Følg os

Økonomi

Tager #Data-økonomien

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Væksten i Europas datacentre fremhæver behovet for energi i den fjerde industrielle revolution

Google kom med overskrifter i denne weekend engagement af en ekstra € 600 mio. EUR i 2020 for at udvide sit nye “datacenter” i Hamina, Finland. Datacentre er den infrastruktur, der understøtter cloud computing, hvilket gør daglig databehandling og lagring tilgængelig over internettet i stedet for på usikre lokale harddiske. Dette er Googles anden investering i det finske datacenter, der ligger i en tidligere papirfabrik øst for Helsinki og afkølet ved havet. Det bringer tech-gigantens samlede andel af europæiske datacenterinstallationer til 3 milliarder euro.

reklame

Europa-Parlamentets Komité for Industri, Forskning og Energi (ITRE) fejrer uden tvivl denne møde i denne uge. Googles investering er en klar erklæring om tro på Europas digitale økonomi. Mødet af den finske premierminister Antti Rinne fredag ​​kaldte Googles administrerende direktør, Sundar Pichai, investeringen "en betydelig drivkraft" for "vækst og mulighed".

Da verden nu lever livet på skyen, har datacentre hurtigt etableret sig som kritisk infrastruktur. Ifølge forskning fra Cisco har den globale internettrafik faktisk tredoblet sig lige siden 2015. Denne trafik viser ingen tegn på reduktion. Datastrømme forventes at fordoble sig igen inden for de næste tre år til nogle 4.2 zettabyte (det vil sige 4.2 billion billion GB) hvert år.

Efterhånden som forbrugere og virksomheder, by- og nationaløkonomier omfavner 5G-teknologi og integrerer nye forbindelser via Internet of the Things (IoT), vil behovet for datacentre kun vokse. I 2025 vil der være nogle 5 milliarder mobile internetbrugere over hele verden, op fra 3.6 milliarder sidste år. GSM Association, et mobilorganoperatørs handelsorgan, forventer antallet af IoT-forbindelser til tredobbelt til over 25 milliarder med 2025.

reklame

Men der er ingen ting, der skjuler sig for, at væksten i den digitale økonomi bruger store mængder energi. Allerede Det Internationale Energiagentur har estimeret det datacentre tegner sig for omkring 1% af den globale elefterspørgsel. I USA har datacentre hvert år brug for mere end 90 milliarder KWh elektricitet. Det svarer til ca. 34 store (500 MW) kulfyrede kraftværker. Eksperter fra University of Leeds har fundet, at datacenters strømforbrug effektivt fordobles hvert fjerde år.

Betydelige fremskridt inden for energieffektivitet begrænser naturligvis tempoet i kraftefterspørgselsvækst til en vis grad. IEA forventer, at energieffektiviteten vil fortsætte med at forbedre de kommende årtier. Men når nye datacentre bringes online, vil efterspørgslen efter energi ikke desto mindre stige.

Den eneste mulighed, der er tilbage, er at tilføje mere strøm til gitteret. Og derfor har Google givet ITRE endnu en grund til at fejre denne uge: en pakke med nye nye 18-tilbud om vedvarende energi, hvoraf halvdelen af ​​kapaciteten vil være placeret i Europa. Virksomheden har pralede af sit ”største energikøb nogensinde” med investeringer i Belgien (92 MW), Danmark (160 MW), Finland (255 MW) og Sverige (286 MW).

Den fjerde industrielle revolution er stort set tænkt på med hensyn til digital teknologi. Men overspændingen i datacentret fremhæver netop, hvordan essentiel energi forbliver - og vil forblive - til dens succes.

Det er ikke kun teknologivirksomhederne, der har forstået forholdet mellem energi og innovation. Selve energisektoren anerkender det også hurtigt. Verdens førende olie- og gasbegivenhed, for eksempel - den kommende Abu Dhabi International Petroleum Exhibition and Conference (ADIPEC) - vil snart byde velkommen til Googles egen tidligere vicepræsident, Sebastian Thrun, for at tale om digitalisering af energi. Konferenceens vært, Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), har allerede gjort det indledt på en strategi, den kalder "Oil & Gas 4.0" for at udforske sammenhængen mellem magt og digital i en verden, der i stigende grad formes af Big Data og IoT. Faktisk har ADNOCs egen administrerende direktør, dr. Sultan Ahmed Al Jaber, det kaldet for energisektoren til at "genoverveje, hvordan den vedtager og anvender teknologi".

IEA har den globale energibehov vokser med ca. 25% i løbet af de næste to årtier. En anden 2.5 milliard mennesker, der flytter til byområder ved 2050, sammen med to tredjedele af den globale befolkning, der går ind i middelklassen, vil skabe et enormt pres ikke kun for netværk i netværk og nye datastrømme, men også for den magt, der understøtter disse nye teknologier.

ITRE vil have meget at diskutere i denne uge. Det skal huskes, at den fjerde industrielle revolution vil stole lige så meget på energi som på tech.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending