Følg os

Landbrug

Landbrug: Kommissionen godkender den første geografiske betegnelse fra Island, "Íslenskt lambakjöt", og en ny fra Türkiye, "Antakya Künefesi" 

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Den 13. marts godkendte Kommissionen den første beskyttede oprindelsesbetegnelse (BOB) nogensinde fra Island,Íslenskt lambakjöt'. 

'Íslenskt lambakjöt' er navnet på kødet fra racerene islandske lam, som er født, opdrættet og slagtet på øen Island. Fårehold har en lang og rig kulturel tradition i Island. Karakteristikaene ved 'Íslenskt lambakjöt' består først og fremmest af en høj grad af mørhed og vildtsmag, som følge af det faktum, at lammene går frit omkring i afgrænsede vilde bjergområder og vokser i Islands vilde, naturlige omgivelser, hvor de lever af græs og andre planter. Den lange tradition for fårehold, der går generationer i arv på øen, har ført til høje standarder for flokforvaltning og græsningsmetoder. Et af de bedste eksempler på traditionel islandsk madlavning er lammekødsuppe. 

Kommissionen godkendte også i dag 'Antakya Künefesi' fra Türkiye som beskyttet geografisk betegnelse (BGB). 'Antakya Künefesi' er en af ​​de få desserter, der indeholder ost i Tyrkiet. Den produceres i Hatay-provinsen og dens distrikter, og der bruges künefelik kadayıf (let bagt tråd som dej til künefe), frisk Antakya künefelik ost (ost til künefe), smør og sirup. Dessertens størrelse afhænger af antallet af portioner, der skal indtages. Opskriften og produktionsfærdighederne er blevet overført fra generation til generation baseret på mester-lærlingeforhold. 

Disse nye betegnelser vil blive føjet til listen over 1,614 landbrugsprodukter, der allerede er beskyttet. Mere information i databasen eAmbrosia og om kvalitetsordninger .

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending