Slut med os

Økonomi

Vestager beskylder Amazon for at fordreje markedet gennem misbrug af big data

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har taget en foreløbig opfattelse af, at Amazon har misbrugt sin dominerende stilling inden for online detailhandel. Kommissionen beskylder Amazon for systematisk at bruge dataene fra uafhængige sælgere til fordel for sin egen detailvirksomhed, som direkte konkurrerer med tredjepartssælgere, der bruger deres platform.

Big data

Direktør Margrethe Vestager (afbilledet), der har ansvaret for konkurrencepolitikken, sagde: ”Dette handler ikke om den indsigt, som Amazon detail har i de følsomme forretningsdata om et bestemt salg, snarere handler det om den indsigt, som Amazon detail akkumulerede gennem forretningsdata for mere end 800,000 aktive sælgere i Den Europæiske Union, der dækker mere end en milliard produkter. Med andre ord er dette en sag om big data.

”Vi er kommet til den foreløbige konklusion, at brugen af ​​disse data gør det muligt for Amazon at fokusere på salg af de bedst sælgende produkter og marginalisere tredjepartssælgere og begrænse deres evne til at vokse.

”Vi skal sikre, at platforme med dobbelt rolle med markedsstyrke, såsom Amazon, ikke fordrejer konkurrencen. Data om tredjepartssælgers aktivitet bør ikke bruges til gavn for Amazon, når det fungerer som en konkurrent til disse sælgere. Dets regler bør ikke kunstigt favorisere Amazons egne detailtilbud eller drage fordel af tilbud fra detailhandlere, der bruger Amazons logistik- og leveringstjenester. Da e-handel blomstrer, og Amazon er den førende e-handelsplatform, er en retfærdig og uforvrænget adgang til forbrugere online vigtig for alle sælgere. ”

Amazon får mulighed for at svare på Kommissionens holdning i de næste uger. 

På spørgsmålet om retsmidler sagde Vestager, at det var for tidligt at diskutere retsmidler, og at EU ventede på Amazons svar. 

Amazon Prime

Kommissionen indledte også en anden formel antitrustundersøgelse af den mulige præferencebehandling af Amazons egne detailtilbud og tilbud fra markedspladsudsælgere, der bruger Amazons logistik- og leveringstjenester.

Vestager sagde: ”[Amazons] regler bør ikke kunstigt favorisere Amazons egne detailtilbud eller fordel tilbud fra detailhandlere, der bruger Amazons logistik- og leveringstjenester. Da e-handel blomstrer, og Amazon er den førende e-handelsplatform, er en retfærdig og uforvrænget adgang til forbrugere online vigtig for alle sælgere. ”

EU-indvendinger mod Amazons brug af markedspladsdata

Amazon har en dobbelt rolle som platform: (i) det giver en markedsplads, hvor uafhængige sælgere kan sælge produkter direkte til forbrugerne; og (ii) det sælger produkter som forhandler på samme markedsplads i konkurrence med disse sælgere.

Som udbyder af markedspladstjenester har Amazon adgang til ikke-offentlige forretningsdata for tredjepartssælgere, såsom antallet af bestilte og afsendte enheder af produkter, sælgernes indtægter på markedet, antallet af besøg på sælgers tilbud, data vedrørende til forsendelse, til sælgers tidligere præstationer og andre forbrugerkrav på produkter, herunder de aktiverede garantier.

Kommissionens foreløbige konklusioner viser, at meget store mængder ikke-offentlige sælgerdata er tilgængelige for medarbejdere i Amazons detailvirksomhed og flyder direkte ind i de automatiserede systemer i denne forretning, som samler disse data og bruger dem til at kalibrere Amazons detailtilbud og strategiske forretningsbeslutninger. til skade for de andre sælgere på markedet. For eksempel giver det Amazon mulighed for at fokusere sine tilbud på de bedst sælgende produkter på tværs af produktkategorier og justere sine tilbud i lyset af ikke-offentlige data om konkurrerende sælgere.

Kommissionens foreløbige opfattelse, skitseret i sin klagepunktsmeddelelse, er, at brugen af ​​ikke-offentlige markedsføringsdata gør det muligt for Amazon at undgå de normale risici ved detailkonkurrence og at udnytte dets dominans på markedet for levering af markedspladstjenester i Frankrig og Tyskland - de største markeder for Amazon i EU. 

Hvis det bekræftes, ville det være i strid med artikel 102 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde (TEUF), der forbyder misbrug af en dominerende markedsposition.

Afsendelse af en klagepunktsmeddelelse foregriber ikke resultatet af en undersøgelse.

EU

MEP'er griller Frontex-direktøren om agenturets rolle i tilbagesendelser fra asylansøgere

Udgivet

on

Europa-Parlamentet vil grille Frontex-direktør Fabrice Leggeri på anklager om involvering af agenturets personale i ulovlige tilbagesendelser af asylansøgere fra den græske grænsevagt vil være fokus for en debat i Europa-Parlamentets udvalg om borgerlige frihedsrettigheder tirsdag.

MEP'erne er indstillet på at kræve svar fra Det Europæiske Border and Coast Guard Agency's administrerende direktør vedrørende de hændelser, hvor græske kystvagter påstås at have stoppet migranter, der forsøger at nå EU's kyster, og sendt dem tilbage til tyrkiske farvande. De vil sandsynligvis spørge om resultatet af den interne undersøgelse foretaget af EU's grænseagentur og bestyrelsesmødet indkaldt efter anmodning fra Europa-Kommissionen.

I oktober sidste år, foran medie afsløringer, Frontex rådgivende forum - som blandt andet samler repræsentanter for Det Europæiske Asylstøttekontor (EASO), EU-agenturet for grundlæggende rettigheder (FRA), UNHCR, Europarådet og IOM- bekymringer i sin årsberetning. Forummet pegede på fraværet af et effektivt overvågningssystem for potentielle krænkelser af grundlæggende rettigheder i agenturets aktiviteter.

Den 6. juli forsikrede Fabrice Leggeri på et andet møde om borgerlige frihedsudvalg MEP'er om, at Frontex-personale ikke havde været involveret i tilbageslag og beskrev en hændelse med den danske besætning om bord på et af agenturets skibe som "en misforståelse".

Continue Reading

Økonomi

Soros opfordrer EU til at udstede 'evige obligationer' gennem forstærket samarbejde

Udgivet

on

I en udtalelse i Projekt syndikat, George Soros skitserede sin idé om, hvordan den nuværende blindgyde med Polen og Ungarn på grund af retsstatsbetingelser kan overvindes. 

Soros tilskriver Ungarns veto mod EU-budgettet og COVID-19-genopretningsfonden til premierminister Viktor Orbáns betænkeligheder ved, at EU's nye retsstatskonditionalitet knyttet til budgettet ville ”pålægge hans personlige og politiske korruption praktiske begrænsninger [...] Han [ Orbán] er så bekymret for, at han har indgået en bindende samarbejdsaftale med Polen og trukket landet med sig ”.

Soros siger, at proceduren med "forstærket samarbejde", der blev indført i Lissabon-traktaten for at "give et juridisk grundlag for yderligere integration i euroområdet", kunne bruges. 

Forbedret samarbejde giver en gruppe på mindst ni nationer mulighed for at gennemføre foranstaltninger, hvis alle medlemsstater ikke når til enighed, andre lande kan deltage senere, hvis de ønsker det. Proceduren er designet til at overvinde lammelse. Soros hævder, at en "undergruppe af medlemslande" kunne opstille et budget og blive enige om en måde at finansiere det på - f.eks. Gennem en "fælles obligation".

Soros har tidligere argumenteret for, at EU bør udstede evige obligationer, men betragter dette nu som umuligt, "på grund af manglende tillid blandt investorerne til, at EU vil overleve." Han siger, at disse obligationer "let accepteres af langsigtede investorer som livsforsikringsselskaber". 

Soros lægger også noget af skylden på døren til de såkaldte Frugal Five (Østrig, Danmark, Tyskland, Holland og Sverige), som er “mere interesserede i at spare penge end at bidrage til det fælles gode”. 

Italien har ifølge Soros behov for fordele ved evige obligationer mere end andre lande, men “er ikke heldig nok” til at kunne udstede dem i sit eget navn. Det ville være en "vidunderlig gestus af solidaritet" og tilføjede, at Italien også er EU's tredjestørste økonomi: "Hvor ville EU være uden Italien?" 

At tilbyde sundhedspleje og genoplive økonomien, siger Soros, vil kræve meget mere end de 1.8 billioner euro (2.2 billioner dollars), der er øremærket i den nye næste generations EU-budget og genopretningsfond.

George Soros er formand for Soros Fund Management og Open Society Foundations. En pioner inden for hedgefondsindustrien, han er forfatter til The Alchemy of Finance, The New Paradigm for Financial Markets: The Credit Crisis of 2008 and What it Means, og senest In Defense of Open Society.

Continue Reading

EU

Enighed mellem EU og USA vil bekræfte samarbejdet med åbne samfund

Udgivet

on

I dag (30. november) samles ambassadører i Bruxelles for at forberede sig til næste uges Råd for Udenrigsanliggender og Det Europæiske Råd for regeringschefer. Toppen af ​​listen vil være fremtiden for forbindelserne mellem EU og USA.

Diskussionerne vil fokusere på fem byggesten: Bekæmpelse af COVID-19; styrkelse af økonomisk genopretning bekæmpelse af klimaændringer opretholdelse af multilateralisme og fremme fred og sikkerhed. 

Et strategidokument lægger vægt på samarbejdet mellem åbne demokratiske samfund og markedsøkonomier som en måde at tackle den strategiske udfordring, som Kinas voksende internationale assertivitet giver.

Det Europæiske Råds præsident Charles Michel vil høre ledere i løbet af den næste uge og vil også koordinere med NATO for at planlægge et topmøde i første halvdel af 2021.

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending