Følg os

Økonomi

ECB præsenterer handlingsplan for at medtage klimaforandringshensyn i sin pengepolitiske strategi

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Styrelsesrådet for Den Europæiske Centralbank (ECB) har besluttet en omfattende handlingsplan med en ambitiøs køreplan (se bilag) for yderligere at indarbejde klimaforandringshensyn i sin politiske ramme. Med denne beslutning understreger Styrelsesrådet sin forpligtelse til mere systematisk at afspejle miljømæssige bæredygtighedshensyn i sin pengepolitik. Beslutningen følger afslutningen af ​​strategianalysen i 2020-21, hvor refleksioner om klimaændringer og miljømæssig bæredygtighed var af central betydning.

At tackle klimaændringer er en global udfordring og en politisk prioritet for Den Europæiske Union. Mens regeringer og parlamenter har det primære ansvar for at handle på klimaændringer inden for sit mandat, anerkender ECB behovet for yderligere at indarbejde klimahensyn i sin politiske ramme. Klimaforandringer og overgangen til en mere bæredygtig økonomi påvirker udsigterne for prisstabilitet gennem deres indvirkning på makroøkonomiske indikatorer såsom inflation, produktion, beskæftigelse, renter, investeringer og produktivitet. finansiel stabilitet og transmission af pengepolitik. Desuden påvirker klimaforandringerne og kulstofovergangen værdien og risikoprofilen for de aktiver, der er indeholdt i Eurosystemets balance, hvilket potentielt kan føre til en uønsket ophobning af klimarelaterede finansielle risici.

Med denne handlingsplan vil ECB øge sit bidrag til at tackle klimaændringerne i overensstemmelse med sine forpligtelser i henhold til EU-traktaterne. Handlingsplanen omfatter tiltag, der styrker og udvider igangværende initiativer fra Eurosystemet for bedre at tage højde for klimaforandringshensyn med det formål at forberede grunden til ændringer i den pengepolitiske gennemførelsesramme. Udformningen af ​​disse foranstaltninger vil være i overensstemmelse med målsætningen for prisstabilitet og bør tage højde for konsekvenserne af klimaændringer for en effektiv ressourcetildeling. Det nyligt oprettede ECB-center for klimaforandringer koordinerer de relevante aktiviteter inden for ECB i tæt samarbejde med Eurosystemet. Disse aktiviteter vil fokusere på følgende områder:

reklame

Makroøkonomisk modellering og vurdering af konsekvenserne for transmission af pengepolitikken. ECB vil fremskynde udviklingen af ​​nye modeller og vil gennemføre teoretiske og empiriske analyser for at overvåge konsekvenserne af klimaændringer og relaterede politikker for økonomien, det finansielle system og transmission af pengepolitik gennem de finansielle markeder og banksystemet til husholdninger og virksomheder. .

Statistiske data til klimaanalyser. ECB vil udvikle nye eksperimentelle indikatorer, der dækker relevante grønne finansielle instrumenter og finansielle institutioners CO2022-fodaftryk såvel som deres eksponering for klimarelaterede fysiske risici. Dette vil blive efterfulgt af trinvise forbedringer af sådanne indikatorer, der starter i XNUMX, også i tråd med fremskridtene med EU's politikker og initiativer inden for offentliggørelse og rapportering af miljømæssig bæredygtighed.

Oplysninger som et krav for berettigelse som sikkerhed og aktivkøb. ECB vil indføre oplysningskrav for aktiver i den private sektor som et nyt kriterium for berettigelse eller som grundlag for en differentieret behandling af sikkerhed og aktivkøb. Sådanne krav vil tage højde for EU's politikker og initiativer inden for offentliggørelse og rapportering af miljømæssig bæredygtighed og vil fremme en mere ensartet offentliggørelsespraksis på markedet, samtidig med at proportionaliteten opretholdes gennem justerede krav til små og mellemstore virksomheder. ECB offentliggør en detaljeret plan i 2022.

reklame

Forbedring af mulighederne for risikovurdering. ECB vil begynde at gennemføre klimastresstest af Eurosystemets balance i 2022 for at vurdere Eurosystemets risikoeksponering for klimaændringer og udnytte metoden af ECBs klimastresstest, der dækker hele økonomien. Desuden vil ECB vurdere, om de kreditvurderingsbureauer, der accepteres af Eurosystemets kreditvurderingsramme, har videregivet de nødvendige oplysninger for at forstå, hvordan de indarbejder risici for klimaforandringer i deres kreditvurderinger. Derudover vil ECB overveje at udvikle minimumsstandarder for indarbejdelse af risici for klimaændringer i sine interne ratings.

Sikkerhedsramme. ECB vil overveje relevante klimaændringsrisici, når de gennemgår værdiansættelses- og risikostyringsrammerne for aktiver, der er mobiliseret som sikkerhed af modparter til Eurosystemets kreditoperationer. Dette vil sikre, at de afspejler alle relevante risici, herunder risici som følge af klimaændringer. Derudover vil ECB fortsætte med at overvåge den strukturelle markedsudvikling inden for bæredygtighedsprodukter og er parat til at støtte innovation inden for bæredygtig finansiering inden for rammerne af sit mandat som eksemplificeret i sin beslutning om at acceptere bæredygtighedsobligationer som sikkerhed (se pressemeddelelse af 22. september 2020).

Køb af aktiver i erhvervssektoren. ECB er allerede begyndt at tage relevante klimaforandringsrisici i betragtning i sine due diligence-procedurer for erhvervssektorens aktivkøb i sine pengepolitiske porteføljer. Ser vi fremad, vil ECB tilpasse rammerne, der styrer tildelingen af ​​køb af erhvervsobligationer for at indarbejde kriterier for klimaforandringer i overensstemmelse med sit mandat. Disse vil omfatte tilpasning af udstedere til i det mindste EU-lovgivning, der gennemfører Paris-aftalen gennem klimaforandringsrelaterede metrics eller forpligtelser fra udstederne til sådanne mål. Desuden vil ECB begynde at offentliggøre klimarelaterede oplysninger om erhvervssektorens indkøbsprogram (CSPP) inden første kvartal 2023 (supplerende oplysningerne om de ikke-pengepolitiske porteføljer; se pressemeddelelse af 4. februar 2021).

Gennemførelsen af ​​handlingsplanen vil være i overensstemmelse med fremskridtene med EU's politikker og initiativer inden for offentliggørelse og rapportering af miljømæssig bæredygtighed, herunder direktivet om rapportering om bæredygtighed, taxonomiforordningen og forordningen om bæredygtighedsrelaterede oplysninger i de finansielle tjenester sektor.

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending