Følg os

Landbrug

Kommissionen foreslår digital mærkning af EU-gødningsprodukter for bedre at informere brugerne og reducere omkostningerne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionen har vedtaget et forslag om frivillig digital mærkning af EU-gødningsprodukter. I EU bruges den digitale mærkning allerede for nogle produkter, der indeholder kemikalier, for eksempel batterier, og regler for digital mærkning er under overvejelse for andre, f.eks. for vaskemidler, kosmetik og kemikalier.

Leverandører af gødningsprodukter, der opfylder EU-dækkende sundheds-, sikkerheds- og miljøstandarder (CE-mærket), vil få lov til at give information på en digital etiket.

Dette vil bedre informere brugerne og føre til en mere effektiv anvendelse af gødningsprodukter. Det vil sideløbende forenkle mærkningspligten for leverandører og reducere omkostningerne: 57,000 EUR årligt for en stor virksomhed og 4,500 EUR for en SMV.

Den digitale mærkning vil være frivillig, hvilket betyder, at leverandører og forhandlere kan vælge, hvordan mærkningsoplysningerne skal kommunikeres: et fysisk format, et digitalt format eller en kombination af de to. Produkter, der sælges i emballage til landmænd og andre gødningsforbrugere, vil fortsat have den vigtigste information på et fysisk mærke, såsom om sikkerhed for menneskers sundhed og miljøet, udover den digitale etiket.

Dette forslag er blevet sendt til Europa-Parlamentet og Rådet. Når de nye regler er vedtaget, vil de gælde to et halvt år efter deres vedtagelse for at give mulighed for at træffe beslutning om tekniske regler i mellemtiden.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending