Slut med os

Økonomi

Vestager beskylder Amazon for at fordreje markedet gennem misbrug af big data

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har taget en foreløbig opfattelse af, at Amazon har misbrugt sin dominerende stilling inden for online detailhandel. Kommissionen beskylder Amazon for systematisk at bruge dataene fra uafhængige sælgere til fordel for sin egen detailvirksomhed, som direkte konkurrerer med tredjepartssælgere, der bruger deres platform.

Big data

reklame

Direktør Margrethe Vestager (afbilledet), der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Dette handler ikke om den indsigt, som Amazon detail har i de følsomme forretningsdata om et bestemt salg, snarere handler det om den indsigt, som Amazon detail akkumulerede gennem forretningsdata for mere end 800,000 aktive sælgere i Den Europæiske Union, der dækker mere end en milliard produkter. Med andre ord er dette en sag om big data.

”Vi er kommet til den foreløbige konklusion, at brugen af ​​disse data gør det muligt for Amazon at fokusere på salg af de bedst sælgende produkter og marginalisere tredjepartssælgere og begrænse deres evne til at vokse.

”Vi skal sikre, at platforme med dobbelt rolle med markedsstyrke, såsom Amazon, ikke fordrejer konkurrencen. Data om tredjepartssælgers aktivitet bør ikke bruges til gavn for Amazon, når det fungerer som en konkurrent til disse sælgere. Dets regler bør ikke kunstigt favorisere Amazons egne detailtilbud eller drage fordel af tilbud fra detailhandlere, der bruger Amazons logistik- og leveringstjenester. Da e-handel blomstrer, og Amazon er den førende e-handelsplatform, er en retfærdig og uforvrænget adgang til forbrugere online vigtig for alle sælgere. ”

Amazon får mulighed for at svare på Kommissionens holdning i de næste uger. 

På spørgsmålet om retsmidler sagde Vestager, at det var for tidligt at diskutere retsmidler, og at EU ventede på Amazons svar. 

Amazon Prime

Kommissionen indledte også en anden formel antitrustundersøgelse af den mulige præferencebehandling af Amazons egne detailtilbud og tilbud fra markedspladsudsælgere, der bruger Amazons logistik- og leveringstjenester.

Vestager sagde: ”[Amazons] regler bør ikke kunstigt favorisere Amazons egne detailtilbud eller fordel tilbud fra detailhandlere, der bruger Amazons logistik- og leveringstjenester. Da e-handel blomstrer, og Amazon er den førende e-handelsplatform, er en retfærdig og uforvrænget adgang til forbrugere online vigtig for alle sælgere. ”

EU-indvendinger mod Amazons brug af markedspladsdata

Amazon har en dobbelt rolle som platform: (i) det giver en markedsplads, hvor uafhængige sælgere kan sælge produkter direkte til forbrugerne; og (ii) det sælger produkter som forhandler på samme markedsplads i konkurrence med disse sælgere.

Som udbyder af markedspladstjenester har Amazon adgang til ikke-offentlige forretningsdata for tredjepartssælgere, såsom antallet af bestilte og afsendte enheder af produkter, sælgernes indtægter på markedet, antallet af besøg på sælgers tilbud, data vedrørende til forsendelse, til sælgers tidligere præstationer og andre forbrugerkrav på produkter, herunder de aktiverede garantier.

Kommissionens foreløbige konklusioner viser, at meget store mængder ikke-offentlige sælgerdata er tilgængelige for medarbejdere i Amazons detailvirksomhed og flyder direkte ind i de automatiserede systemer i denne forretning, som samler disse data og bruger dem til at kalibrere Amazons detailtilbud og strategiske forretningsbeslutninger. til skade for de andre sælgere på markedet. For eksempel giver det Amazon mulighed for at fokusere sine tilbud på de bedst sælgende produkter på tværs af produktkategorier og justere sine tilbud i lyset af ikke-offentlige data om konkurrerende sælgere.

Kommissionens foreløbige opfattelse, skitseret i sin klagepunktsmeddelelse, er, at brugen af ​​ikke-offentlige markedsføringsdata gør det muligt for Amazon at undgå de normale risici ved detailkonkurrence og at udnytte dets dominans på markedet for levering af markedspladstjenester i Frankrig og Tyskland - de største markeder for Amazon i EU. 

Hvis det bekræftes, ville det være i strid med artikel 102 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF), der forbyder misbrug af en dominerende markedsposition.

Afsendelse af en klagepunktsmeddelelse foregriber ikke resultatet af en undersøgelse.

coronavirus

Kommissionen godkender tyske foranstaltninger til en værdi af over 2.5 mia.EUR til støtte for jernbanegods og passageroperatører, der er ramt af coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i henhold til EU's statsstøtteregler godkendt to tyske ordninger, der støtter jernbanegodssektoren og langdistancebanepassagerersektoren i forbindelse med coronavirus-udbruddet.

