Følg os

Økonomi

EU-obligationsgæld overstiger 0.5 billioner euro, da Kommissionen annoncerer flere lån

DEL:

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har annonceret sin hensigt om at udstede EU-obligationer på op til 65 milliarder euro i andet halvår af 2024 (H2). Planen for 2. halvår 2024 bygger på den stærke start i første halvår af 2024, hvor næsten 75 milliarder euro i udstedelser blev afsluttet.

Indtægter fra EU-obligationer vil finansiere udbetalinger under NextGenerationEU og andre politiske programmer som f.eks. Ukraine facilitet,  Reform- og vækstfacilitet for det vestlige Balkan og programmer for makrofinansiel bistand.

Finansieringsplanerne for andet halvår vil bringe de samlede EU-emissioner i 2024 op på 140 mia. EUR (+ 20 mia. EUR sammenlignet med finansieringsmålet for 2023). Udstedelser af EU-obligationer i 2025 og 2026 forventes fortsat at stige til 150-160 milliarder euro om året for at finansiere en bredere vifte af EU-politiske programmer.

"EU's finansieringsplaner op til 65 milliarder euro i anden halvdel af 2024 er et vidnesbyrd om den nøglerolle, som EU-obligationer fortsætter med at spille i finansieringen af ​​politiske prioriteter både i EU og vores naboskab", sagde Johannes Hahn, budgetkommissær. og Administration. "Med mængden af ​​udestående EU-obligationer, der nu overstiger den halve billion mark, bidrager EU-obligationer samtidig til udviklingen af ​​de europæiske kapitalmarkeder ved at øge puljen af ​​højt vurderede og likvide eurodenominerede aktiver til rådighed for investorer verden over".

Kommissionen vil fortsat finansiere den grønne komponent af Genopretnings- og modstandsdygtighedsfacilitet (RRF) gennem sin NextGenerationEU Green Bonds, som i øjeblikket står på €60 mia. Udstedelser vil forblive solidt forankret til klimarelevante udgifter rapporteret af medlemsstaterne i overensstemmelse med NextGenerationEU Green Bond Framework.

Kommissionen optager lån på internationale kapitalmarkeder på vegne af EU og udbetaler midlerne til medlemsstater og tredjelande under forskellige låneprogrammer. EU-låntagning er garanteret af EU-budgettet, og bidrag til EU-budgettet er en ubetinget juridisk forpligtelse for alle medlemsstater i henhold til EU-traktaterne.

reklame

Siden januar 2023 har Kommissionen udstedt enkeltmærkede EU-obligationer i stedet for særskilt mærkede obligationer til individuelle programmer. Provenuet af disse enkeltmærkede obligationer allokeres til programmer efter dedikerede procedurer. NextGeneration EU Green Bond udstedelser fortsætter med at finansiere kun foranstaltninger, der er berettigede under NextGenerationEU Green Bond Framework.

På grundlag af EU-obligationer og NextGenerationEU-grønne obligationer, der er optaget siden midten af ​​2021, har Kommissionen indtil videre udbetalt over 240 mia. EUR i tilskud og lån til EU-medlemsstaterne under genopretnings- og modstandsfaciliteten. Mere end 55 milliarder euro er blevet tildelt andre EU-programmer, der nyder godt af NextGenerationEU-finansiering. Over 6 milliarder euro er blevet udbetalt til Ukraine under Ukraine-faciliteten i 2024, hvilket supplerer de 18 milliarder euro under den makrofinansielle bistand+ i 2023.

Ud over udstedelse af EU-obligationer engagerer Kommissionen sig i kortsigtede likviditetsstyringsoperationer for at udjævne kommende finansieringsbehov. EU's samlede udestående gæld er nu på 536 milliarder euro, heraf omkring 22 milliarder euro i form af EU-lovforslag.

For at finansiere EU-politikker så effektivt og effektivt som muligt er Kommissionens udstedelser struktureret af halvårlige finansieringsplaner og forudanmeldte udstedelsesvinduer. For at understøtte EU-obligationers sekundære markedslikviditet indførte Kommissionen en ramme, der tilskynder EU-primærhandlere til at give kurser på EU-værdipapirer på elektroniske platforme i november 2023. Derudover vil Kommissionen støtte brugen af ​​EU-obligationer i genkøbsaftaler pr. indførelse af en genkøbsfacilitet i det tidlige efterår 2024.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending