#ECForecast - 'Vækst forklaret af eksterne faktorer' Summer 2019 Economic Forecast

| Juli 10, 2019

Den europæiske økonomi fortsætter med at blive oversvømmet af eksterne faktorer, herunder globale handelsspændinger og geopolitisk usikkerhed. Produktionssektoren, som er mest udsat for international handel, forventes at svække i løbet af året. BNP-prognosen for EU forbliver uændret på 1.4% i 2019 og 1.6% i 2020.

Europa er altid ivrig efter at være optimistisk, og påpeger, at den europæiske økonomi er sat til syvende år i træk med vækst i 2019, hvor alle EU-lande forventer en vis vækst.

Væksten i euroområdet var stærkere end forventet i årets første kvartal på grund af en række midlertidige faktorer som milde vinterforhold og en stigning i bilsalget. Det har også haft gavn af finanspolitiske foranstaltninger, som øgede husholdningernes disponible indkomst i flere stater.
Euro-næstformand Valdis Dombrovskis sagde:
"Alle EU-økonomier vil stadig vokse i år og næste, selvom den robuste vækst i Central- og Østeuropa står i modsætning til afmatningen i Tyskland og Italien. Modstanden i vores økonomier bliver testet af vedvarende fremstillingssvaghed som følge af handelsspændinger og politisk usikkerhed. På hjemmemarkedet er en "no deal" Brexit fortsat en væsentlig kilde til risiko. "
Økonomiske og Finansielle Anliggender, Beskatning og Toldkommissær Pierre Moscovici sagde:
"Den europæiske økonomi fortsætter med at ekspandere mod en vanskelig global baggrund. [...] I betragtning af de mange risici for udsigterne, må vi intensivere bestræbelserne på yderligere at styrke modstandsdygtigheden i vores økonomier og i euroområdet som helhed. "
Den indenlandske efterspørgsel, især husholdningenes forbrug, fortsætter med at drive økonomisk vækst i Europa, der er hjulpet af den fortsatte styrke på arbejdsmarkedet.
USA og Kina konfrontation
En udvidet økonomisk konfrontation mellem USA og Kina sammen med den forhøjede usikkerhed omkring den amerikanske handelspolitik kunne forlænge den nuværende nedgang i global handel og produktion og påvirke andre regioner og sektorer.
Brexit
For Det Forenede Kongerige er der en teknisk antagelse om, at prognoser for 2019 og 2020 igen er baseret på en fortsættelse af status quo med hensyn til handelsmønstre mellem EU27 og Det Forenede Kongerige. Kommissionen er opsat på at præcisere, at dette kun er beregnet til prognoser, og at det ikke har nogen betydning for fremtidige forhandlinger mellem EU og Det Forenede Kongerige.

Catherine Feore

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Brexit, Økonomi, EU, EU, EU økonomiske prognose, Europa-Kommissionen, Eurozonen, featured, Udvalgte artikel

Kommentarer er lukket.