Slut med os

Brexit

Brexit - Europa-Kommissionen giver markedsdeltagerne 18 måneder til at reducere deres eksponering for britiske clearingoperationer

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i dag (21. september) vedtaget en tidsbegrænset beslutning om at give de finansielle markedsdeltagere 18 måneder til at reducere deres eksponering over for britiske centrale modparter (CCP'er). Fristen er det tydeligste tegn på, at EU har til hensigt at flytte den 'clearing' forretning ud af London og ind i euroområdet.

Flytningen kommer som et slag mod London, som er den nuværende verdensførende inden for clearing af en virksomhed til en værdi af flere milliarder. London Clearing House (LCH) clearer næsten en billion euro værd af euro-denominerede kontrakter om dagen og tegner sig for tre fjerdedele af det globale marked. Clearing tilbyder en måde at formidle mellem købere og sælgere på, menes det ved at have en større clearingvirksomhed, og omkostningerne ved transaktioner reduceres. Da Den Europæiske Centralbank i Frankfurt forsøgte at insistere på, at alle eurohandler blev udført inden for euroområdet, blev dette med succes anfægtet ved Den Europæiske Domstol af George Osborne, dengang den britiske finansminister.

Tidligere har London Stock Exchange advaret om, at op til 83,000 arbejdspladser kan gå tabt, hvis denne forretning flytter andre steder. Der vil også være overskud til andre områder såsom risikostyring og overholdelse.

En økonomi, der fungerer for mennesker Executive Vice President Valdis Dombrovskis (afbilledet) sagde: ”Clearinghuse eller CCP'er spiller en systemisk rolle i vores finansielle system. Vi vedtager denne beslutning for at beskytte vores finansielle stabilitet, som er en af ​​vores nøgleprioriteter. Denne tidsbegrænsede beslutning har en meget praktisk begrundelse, fordi den giver markedsdeltagere i EU den tid, de har brug for til at reducere deres overdrevne eksponeringer mod britiske CCP'er, og EU-CCP'er tid til at opbygge deres clearingkapacitet. Eksponeringer bliver mere afbalancerede som et resultat. Det er et spørgsmål om finansiel stabilitet. ”

Baggrund

En CCP er en enhed, der reducerer systemisk risiko og forbedrer finansiel stabilitet ved at stå mellem de to modparter i en derivatkontrakt (dvs. optræde som køber over for sælgeren og sælger over for køberen af ​​risiko). En CCP's hovedformål er at styre den risiko, der kan opstå, hvis en af ​​modparterne misligholder aftalen. Central clearing er nøglen til finansiel stabilitet ved at mindske kreditrisikoen for finansielle virksomheder, reducere smitterisici i den finansielle sektor og øge gennemsigtigheden på markedet.

Den stærke afhængighed af EU's finansielle system over for tjenester, der leveres af britiske CCP'er, rejser vigtige spørgsmål i forbindelse med finansiel stabilitet og kræver nedskalering af EU-eksponeringer mod disse infrastrukturer. Derfor opfordres industrien kraftigt til at arbejde sammen om at udvikle strategier, der reducerer deres afhængighed af britiske CCP'er, der er systemisk vigtige for Unionen. Den 1. januar 2021 forlader Storbritannien det indre marked.

Dagens midlertidige ækvivalensbeslutning har til formål at beskytte den finansielle stabilitet i EU og give markedsdeltagerne den nødvendige tid til at reducere deres eksponering for britiske CCP'er. På baggrund af en analyse foretaget med Den Europæiske Centralbank, Den Fælles Afviklingsinstans og De Europæiske Tilsynsmyndigheder identificerede Kommissionen, at der kunne opstå risici for finansiel stabilitet inden for central clearing af derivater gennem CCP'er etableret i Det Forenede Kongerige (UK CCP'er ) skulle der være en pludselig forstyrrelse i de tjenester, de tilbyder EU-markedsdeltagere.

Dette blev behandlet i Kommissionens meddelelse af 9. juli 2020, hvor markedsdeltagere blev anbefalet at forberede sig på alle scenarier, herunder hvor der ikke vil være nogen yderligere ækvivalensbeslutning på dette område.

Brexit

Brexit: 'Helt ærligt kan jeg ikke fortælle dig, om der bliver en aftale' von der Leyen 

Udgivet

on

Tale til Europa-Parlamentet i morges (25. november) Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen sagde, at hun ikke kunne sige, om EU ville være i stand til at nå til en aftale med Det Forenede Kongerige om dets fremtidige forhold inden årets udgang. Hun sagde, at EU-siden var villig til at være kreativ, men at det ikke ville sætte det indre markeds integritet i tvivl. 

Mens der har været reelle fremskridt med en række vigtige spørgsmål, såsom retshåndhævelse, retligt samarbejde, koordinering af social sikring og transport, sagde von der Leyen, at de tre 'afgørende' emner for lige konkurrencevilkår, regeringsførelse og fiskeri fortsat var til blive løst.