Koncerndirektør Margrethe Vestager, der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”De foranstaltninger, der blev godkendt i dag, vil hjælpe jernbanegods og passageroperatører i Tyskland til at klare den vanskelige situation forårsaget af coronavirusudbruddet. Foranstaltningerne vil bidrage til at bevare jernbanens konkurrenceevne i forhold til andre transportformer i overensstemmelse med målene i den europæiske grønne aftale. Vi fortsætter samarbejdet med alle medlemsstater for at sikre, at nationale støtteforanstaltninger kan iværksættes så hurtigt og effektivt som muligt i overensstemmelse med EU -reglerne. ”

De to ordninger vil sikre øget offentlig støtte til yderligere at tilskynde til skift af gods- og persontrafik fra vej til jernbane.

reklame

Støtte under ordningerne vil have form af en reduktion af de gebyrer, som jernbaneselskaber betaler for at få adgang til jernbaneinfrastruktur i både jernbanegodstransport og langdistancepassagerer. Foranstaltningerne vil derved hjælpe med at forhindre tab af jernbanetransports markedsandele i forhold til konkurrerende transportformer.   

Den første foranstaltning, der har et anslået budget på 2.1 mia. EUR, vil befri langdistancepassageroperatører for ca. 98% af de infrastrukturafgifter, der betales i perioden fra 1. marts 2020 til 31. maj 2022.

Den anden foranstaltning ændrer en eksisterende støtteordning af 2018, der støtter jernbanegodoperatører i Tyskland. Med et anslået budget på 410 mio. EUR øger ændringen støtten til cirka 98% af infrastrukturafgifterne, der betales af jernbanegodstransportører i perioden fra 1. marts 2020 til 31. maj 2021. Foranstaltningen følger en lignende budgetstigning for perioden fra 1. juni til 31. december 2021, godkendt af Kommissionen i maj sidste år.  

Kommissionen fandt, at foranstaltningerne er til gavn for miljøet og mobiliteten, da de understøtter jernbanetransport, hvilket er mindre forurenende end vejtransport, samtidig med at trafikbelastningen mindskes. Kommissionen fandt også, at foranstaltningerne er forholdsmæssige og nødvendige for at nå det forfulgte mål, nemlig at støtte den skiftende vej fra vej til jernbane, men ikke føre til unødig konkurrenceforvridning.

Endelig er reduktionen af ​​infrastrukturafgifter i overensstemmelse med Forordning (EU) 2020 / 1429. Denne forordning tillader og tilskynder medlemsstaterne til midlertidigt at godkende nedsættelse, frafald eller udsættelse af gebyrer for adgang til jernbaneinfrastruktur under de direkte omkostninger.

Som følge heraf konkluderede Kommissionen, at foranstaltningerne er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler, især 2008-retningslinjer fra Kommissionen om statsstøtte til jernbanevirksomheder ("Jernbaneretningslinjerne").

Baggrund

Jernbaneretningslinjerne præciserer reglerne i EU -traktater for offentlig finansiering af jernbaneselskaber og giver vejledning om statsstøtte til jernbaneselskabers forenelighed med EU -traktaterne.

Den ikke-fortrolige udgave af beslutningen vil kunne findes under sagsnummer SA.63635 i statsstøtte sagsregister om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når alle spørgsmål omkring fortrolighed er blevet afklaret. Nye offentliggørelser af statsstøttebeslutninger på internettet og i EU-Tidende er opført i Konkurrence ugentlige e-nyheder.

Læs

Beskæftigelse

Kun 5% af de samlede ansøgninger om langtidsuddannede arbejdsvisa indsendt i første kvartal kom fra EU-borgere, viser data

Udgivet

on

Tallene fra det britiske hjemmekontor giver en indikation af, hvordan Storbritanniens nye immigrationssystem efter Brexit vil påvirke antallet af EU-borgere, der kommer til Storbritannien for at arbejde. Mellem 1. januar og 31. marts i år indgav EU-borgere 1,075 ansøgninger om langtidsuddannede arbejdsvisum, herunder sundheds- og omsorgsvisum, som kun var 5% af de i alt 20,738 ansøgninger om disse visa.

Migrationsobservatoriet ved University of Oxford sagde: ”Det er stadig for tidligt at sige, hvilken indflydelse immigrationssystemet efter Brexit vil få på antallet og karakteristika for mennesker, der kommer til at bo eller arbejde i Storbritannien. Indtil videre har ansøgninger fra EU -borgere under det nye system været meget lave og repræsenterer kun få procent af den samlede efterspørgsel efter britiske visa. Det kan dog tage noget tid for potentielle ansøgere eller deres arbejdsgivere at blive fortrolige med det nye system og dets krav. ”

Dataene viser også, at antallet af vandrende sundhedsarbejdere, der kommer på arbejde i Storbritannien, er steget til rekordniveauer. 11,171 sponsorattester blev brugt til sundheds- og socialrådgivere i løbet af første kvartal i år. Hvert certifikat svarer til en vandrende arbejdstager. I starten af ​​2018 var der 3,370. Næsten 40 procent af alle kvalificerede arbejdsvisumansøgninger var til personer i sundheds- og socialsektoren. Der er nu flere migranter til sundhedsvisum til migranter end nogensinde siden registreringer begyndte i 2010. Selvom antallet af sponsorlicenser til sundhedsvisum faldt til 280 under den første lockdown sidste år, er det fortsat med at stige siden, et mønster som var upåvirket af den tredje lockdown i vinter.

reklame

Omvendt har IT-, uddannelses-, finans-, forsikrings-, faglige, videnskabelige og tekniske sektorer alle set et fald i antallet af migranter, der er ansat hidtil i år, på trods af stigninger i andet halvår af 2020. Antallet af vandrende it -arbejdere er stadig signifikant lavere end præ-Covid niveauer. I første kvartal af 2020 blev der udstedt 8,066 kvalificerede arbejdsvisum inden for it -sektoren, der er i øjeblikket 3,720. Antallet af vandrende fagfolk og videnskabelige og tekniske arbejdere er også faldet lidt under niveauet før covid.

Visaekspert Yash Dubal, direktør for AY & J Solicitors sagde: ”Dataene viser, at pandemien stadig påvirker bevægelsen for mennesker, der kommer til Storbritannien for at arbejde, men giver en indikation af, at efterspørgslen efter kvalificeret arbejdsvisum for arbejdstagere uden for EU vil fortsætte med at vokse, når rejsen er normaliseret. Der er særlig interesse for britiske it -job fra arbejdere i Indien nu, og vi forventer at se dette mønster fortsætte. ”

I mellemtiden har hjemmekontoret offentliggjort en forpligtelse til at muliggøre den legitime bevægelse af mennesker og varer til at understøtte økonomisk velstand, samtidig med at den bekæmper illegal migration. Som en del af sin resultatleveringsplan for i år forpligter afdelingen sig også til at 'gribe EU -exitmuligheder ved at skabe verdens mest effektive grænse for at øge britisk velstand og øge sikkerheden', samtidig med at den anerkender, at indkomsten, den opkræver fra visumgebyrer, kan falde pga. reduceret efterspørgsel.

Dokumentet gentager regeringens plan om at tiltrække de "klareste og bedste til Storbritannien".

Dubal sagde: "Selvom tallene vedrørende visa til it -arbejdere og dem i den videnskabelige og tekniske sektor ikke bærer denne forpligtelse, er det stadig tidlige dage for det nye immigrationssystem, og pandemien har haft en dybtgående effekt på internationale rejser. Fra vores erfaring med at hjælpe med at lette arbejdsvisum for migranter er der en opdigtet efterspørgsel, der vil blive realiseret i løbet af de kommende 18 måneder. ”

Læs

Økonomi

NextGenerationEU: Fire yderligere nationale planer givet tommelfinger op

Udgivet

on

Økonomi- og finansministrene glædede sig i dag (26. juli) over den positive vurdering af nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner for Kroatien, Cypern, Litauen og Slovenien. Rådet vil vedtage sine gennemførelsesafgørelser om godkendelse af disse planer ved skriftlig procedure.

Ud over beslutningen om 12 nationale planer, der blev vedtaget tidligere i juli, tager dette det samlede antal til 16. 

Sloveniens finansminister Andrej Šircelj sagde: “Genopretnings- og modstandsdygtighedsfaciliteten er EU's program for stor økonomisk støtte som reaktion på de udfordringer, som pandemien har stillet over for den europæiske økonomi. Facilitetens € 672.5 mia. Vil blive brugt til at støtte de reformer og investeringer, der er skitseret i medlemslandenes genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner. ”

reklame

Reformer og investeringer

Planerne skal overholde landespecifikke henstillinger for 2019 og 2020 og afspejle EU's generelle mål om at skabe en grønnere, mere digital og mere konkurrencedygtig økonomi.

Kroatien planer om at gennemføre for at nå disse mål inkluderer forbedring af vand- og affaldshåndtering, et skift til bæredygtig mobilitet og finansiering af digital infrastruktur i fjerntliggende landdistrikter. 

Cypern agter blandt andet at reformere sit elektricitetsmarked og lette udbredelsen af ​​vedvarende energi samt at forbedre forbindelses- og e-forvaltningsløsninger.

Litauen vil bruge midlerne til at øge lokalt producerede vedvarende energikilder, grønne offentlige indkøbstiltag og yderligere udvikling af udrulningen af ​​net med meget høj kapacitet.

Slovenien planlægger at bruge en del af den tildelte EU-støtte til at investere i bæredygtig transport, frigøre vedvarende energikilders potentiale og yderligere digitalisere sin offentlige sektor.

Polen og Ungarn

På spørgsmålet om forsinkelser i programmerne i Polen og Ungarn sagde EU's økonomidirektør Valdis Dombrovskis, at Kommissionen havde foreslået en forlængelse af Ungarn til slutningen af ​​september. Om Polen sagde han, at den polske regering allerede havde anmodet om en forlængelse, men at der muligvis skulle være behov for en yderligere forlængelse. 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending