Hvorfor en efterfølger til sanktioner på #Rusal skræmmer markederne

| Marts 18, 2019

Selvom sanktionerne mod den russiske aluminiumskæmpe Rusal blev lettet i januar, fortsætter tvister om, at den amerikanske statskassens kontor for udenrigsaktiverskontrol (OFAC) fortsætter med at udvikle sig på begge sider af Atlanterhavet. I en usandsynlig visning af fælles mål har USA's Demokratiske Parti og Ruslands Kommunistiske Parti lavet bedfellows i de seneste måneder og er klamoring for at vende statskassens beslutning. Men en sådan beslutning vil ødelægge aluminiummarkederne, håndtere et massivt slag for Europas aluminiumindustri og vil sandsynligvis resultere i Rusal's nationalisering, verdens næststørste producent af sølvmetal.

Rusal brugt flertallet af sidste år kæmper under tommelfingeren af ​​sanktioner opkrævet af OFAC. Ændringer søgt (og i sidste ende modtaget) af OFAC bestod af en bred vifte af fejende corporate governance reformer til virksomheden og den måde, hvorpå den driver forretning.

Mens Rusal forhandlede med OFAC, led det globale aluminiumsmarked. Karakteriseret af en kommentator som "langt væk den mest betydningsfulde sanktionsindsats mod Rusland siden indførelsen af ​​sektorspecifikke sanktioner i 2014, "Sanktionerne forstyrrede virksomheden langt væk fra Rusal's corporate hovedkvarter. Med operationer i et dusin lande, det pludselige chok sendt aluminiumspriser flyvende. Anglo-Australian mining titan Rio Tinto Group erklæret force majeure, forstyrre bauxitforsyninger i Europa og rundt om i verden. Mange producenter har lidt af tabet af Rusal's aluminium, fra små aluminiumfolie ompakningsoperationer til store producenter af bil- og rumfartsdele. Ud over aluminium var Europa også udsat for udsigten til at miste en betydelig del af sin forsyning af aluminiumoxid, hvis Rusales operationer i Aughinish skulle lukkes. Anlægget leverer helt en tredjedel af kontinentets behov for aluminiumoxid, en nøgleprecursor til aluminium.

Efter flere måneders samtaler ophørte OFAC med sanktioner i januar, hvilket gav Rusal mulighed for at påbegynde opgaven med at lappe huller i den virksomhed, der udviklede sig under restriktionerne. OFACs beslutning blev imidlertid stillet spørgsmålstegn ved demokrater, der lancerede et spærre af spørgsmål hos finansminister Steven Mnuchin for at finde ud af, hvad der eventuelt ville have påstået påståede bånd mellem Donald Trump og Vladimir Putin ved ophør af sanktioner. De fulgte senere med to bogstaver med henvisning til påståede interessekonflikter mellem Mnuchin og Rusal og spørgsmålet om den mulige indflydelse, sådanne bånd kan have haft i afskedigelse af sanktionerne.

Over i Moskva har det russiske kommunistparti (landets næststørste parti) ledet af sin langvarige leder Gennady Zyuganov, slået en lignende tone. Assisterende Rusal som "Den største fidus" Zyuganov chided firmaet for at fjerne magt fra grundlæggeren Oleg Deripaska og gøre sin bestyrelse "underordnet angelsakserne" i stedet for russerne. Zyuganov foreslog endda, at bestyrelsen skulle omfordeles, hvilket i det væsentlige ville sætte Rusal i OFACs fyringslinje igen. Efter aftalens indgåelse i slutningen af ​​sidste år bad statskassen virksomheden om at oprette en uafhængig bestyrelse med en halv snes individer, otte af dem ville ikke blive tilpasset Deripaska, hvoraf halvdelen ville hagle fra USA eller Det Forenede Kongerige.

Men tilbagesendelsen af ​​sanktioner ville være en smerte for alle involverede. Enhver ændring til Rusalets bestyrelse ville resultere i en OFAC-beslutning om at blacklist virksomheden, hvilket ville gøre nationaliseringen den eneste løsning til at holde den operationel. Den russiske stat ville da finde sig den stolte ejer af et firma, der næppe ville have noget marked for sine produkter. Ethvert scenario vil udgøre en omstrukturering af den globale aluminiumshandel, som få, hvis nogen markedsaktører ønsker at se. Metalet ville blive blokeret fra at gøre vej til europæiske forbrugere og internationale markeder, mens salget til Rusland kun tegner sig for en fjerdedel af de samlede indtægter. Tusinder af arbejdere, såvel som dets aktiviteter i lande som Sverige og Irland, ville være på linjen.

Nationaliseringsscenariet er allerede blevet kaldt "frastødende"Af den amerikanskbaserede tænketank Atlanterhavsrådet. Hvis det gennemføres, vil det medføre permanente skader for at levere kæder over hele verden. Over 3.5 millioner tons aluminium ville blive fjernet fra markedet natten over. Sidste års krise har vist, at udskiftning af det russiske metal næsten ikke var umuligt for europæiske virksomheder, og eventuelle yderligere forstyrrelser på aluminiumsmarkederne ville føre til, at priserne skyrockede og påvirker en lang række industrier.

Kortsynet populisme og politiske vendettaer truer skæbnen til en af ​​verdens mest anvendte materialer. Knap ud af stegepanden stirrer Europas forsynede forsyningskæder nu ved ilden. Man kan håbe, at i modsætning til de vidtrækkende økonomiske konsekvenser af nationalisering af Rusal vil de kølige hoveder komme til ende.

tags: , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Økonomi, Rusland