Følg os

Økonomi

EU-Domstolen bekræfter restriktioner, der ekskluderer muslimske kvinder på arbejdspladsen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

I dag (15. juli) gjorde den øverste EU-domstol - Den Europæiske Unions Domstol (EU-Domstolen) det klart, at arbejdsgivere kan begrænse brugen af ​​'religiøse symboler', såsom islamiske tørklæder, men kun under begrænsede omstændigheder

EU-Domstolen fandt, at sådanne politikker skal anvendes på en generel og udifferentieret måde, og at de skal fremlægge bevis for, at de er nødvendige for at imødekomme et "reelt behov fra arbejdsgiverens side." Ved afstemning af de omtvistede rettigheder og interesser kan "nationale domstole tage hensyn til den specifikke kontekst i deres medlemsland" og især "mere gunstige nationale bestemmelser om beskyttelse af religionsfrihed".

På trods af at man tager hensyn til sammenhængen med andre, mere progressive medlemsstater, vil EU-Domstolens beslutning i dag sandsynligvis have vidtrækkende konsekvenser og kan fortsætte med at udelukke mange muslimske kvinder - og andre religiøse mindretals - fra forskellige job i Europa .

reklame

I en kommentar til dagens afgørelse sagde Maryam H'madoun fra Open Society Justice Initiative (OSJI): ”Lov, politik og praksis, der forbyder religiøs påklædning, er målrettede manifestationer af islamofobi, der søger at udelukke muslimske kvinder fra det offentlige liv eller gøre dem usynlige. Diskrimination, der maskeres som "neutralitet", er sløret, der faktisk skal løftes. En regel, der forventer, at enhver person skal have samme ydre udseende, er ikke neutral. Det diskriminerer bevidst mennesker, fordi de er synligt religiøse. Domstole i hele Europa og FN's Menneskerettighedskomité har understreget, at iført et tørklæde ikke forårsager nogen form for skade, der ville give anledning til et "ægte behov" fra en arbejdsgiver for at gennemføre sådan praksis. Tværtimod stigmatiserer sådanne politikker og praksis kvinder, der tilhører eller opfattes at tilhøre Europas racemæssige, etniske og religiøse mindretal, hvilket øger risikoen for højere voldshastigheder og hadforbrydelser og risikerer intensivering og forankring af fremmedhad og racediskrimination. og etniske uligheder. Arbejdsgivere, der implementerer disse politikker og fremgangsmåder, bør træde forsigtigt, da de risikerer at blive anset for forskelsbehandling i henhold til både europæisk og national lovgivning, hvis de ikke kan påvise et ægte behov for et forbud mod religiøs påklædning. "

Kendelsen vender nu tilbage til tyske domstole for endelige afgørelser i de to sager baseret på torsdagens vejledning om EU-lovgivning fra de luxembourgske dommere.

I det første tilfælde havde en muslimsk medarbejder i et tværnationalt daginstitution fået adskillige advarsler, fordi hun var kommet på arbejde iført tørklæde. Hamburgs arbejdsret behandlede derefter en sag om, hvorvidt disse poster skal slettes fra hendes personaledossier. Retten henvendte sig til EF-domstolen.

reklame

I det andet tog Federal Labour Court en lignende tilgang i 2019 med sagen om en muslimsk kvinde fra Nürnberg-området, der havde indgivet en klage over et forbud mod tørklæde i apotekskæden Mueller.

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending