både mere ambitiøst og mere praktisk, forstå nutidens kompleksiteter og udfordringer uden at sabotere morgendagens innovative potentiale.

Mens alternativer såsom biokontrolprodukter viser enormt lovende, hæmmes deres fremskridt af lange og bureaukratiske godkendelsesprocesser. På samme måde står generiske plantebeskyttelsesmidler i samme knibe. Meget ligesom deres farmaceutiske modstykker, indeholder disse produkter identiske aktive ingredienser i samme formulering som deres mærkevarer, men til en brøkdel af prisen.

Ophævelse af barrierer for markedsadgang for bio- og generiske produkter vil ikke kun straks reducere omkostningerne ved gården, men også tilskynde de store multinationale producenter, som dominerer det traditionelle plantebeskyttelsesmarked, til at investere i mere effektive og bæredygtige produkter. Disse investeringer vil så blive beskyttet af nye, profitfremmende patenter, der fremmer en cyklus af innovation og fremskridt i industrien, som vil gavne landmænd og forbrugere såvel som miljøet.

På lang sigt bør EU lægge mere vægt på integrationen af ​​avanceret teknologi som udbyttekortlægning og multisensor optiske systemer, men landmændene vil ikke have råd til at modernisere deres landbrugspraksis, hvis vi ikke begynder at sænke deres omkostninger nu.

Denne holistiske tilgang er vejen til et moderne europæisk landbrug, der beskytter vores klima, vores biodiversitet og vores fødevaresikkerhed. Vi har ikke tid at spilde på den skrøbelige og fastlåste politik, som har præget SUR. En konsekvent anvendelse og smart håndhævelse af eksisterende regler vil give alle aktører de rette incitamenter til at spille deres rolle i den hårdt tiltrængte grønne omstilling. Ved at styrke vores landmænd med både state-of-the-art og mere overkommelige værktøjer, kan vi forsvare naturen uden at ødelægge landbruget.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending