Følg os

Landbrug

Kommissionen støtter EU's landmænd gennem fonde til udvikling af landdistrikter og optrapper sin overvågning af landbrugsmarkederne

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Kommissionen har foreslået en ekstraordinær foranstaltning finansieret af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne (ELFUL) for at give medlemslandene mulighed for at betale et engangsbeløb til landmænd og landbrugsfødevarevirksomheder, der er ramt af betydelige stigninger i inputomkostninger. Når først den er vedtaget af medlovgiverne, vil denne foranstaltning give medlemslandene mulighed for at beslutte at bruge disponible midler på op til 5 % af deres ELFUL-budget for årene 2021-2022 til direkte indkomststøtte til landmænd og SMV'er, der er aktive inden for forarbejdning, markedsføring eller udvikling af landbrugsprodukter.

Medlemslandene er forpligtet til at målrette denne støtte til modtagere, der er mest berørt af den nuværende krise, og som er engageret i cirkulær økonomi, forvaltning af næringsstoffer, effektiv brug af ressourcer eller miljø- og klimavenlige produktionsmetoder. Kommissionen skærper også sin overvågning af de vigtigste landbrugsmarkeder, der er påvirket af Ruslands invasion af Ukraine.

Følgende en afgørelse offentliggjort i dag, skal medlemslandene underrette Kommissionen om deres månedlige lagerbeholdninger af korn, oliefrø, ris og certificerede frø af disse produkter, som de relevante producenter, grossister og operatører har. Kommissionen lancerede også i dag en dedikeret dashboard præsentation af opdaterede, detaljerede statistikker om priser, produktion og handel med formaling af hvede, majs, byg, rapsfrø, solsikkeolie og sojabønner på EU- og globalt plan. Dette giver markedsoperatørerne et rettidigt og præcist billede af tilgængeligheden af ​​væsentlige råvarer til fødevarer og foder.

Det ekstraordinære forslag følger 500 millioner € støttepakke for EU-landmænd vedtaget den 23. marts inden for rammerne af Meddelelse om "sikring af fødevaresikkerhed og styrkelse af fødevaresystemernes modstandsdygtighed". En pressemeddelelse og en faktablad er tilgængelige online, og mere information er tilgængelig here.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending