I løbet af handelskrige forbliver lande som #Kazakhstan åbne for erhvervslivet

| Januar 11, 2019

Kampen mellem åbenhed og isolationisme i verdenshandelen er ikke noget nyt. Den globale interesse for såkaldte "handelskrige" er imidlertid vokset meget sent, på grund af stigningen i spændingerne mellem Kina og USA. For nylig har begge lande indført en række takster for produkterne, blandt advarsler fra IMF og andre, at denne 'krig' kunne betydeligt reducere den globale vækst, skriver Yerkin Tatishev, grundlæggende formand for Kusto-koncernen.

For mit oprindelige Kasakhstan er et stærkt engagement i åbenhed og en samarbejdsmæssig tilgang til handel grundlæggende elementer i vores nye succes og en del af, hvad der gør Kasakhstan unik. Økonomisk integration med alle vores nære naboer, og endda nogle lande længere væk som Vietnam, har givet os mulighed for at tiltrække betydelige FDI og fremme vores udvikling, samtidig med at vi udnytter vores geografiske nærhed til mere end 2 milliarder forbrugere.

Selvfølgelig er Kasakhstan bedst kendt for sin råvareeksport, især olie, uran og andre kritiske metaller. Til dels takket være disse ressourcer er landet dybt integreret i den globale økonomi - men som vi ved kan det være risikabelt at stole på råvarer til økonomisk vækst. I dag må vi gøre mere for at diversificere den kasakhiske økonomi ved hjælp af bæredygtige ressourcer og kompetenskompetence til at skabe langsigtede kilder til rigdom og indkomstvækst, især i underudviklede områder af vores økonomi. Kort sagt skal vi sætte vores enormt rige jord tilbage på arbejde og huske vores stolte arv om at bruge og respektere det pågældende land - at opbygge en moderne og integreret landbrugsøkonomi.

Kasakhstan har i dag over 180 millioner hektar område, der er egnet til landbrugsproduktion, og kun 20 millioner bliver aktivt opdrættet. Denne statistik alene gør os unikke i verden og præciserer lige så dybt muligheden er. Ved siden af ​​os tør millioner af krævende forbrugere i Rusland, Kina, Mellemøsten og andre steder tørst for sunde landbrugsprodukter af høj kvalitet, lige fra ikke-GMO-afgrøder og frugter til sunde, naturligt opdrættede oksekød, lam og andre proteiner.

Der er få sektorer mere globalt sammenkoblet end landbrug - hvor landmænd, ranchere, leverandører og distributører hver har ansvaret for et komplet resultat. Evnen til at drive og handle frit er derfor afgørende for denne livsholdende industri. Efterhånden som befolkninger og købekraft øges, gør det globale behov for at udvide og investere i regioner med uudnyttet landbrugspotentiale som f.eks. Kasakhstan.

På Kusto Group har vi derfor besluttet at tage springet og investere i at hjælpe med at etablere en moderne landbrugsøkonomi. Baseret på den enorme succes af steder som Nebraska i Midtvesten i USA, hvor en enkelt stat er i stand til at bidrage op til $ 30 mia. I økonomisk produktion pr. År, er vi overbeviste om, at Kasakhstan kan gøre det samme eller endnu bedre.

For nylig indgik vi et joint venture-partnerskab med det amerikanske firma Baumgartner Agriculture Science and Service (BASS), en førende ikke-GMO-frøproducent, der er i stand til at give præcis de rigtige frø til lokale vækstbetingelser på tværs af et produktspektrum. De rigtige frø kombineret med de rigtige landbrugsmetoder - herunder moderne kunstvanding - betyder høj kvalitet og pålideligt foder til vores Black Angus racer hos KazBeef, en landbrugsafdeling af Kusto Group. Hele denne komplekse værdikæde ser vi muligheder for væksten af ​​andre støttende virksomheder, der vil medvirke til at bringe nye job i sektoren.

Selvfølgelig kan virksomhederne i åben økonomi forfølge deres egen åbenhedspolitik og søge partnerskaber og samarbejde - ligesom vi har gjort. Og for Kasakhstan at virkelig nå sit store landbrugspotentiale, skal disse produkter nå eksportmarkeder og nye forbrugere. Derfor bifalder jeg vores regerings tilgang til at opbygge og støtte en åben, handelsbaseret økonomi.

Handels åbenhed er en tovejsgade. Når lande handler frit, følger andre former for samarbejde og positive relationer dannes. For vækstøkonomier giver handelskoblede midler midler til bekæmpelse af fattigdom, lavere arbejdsløshed og øget produktivitet og muligheder for beboere.

I Kusto Group har jeg sammen med mine kolleger grundlagt og udviklet et firma, der tager internationalt synspunkt, mens de nyder godt af lokal ekspertise. Åben handel, både i vores oprindelsesland, Kasakhstan, og de mange lande i vores drift nu, har været afgørende for vores vækst. Denne erfaring har vist, at det er helt muligt både at støtte indenlandsk virksomhed og udforske og udvide sig til nye markeder - hvad enten det sker gennem joint ventures eller udveksling af bedste praksis.

tags: , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, Økonomi, featured, Udvalgte artikel, Kasakhstan