Er Europas "industrielle renæssance" i fare?

| Juni 12, 2019

Den udadvendte Juncker Commission har været stædig over behovet for at bede om en "industriel renæssance" i EU, anerkende så tidligt som 2014, at europæiske industrier er tæt sammenflettet med hele blokets økonomiske stof og fastsætter et ambitiøst mål for 20% af Unionens BNP, der kommer fra fremstilling af 2020.

Er den nuværende europæiske industripolitik imidlertid med til at fremme denne renæssance - eller forårsager den i stedet markedsforvridninger, der forårsager et skadeligt slag på de små og mellemstore virksomheder, som er grundlaget for EU's økonomi? Dette centrale spørgsmål var i centrum for en POLITICO paneldiskussion i tirsdag juni 11th, i Bruxelles. De europæiske politikere og branchens ledere kom sammen på arrangementet, som blev sponsoreret af Federation of Aluminum Consumers in Europe (FACE), en Bruxelles-baseret organisation dedikeret til den europæiske downstream-aluminiumindustri.

I indledende bemærkninger foreslog Roger Bertozzi, chef for EU og WTO-spørgsmål på FACE, at aluminiumindustrien er en lakmusprøve af, hvordan europæisk industripolitik rent faktisk hæmmer downstream-fremstillingen. EU-aluminiumsindustrien, som Bertilzzi angav, er "et konkret eksempel på en strategisk og bæredygtighedsorienteret sektor, der lider af de modsatte virkninger af handels- og industripolitikkerne, i modsætning til den holistiske og synergistiske tilgang, der bør sejre for effektivt at fremme konkurrenceevnen".

Ved siden af ​​arrangementet - hvilke indgreb fra tysk parlamentariker Reinhard Bütikofer (Greens / EFA), Carsten Bermig fra Europa-Kommissionen, tænketankdirektør Hosuk Lee-Makiyama og Yvette van Eechoud, direktør for europæiske og internationale anliggender på det nederlandske ministerium for økonomi -FACE offentliggjorde en undersøgelse, som den havde bestilt fra LUISS Guido Carli University i Rom. Undersøgelsen, som er den mest omfattende analyse til dato for konkurrenceevnen i den europæiske downstream-aluminiumindustri, sætter spørgsmålstegn ved effektiviteten af ​​visse EU-politiske foranstaltninger, der tilsyneladende er truffet for at beskytte de europæiske blokspecifikke aluminiumsmelte- specifikt importtuller på mellem 3% og 6% på rå aluminium.

Som det fremgår af LUISS-undersøgelsen, har disse takster ikke kun forhindret det stadige fald i aluminiumsmeltning i EU, de har haft betydelige negative virkninger på kontinentets downstream-aluminiumsektor. Da EU-baserede smeltevirksomheder fortsat har lukkede deres døre takket være høje driftsomkostninger og dyr energi, har taksterne påført en kumulativ 18-milliarder euro i ekstraomkostninger nedstrøms, hvilket får den til at ligge under den voksende globale efterspørgsel. Selv om andre lande - især Kina og Mellemøsten - har set deres produktion af halvfabrikata skyrocket, forbliver EU's aluminium nedstrøms under det forudfinansielle krisniveau.

Denne stagnation er især ødelæggende på grund af nedstrøms relative vægt i EU's aluminiumindustri. Af den million arbejdspladser, som industrien repræsenterer i Europa, er nedstrøms ansvarlig for en svimlende 92%. Af industriens årlige omsætning på € 40 milliarder kan nedstrømmen tage imod ca. 70%.

De små og mellemstore virksomheder, der udgør løveandelen i denne downstream-industri, kæmper allerede i forbindelse med stiv og ofte uretfærdig konkurrence fra udlandet, et spørgsmål, der gentagne gange blev bragt op på panelet. Som tysk MEP Reinhard Bütikofer bemærkede, "Kina spiller ikke efter reglerne. Det griner i vores øjne ".

I betragtning af at disse små og mellemstore virksomheder desuden er stærkt afhængige af importen af ​​ubearbejdet aluminium, og at de opererer i en lavmarginindustri, hvor råmaterialer kan udgøre så meget som halvdelen af ​​omkostningerne ved fremstilling af halvfabrikata, har toldsatserne alvorligt forfalsket nedstrøms konkurrenceevne.

I hans bemærkninger onsdag afviste Bertozzi den nuværende toldordning som en "factual subsidy mechanism", der gavner en lille gruppe primæraluminiumproducenter. Toldordningens karakter betyder i praksis, at EU-brugere og forbrugere ikke kan få adgang til ubearbejdet aluminium til det toldfrie prisniveau, fordi markedspræmien for alt ubearbejdet aluminium, der sælges i EU, uanset dets oprindelse, inkorporerer fuld værdi af 6% taksten.

FACE meddelte, at det lancerer en kampagne, der kræver total suspension eller nulstilling af taksterne på rå aluminium. Uden et sådant politisk skift, fortalte foreningen, at overlevelsen af ​​EU's downstream-aluminiumindustri kan være i fare - et tab, der ville danne en advarsel om udsigterne til en bredere industriel renæssance i Europa.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Økonomi

Kommentarer er lukket.