EU søger robuste mekanismer for at sikre, at konkurrencen med Det Forenede Kongerige forbliver fri og fair over tid. Dette er ikke noget, som EU kan skate over i betragtning af sin nærhed og omfanget af eksisterende handelsbånd og integration i EU's forsyningskæder. Det Forenede Kongerige har hidtil været tvetydigt om, hvordan det ville afvige fra europæiske normer, som det ikke spillede en lille rolle i udformningen, men logikken hos Brexit-tilhængere er, at Storbritannien kunne blive mere konkurrencedygtig gennem deregulering; et synspunkt, der naturligvis gør nogle EU-partnere lidt utilpas.

'Tillid er god, men lov er bedre'

Behovet for klare juridiske forpligtelser og retsmidler er blevet stærkere efter Storbritanniens beslutning om at indføre en lov om det indre marked, der indeholder bestemmelser, der gør det muligt for det at afvige fra dele af Irland / Nordirland-protokollen. Von der Leyen sagde, at stærk regeringsførelse var vigtig i lyset af de nylige erfaringer.

Fiskeri

Om fiskeriet sagde von der Leyen, at ingen stillede spørgsmålstegn ved Det Forenede Kongeriges suverænitet over sine egne farvande, men mente, at EU havde brug for "forudsigelighed og garantier for fiskere og fiskekvinder, der har sejlet i disse farvande i årtier, hvis ikke århundreder".

Von der Leyen takkede parlamentet for deres støtte og forståelse i de vanskeligheder, som en sådan sen aftale blev præsenteret for dem. En endelig aftale vil vare på flere hundrede sider og skal skrubbes lovligt og oversættere; dette er usandsynligt, at det vil være klar på den næste plenarmøde i Europa-Parlamentet i midten af ​​december. Det anerkendes generelt, at hvis der skal indgås en aftale på plenarmødet den 28. december, er det nødvendigt. Von der Leyen sagde: "Vi vil gå de sidste miles sammen."

Continue Reading

Brexit

Storbritannien vil forblive global leder inden for kapitalforvaltning efter Brexit: Sunak

Udgivet

on

By

Britisk finansminister Rishi Sunak (billedet) sagde tirsdag (24. november), at han var fast besluttet på, at Det Forenede Kongerige fortsat vil være en global leder for kapitalforvaltning efter Brexit, skriver William Schomberg.

”Vi begynder et nyt forhold til EU. Og mens vi gør det, er vi fast besluttet på, at Storbritannien fortsat vil være en global leder inden for kapitalforvaltning, ”sagde Sunak i kommentarer til en konference arrangeret af The Investment Association, en branchegruppe.

Continue Reading

Brexit

Irsk premierminister håber på, at Brexit-handelsaftalen skitseres inden udgangen af ​​ugen

Udgivet

on

By

Irlands premierminister Micheal Martin sagde mandag (23. november), at han håbede, at omridset af en Brexit-frihandelsaftale vil være kommet frem i slutningen af ​​ugen og opfordrede uforberedte mindre irske eksportører til at gøre sig klar til forandring, uanset om der er en aftale eller ingen aftale. Den Europæiske Unions Brexit-forhandler sagde mandag, at der stadig var store forskelle, men at begge sider pressede hårdt på for en aftale, da forhandlingerne genoptog, skriver Padraic Halpin.

Der skal foretages bevægelser på nogle af nøglespørgsmålene såsom fiskeri og den såkaldte "lige vilkår", sagde Martin. Men han tilføjede, at han havde fået en fornemmelse af fremskridt fra begge forhandlingshold, og at en præsentation i sidste uge fra EU-kommissionspræsident Ursula von der Leyen sandsynligvis var en af ​​de mere håbefulde til dato.

”Jeg ville være håbefuld, at vi i slutningen af ​​denne uge kunne se konturerne af en aftale, men det er stadig at se. Det er ned til politisk vilje, både i Det Forenede Kongerige, og jeg er klar over, at den politiske vilje er der fra Den Europæiske Union, ”sagde Martin til journalister.

På et besøg i Dublin havn, Irlands største gods- og passagerhavn, sagde Martin, at mens 94% af de irske importører fra Storbritannien og 97% af eksportørerne havde afsluttet det nødvendige toldpapir for at fortsætte med at handle med Storbritannien, var han bekymret over optagelsen -up blandt nogle små og mellemstore virksomheder.

”Den ene bekymring, jeg ville have, er måske, at der er en tilfredshed blandt nogle SMV'er derude, at alt vil være OK, og 'Sikker på, at hvis de får en aftale, vil det ikke være OK?'. Det vil være anderledes, og det skal du få i dine hoveder, ”sagde Martin. ”Verden vil ændre sig, og den vil ikke være så problemfri som den engang var. Kort sagt er du nødt til at gøre dig klar. Det er ikke for sent, folk skal bare knæle ned nu. ”

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending