Følg os

Landbrug

Omdefinering af fremtiden for europæisk landbrug: Afbalancering af fremskridt og beskyttelse

DEL:

Udgivet

on

Klimaindsats, fødevaresikkerhed og biodiversitet – disse begreber er med rette kernen i EU's landbrugspolitik, og de er nøglen til at beskytte og udvikle europæiske landbrugsområder til gavn for fremtidige generationer, skriver Nicola Mitchell, CEO for Life Scientific.

De er også genstand for en enorm debat, da landmænd, videnskabsmænd og politiske beslutningstagere kæmper med den rigtige måde at balancere målsætninger på, som nogle gange ses at være i opposition.

Just recently, France’s Senate adopted its ‘Farm France’ bill with the aim to uphold France’s ‘food sovereignty’ and ensure food supplies are not distorted by foreign competition. Meanwhile, Germany has committed to implementing integrated pest management as part of its toolbox to slash its use of synthetic pesticides. This comes as the EU is revising rules under the Farm to Fork Strategy designed to minimise the ecological impact of European agriculture and promote healthier food systems. Of all the initiatives under discussion, the Sustainable Use of Pesticides Regulation (SUR) stands out. Its stated goal? Simply to slash the EU’s chemical pesticide use in half by 2030 in an effort to alleviate agriculture’s ecological impact.

While applauding the drive to preserve Europe’s ecology, we must ask if such a crude target should and can be achieved, and raise questions about a regulation that poses a significant risk to food security, farmers’ livelihoods, and ultimately, the future of European agriculture as a whole.

Vores bønder, vores forvaltere

Europe’s farmers are the custodians of our rural environment, which we all depend on to bring food to our tables. Their ability to safeguard our agricultural heritage, however, hinges on equipping them with effective tools to protect their crops. Put simply, at a time of rising food prices and insecurity, an indiscriminate goal of cutting pesticide use in half over the next seven years would leave farmers vulnerable to pest and weed damage, in turn endangering food security, rural stewardship and the overall viability of European farming.

Evidence provided by Slovenian MEP Franc Bogovič paints a dire picture. In the worst-case scenario, we might face up to a 30% drop in apple and olive output, a 23% plunge in tomato production, and a 15% fall in wheat harvest. It’s not hard to imagine how such shocks could trigger shortages and increase dependency on nations with laxer environmental and quality standards.

reklame

Og alligevel tilbyder SUR ikke landmændene realistiske alternative skadedyrsbekæmpelsesstrategier og gør intet for at imødegå de stigende omkostninger ved landbrugsinput fra brændstof til gødning.

Landbrug 2.0: Vejen til robusthed

Da politiske beslutningstagere stræber efter at forkæmpe bæredygtig landbrugspraksis, er det på høje tid, at de flytter deres fokus fra grove kvantitative reduktionsmål til at omfavne teknologier og processer, der kan muliggøre en glidende overgang. Det er opmuntrende at se politikere fra hele spektret lytte til landmændenes bekymringer og bringe dem til udtryk i Bruxelles.

For at vinde den nødvendige politiske opbakning skal SUR anlægge et perspektiv, der er både mere ambitiøst og mere praktisk, forstå nutidens kompleksiteter og udfordringer uden at sabotere morgendagens innovative potentiale.

Mens alternativer såsom biokontrolprodukter viser enormt lovende, hæmmes deres fremskridt af lange og bureaukratiske godkendelsesprocesser. På samme måde står generiske plantebeskyttelsesmidler i samme knibe. Meget ligesom deres farmaceutiske modstykker, indeholder disse produkter identiske aktive ingredienser i samme formulering som deres mærkevarer, men til en brøkdel af prisen.

Ophævelse af barrierer for markedsadgang for bio- og generiske produkter vil ikke kun straks reducere omkostningerne ved gården, men også tilskynde de store multinationale producenter, som dominerer det traditionelle plantebeskyttelsesmarked, til at investere i mere effektive og bæredygtige produkter. Disse investeringer vil så blive beskyttet af nye, profitfremmende patenter, der fremmer en cyklus af innovation og fremskridt i industrien, som vil gavne landmænd og forbrugere såvel som miljøet.

På lang sigt bør EU lægge mere vægt på integrationen af ​​avanceret teknologi som udbyttekortlægning og multisensor optiske systemer, men landmændene vil ikke have råd til at modernisere deres landbrugspraksis, hvis vi ikke begynder at sænke deres omkostninger nu.

Denne holistiske tilgang er vejen til et moderne europæisk landbrug, der beskytter vores klima, vores biodiversitet og vores fødevaresikkerhed. Vi har ikke tid at spilde på den skrøbelige og fastlåste politik, som har præget SUR. En konsekvent anvendelse og smart håndhævelse af eksisterende regler vil give alle aktører de rette incitamenter til at spille deres rolle i den hårdt tiltrængte grønne omstilling. Ved at styrke vores landmænd med både state-of-the-art og mere overkommelige værktøjer, kan vi forsvare naturen uden at ødelægge landbruget.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending