Slut med os

Brexit

Brexit - Europa-Kommissionen giver markedsdeltagerne 18 måneder til at reducere deres eksponering for britiske clearingoperationer

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i dag (21. september) vedtaget en tidsbegrænset beslutning om at give de finansielle markedsdeltagere 18 måneder til at reducere deres eksponering over for britiske centrale modparter (CCP'er). Fristen er det tydeligste tegn på, at EU har til hensigt at flytte den 'clearing' forretning ud af London og ind i euroområdet.

Flytningen kommer som et slag mod London, som er den nuværende verdensførende inden for clearing af en virksomhed til en værdi af flere milliarder. London Clearing House (LCH) clearer næsten en billion euro værd af euro-denominerede kontrakter om dagen og tegner sig for tre fjerdedele af det globale marked. Clearing tilbyder en måde at formidle mellem købere og sælgere på, menes det ved at have en større clearingvirksomhed, og omkostningerne ved transaktioner reduceres. Da Den Europæiske Centralbank i Frankfurt forsøgte at insistere på, at alle eurohandler blev udført inden for euroområdet, blev dette med succes anfægtet ved Den Europæiske Domstol af George Osborne, dengang den britiske finansminister.

Tidligere har London Stock Exchange advaret om, at op til 83,000 arbejdspladser kan gå tabt, hvis denne forretning flytter andre steder. Der vil også være overskud til andre områder såsom risikostyring og overholdelse.

En økonomi, der fungerer for mennesker Executive Vice President Valdis Dombrovskis (afbilledet) sagde: ”Clearinghuse eller CCP'er spiller en systemisk rolle i vores finansielle system. Vi vedtager denne beslutning for at beskytte vores finansielle stabilitet, som er en af ​​vores nøgleprioriteter. Denne tidsbegrænsede beslutning har en meget praktisk begrundelse, fordi den giver markedsdeltagere i EU den tid, de har brug for til at reducere deres overdrevne eksponeringer mod britiske CCP'er, og EU-CCP'er tid til at opbygge deres clearingkapacitet. Eksponeringer bliver mere afbalancerede som et resultat. Det er et spørgsmål om finansiel stabilitet. ”

Baggrund

En CCP er en enhed, der reducerer systemisk risiko og forbedrer finansiel stabilitet ved at stå mellem de to modparter i en derivatkontrakt (dvs. optræde som køber over for sælgeren og sælger over for køberen af ​​risiko). En CCP's hovedformål er at styre den risiko, der kan opstå, hvis en af ​​modparterne misligholder aftalen. Central clearing er nøglen til finansiel stabilitet ved at mindske kreditrisikoen for finansielle virksomheder, reducere smitterisici i den finansielle sektor og øge gennemsigtigheden på markedet.

Den stærke afhængighed af EU's finansielle system over for tjenester, der leveres af britiske CCP'er, rejser vigtige spørgsmål i forbindelse med finansiel stabilitet og kræver nedskalering af EU-eksponeringer mod disse infrastrukturer. Derfor opfordres industrien kraftigt til at arbejde sammen om at udvikle strategier, der reducerer deres afhængighed af britiske CCP'er, der er systemisk vigtige for Unionen. Den 1. januar 2021 forlader Storbritannien det indre marked.

Dagens midlertidige ækvivalensbeslutning har til formål at beskytte den finansielle stabilitet i EU og give markedsdeltagerne den nødvendige tid til at reducere deres eksponering for britiske CCP'er. På baggrund af en analyse foretaget med Den Europæiske Centralbank, Den Fælles Afviklingsinstans og De Europæiske Tilsynsmyndigheder identificerede Kommissionen, at der kunne opstå risici for finansiel stabilitet inden for central clearing af derivater gennem CCP'er etableret i Det Forenede Kongerige (UK CCP'er ) skulle der være en pludselig forstyrrelse i de tjenester, de tilbyder EU-markedsdeltagere.

Dette blev behandlet i Kommissionens meddelelse af 9. juli 2020, hvor markedsdeltagere blev anbefalet at forberede sig på alle scenarier, herunder hvor der ikke vil være nogen yderligere ækvivalensbeslutning på dette område.

Brexit

Tidligere EU Brexit-forhandler Barnier: Det britiske omdømme står på spil i Brexit-rækken

Udgivet

on

By

Leder af taskforce for forbindelser med Det Forenede Kongerige, Michel Barnier, deltager i debatten om handels- og samarbejdsaftale mellem EU og UK under anden dag af et plenarmøde i Europa-Parlamentet i Bruxelles, Belgien 27. april 2021. Olivier Hoslet / Pool via REUTERS

Michel Barnier, Den Europæiske Unions tidligere Brexit-forhandler, sagde mandag (14. juni), at Det Forenede Kongeriges omdømme stod på spil med hensyn til spændinger over Brexit.

EU-politikere har beskyldt den britiske premierminister Boris Johnson for ikke at respektere forpligtelser vedrørende Brexit. Den voksende spænding mellem Storbritannien og EU truede med at overskyde topmødet i Group of Seven søndag med London, der beskyldte Frankrig for "stødende" bemærkninger om, at Nordirland ikke var en del af Storbritannien. Læs mere

”Det Forenede Kongerige skal være opmærksom på sit omdømme,” sagde Barnier til France Info radio. "Jeg vil have, at Johnson respekterer hans underskrift," tilføjede han.

Continue Reading

Brexit

Tysklands Merkel opfordrer til en pragmatisk tilgang til Nordirland

Udgivet

on

By

Tysklands kansler Angela Merkel (billedet) opfordrede lørdag til en "pragmatisk løsning" på uenigheder om en del af Brexit-aftalen, der dækker grænsespørgsmål med Nordirland, Reuters Læs mere.

Premierminister Boris Johnson sagde, at Storbritannien vil gøre "hvad som helst der kræves" for at beskytte sin territoriale integritet i en handelskonflikt med EU og truer med nødforanstaltninger, hvis der ikke findes nogen løsning.

EU er nødt til at forsvare sit fælles marked, sagde Merkel, men på tekniske spørgsmål kunne der være en vej fremad i tvisten, fortalte hun en pressekonference under en gruppe med syv ledere-topmøde.

”Jeg har sagt, at jeg går ind for en pragmatisk løsning for kontraktlige aftaler, fordi et hjerteligt forhold er af største betydning for Storbritannien og EU,” sagde hun.

Henviste til en samtale, hun havde med den amerikanske præsident Joe Biden om geopolitiske spørgsmål, sagde Merkel, at de var enige om, at Ukraine fortsat skal forblive et transitland for russisk naturgas, når Moskva gennemfører den kontroversielle Nord Stream 2-gasledning under Østersøen.

Rørledningen på 11 milliarder dollars vil føre gas direkte til Tyskland, noget Washington frygter kunne underminere Ukraine og øge Ruslands indflydelse på Europa.

Biden og Merkel mødes i Washington den 15. juli, og belastningen af ​​bilaterale forbindelser forårsaget af projektet vil være på dagsordenen.

G7 søgte lørdag at imødegå Kinas voksende indflydelse ved at tilbyde udviklingslandene en infrastrukturplan, der ville konkurrere med præsident Xi Jinpings multi-billion dollar-bælte- og vejinitiativ. L5N2NU045

På spørgsmål om planen sagde Merkel, at G7 endnu ikke var klar til at specificere, hvor meget finansiering der kunne stilles til rådighed.

”Vores finansieringsinstrumenter er ofte ikke så tilgængelige som udviklingslandene har brug for dem,” sagde hun

Continue Reading

Brexit

Macron tilbyder Storbritanniens Johnson 'Le reset', hvis han holder sit Brexit-ord

Udgivet

on

By

Den franske præsident Emmanuel Macron tilbød lørdag (12. juni) at nulstille forholdet til Storbritannien, så længe premierminister Boris Johnson står ved Brexit-skilsmisseaftalen, som han underskrev med Den Europæiske Union, skriver Michel Rose.

Siden Storbritannien afsluttede sin udtræden af ​​EU i slutningen af ​​sidste år, er forbindelserne med blokken og især Frankrig blevet forsuret, og Macron er blevet den mest kritiske kritiker af Londons nægtelse af at respektere betingelserne for en del af sin Brexit-aftale.

På et møde i gruppen af ​​syv rige nationer i det sydvestlige England fortalte Macron Johnson, at de to lande havde fælles interesser, men at bånd kun kunne forbedres, hvis Johnson holdt sit ord om Brexit, sagde en kilde.

"Præsidenten fortalte Boris Johnson, at der skulle foretages en nulstilling af det fransk-britiske forhold," sagde kilden, der talte på betingelse af anonymitet.

”Dette kan ske, forudsat at han holder sit ord med europæerne,” sagde kilden og tilføjede, at Macron talte på engelsk til Johnson.

Elysee-paladset sagde, at Frankrig og Storbritannien delte en fælles vision og fælles interesser i mange globale spørgsmål og "en fælles tilgang til den transatlantiske politik".

Johnson vil møde den tyske kansler Angela Merkel senere på lørdag, hvor hun også kunne rejse tvisten om en del af EU-skilsmisse, der kaldes Nordirland-protokollen.

Den britiske leder, der er vært for G7-mødet, ønsker, at topmødet skal fokusere på globale spørgsmål, men har stået på sin handel med Nordirland og opfordrer EU til at være mere fleksibel i sin tilgang til at lette handlen til provinsen fra Storbritannien .

Protokollen sigter mod at opbevare provinsen, der grænser op til EU-medlemmen Irland, i både Det Forenede Kongeriges toldområde og EU's indre marked. Men London siger, at protokollen er uholdbar i sin nuværende form på grund af den forstyrrelse, den har forårsaget af leverancer af hverdagsvarer til Nordirland.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

reklame

trending