Slut med os

Landbrug

Kommissionen præsenterer undersøgelse af indvirkningen af ​​handelsaftaler på landbrugsfødevaresektorerne

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Kommissionen har præsenteret resultaterne af en undersøgelse af de forventede økonomiske effekter i 2030 af igangværende og kommende handelsforhandlinger om EU's landbrugssektor. Resultaterne er baseret på en teoretisk modellering af de potentielle økonomiske virkninger på landbrugsfødevaresektoren, herunder specifikke resultater for nogle landbrugsprodukter efter indgåelsen af ​​12 handelsaftaler. Denne undersøgelse repræsenterer en opdatering af en undersøgelse udført i 2016. EU's handelsdagsorden vil have en samlet positiv indvirkning på EU's økonomi og landbrugsfødevaresektoren.

Handelsaftaler skal resultere i betydelige stigninger i EU's eksport af landbrugsfødevarer med mere begrænsede stigninger i importen, hvilket generelt skaber en positiv handelsbalance.

Eksekutiv vicepræsident med ansvar for handel Valdis Dombrovskis sagde: ”EU har altid stået for åben og retfærdig handel, som har ydet enormt gavn for vores økonomi, herunder landbrugsproducenter. Denne undersøgelse viser, at vi har været i stand til at finde den rette balance mellem at tilbyde flere eksportmuligheder til EU-landmænd og samtidig beskytte dem mod potentielle skadelige virkninger af øget import.

"Støtte til EU's landbrugsfødevaresektor vil fortsat være et nøgleelement i EU's handelspolitik, det være sig gennem markedsåbning, beskyttelse af traditionelle EU-fødevareprodukter eller forsvar mod dumping eller andre former for illoyal handel."

Landbrugskommissær Janusz Wojciechowski sagde: ”Succesen med EU's landbrugshandel afspejler vores sektors konkurrenceevne. Reformer af den fælles landbrugspolitik har i høj grad bidraget til dette understøttet af et verdensomspændende ry for EU-produkter som værende sikre, bæredygtigt producerede, nærende og af høj kvalitet. Denne undersøgelse med mere positive resultater end i 2016 bekræfter, at vores ambitiøse handelsdagsorden hjælper EU-landmænd og fødevareproducenter med fuldt ud at udnytte mulighederne i udlandet og samtidig sikre, at vi har tilstrækkelige garantier på plads for de mest følsomme sektorer. "

 A pressemeddelelse og en Q & A er tilgængelige online.

Landbrug

CAP: Ny rapport om bedrageri, korruption og misbrug af EU's landbrugsmidler skal være wake up call

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

MEP'er, der arbejder på beskyttelse af EU's budget fra De Grønne / EFA-gruppen, har netop frigivet en ny rapport: "Hvor går EU-pengene hen?", der ser på misbrug af europæiske landbrugsmidler i Central- og Østeuropa. Rapporten ser på systemisk svaghed i EU's landbrugsfonde og kortlægger, hvordan EU-midler bidrager til svig og korruption og undergraver retsstatsprincippet i fem EU-lande: Bulgarien, Tjekkiet, Ungarn, Slovakiet og Rumænien.
 
Rapporten skitserer ajourførte sager, herunder: Bedrageriske krav og betalinger af EU-landbrugsstøtte Slovakiet; interessekonflikter omkring den tjekkiske premierministers Agrofert-selskab i Tjekkiet; og statsindblanding fra Fidesz-regeringen i Ungarn. Denne rapport kommer ud, da EU-institutionerne er i færd med at forhandle den fælles landbrugspolitik for årene 2021-27.
MEP-medlem Viola von Cramon, De Grønne / EFA-medlem af Budgetkontroludvalget, kommenterer: "Beviserne viser, at EU's landbrugsfonde fremmer svindel, korruption og fremkomsten af ​​rige forretningsmænd. På trods af adskillige undersøgelser, skandaler og protester synes Kommissionen at være vende det blinde øje til det voldsomme misbrug af skatteydernes penge, og medlemslandene gør ikke meget for at løse systematiske spørgsmål. Den fælles landbrugspolitik fungerer simpelthen ikke. Det giver de forkerte incitamenter til, hvordan jord bruges, hvilket skader miljøet og skader lokalbefolkningen. Den massive akkumulering af jord på bekostning af det fælles gode er ikke en bæredygtig model, og det bør bestemt ikke finansieres over EU's budget.
 
"Vi kan ikke fortsætte med at tillade en situation, hvor EU-midler forårsager sådan skade i så mange lande. Kommissionen er nødt til at handle, den kan ikke begrave hovedet i sandet. Vi har brug for gennemsigtighed om, hvordan og hvor EU-penge ender, afsløringen af de ultimative ejere af store landbrugsvirksomheder og en ende på interessekonflikter. Den fælles landbrugspolitik skal reformeres, så den fungerer for mennesker og planeten og i sidste ende er ansvarlig over for EU-borgere. I forhandlingerne om den nye fælles landbrugspolitik skal Parlamentets hold stå fast bag obligatorisk begrænsning og gennemsigtighed. "

Mikuláš Peksa, Piratpartiets MEP og De Grønne / EFA Medlem af Budgetkontroludvalget sagde: ”Vi har set i mit eget land, hvordan EU's landbrugsfonde beriger en hel klasse mennesker helt op til premierministeren. Der er en systemisk mangel på gennemsigtighed i den fælles landbrugspolitik, både under og efter distributionsprocessen. Nationale betalingsorganer i CEE bruger ikke klare og objektive kriterier, når de vælger modtagere, og offentliggør ikke alle relevante oplysninger om, hvor pengene går. Når nogle data afsløres, slettes de ofte efter den obligatoriske periode på to år, hvilket gør det næsten umuligt at kontrollere.
 
”Åbenhed, ansvarlighed og korrekt kontrol er afgørende for at opbygge et landbrugssystem, der fungerer for alle i stedet for at berige nogle få udvalgte. Desværre er data om tilskudsmodtagere spredt over hundreder af registre, som for det meste ikke er interoperable med Kommissionens værktøjer til afsløring af svig. Det er ikke kun næsten umuligt for Kommissionen at identificere korruptionssager, men det er ofte uvidende om, hvem de endelige modtagere er, og hvor mange penge de modtager. I de igangværende forhandlinger for den nye CAP-periode kan vi ikke tillade, at medlemsstaterne fortsætter med at arbejde med denne manglende gennemsigtighed og EU-tilsyn. "

Rapporten er tilgængelig online her.

Continue Reading

Landbrug

Landbrug: Kommissionen offentliggør en liste over potentielle miljøordninger

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Kommissionen offentliggjorde en liste over potentielle landbrugsmetoder at miljøordninger kan støtte i den fremtidige fælles landbrugspolitik (CAP). En del af den fælles landbrugspolitiske reform, der for øjeblikket er under forhandling mellem Europa-Parlamentet og Rådet, er miljøordninger et nyt instrument designet til at belønne landmænd, der vælger at gå længere med hensyn til miljøpleje og klimahandling. Denne liste har til formål at bidrage til debatten omkring CAP-reformen og dens rolle i at nå Green Deal-målene. Denne liste forbedrer også gennemsigtigheden i processen til etablering af de strategiske CAP-planer og giver landmænd, forvaltninger, forskere og interessenter et grundlag for yderligere diskussion om, hvordan dette nye instrument udnyttes bedst muligt.

Den fremtidige fælles landbrugspolitik vil spille en afgørende rolle i styringen af ​​overgangen til et bæredygtigt fødevaresystem og i hele EU. Miljøordninger vil bidrage væsentligt til denne overgang og til Green Deal-målene. Kommissionen offentliggjorde Farm to Fork og sort Biodiversitetsstrategier i maj 2020. Kommissionen fremlagde sin forslag til CAP-reformen i 2018 introducerede en mere fleksibel, præstations- og resultatorienteret tilgang, der tager højde for lokale forhold og behov, samtidig med at ambitionerne på EU-niveau øges med hensyn til bæredygtighed. Europa-Parlamentet og Rådet blev enige om deres forhandlingspositioner om reformen af ​​den fælles landbrugspolitik den 23. og 21. oktober 2020, hvilket muliggør start af trilogerne den 10. november 2020. Kommissionen er fast besluttet på at spille sin fulde rolle i forhandlingerne om den fælles landbrugspolitik som en ærlig mægler mellem medlovgiverne og som drivkraft for større bæredygtighed til at nå de europæiske Green Deal-mål. EN faktablad er tilgængelig online, og mere information kan findes : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

Continue Reading

Landbrug

Farm to Fork: Kommissionen tager skridt til yderligere at reducere brugen af ​​farlige pesticider

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

Som en del af EU's forpligtelse til at gøre fødevaresystemer mere bæredygtige og beskytte borgerne mod skadelige stoffer har Europa-Kommissionen i dag besluttet at trække Mancozeb ud af EU-markedet. Kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed, Stella Kyriakides, sagde: ”Beskyttelse af borgere og miljøet mod farlige kemikalier er en prioritet for Europa-Kommissionen. At reducere afhængigheden af ​​kemiske pesticider er en nøglesøjle i Farm to Fork-strategien, som vi præsenterede sidste forår. Vi kan ikke acceptere, at pesticider, der er skadelige for vores helbred, anvendes i EU. Medlemsstaterne bør nu straks trække alle godkendelser af plantebeskyttelsesmidler indeholdende Mancozeb tilbage. ”

Mancozeb er et aktivt stof, der anvendes i en række pesticider i EU. Forslaget blev støttet af medlemslandene i den stående komité for planter, dyr, mad og foder i oktober. Det følger den videnskabelige vurdering af EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet), der bekræftede sundhedsmæssige bekymringer, især med en toksisk virkning på reproduktion og beskyttelse af miljøet. Mancozeb har også hormonforstyrrende egenskaber for mennesker og dyr. Medlemsstaterne bliver nu nødt til at trække godkendelser tilbage for alle plantebeskyttelsesmidler, der indeholder Mancozeb, inden juni 2021.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending