#EUMercosur handelsaftale risikerer brændstofafdækning - undersøgelse

| December 6, 2018

Det seneste i en række undersøgelser bestilt af Europa-Parlamentets venstrefløjsgruppe (GUE / NGL), der undersøger EU's beskatning, er i gang med at fokusere på de problemer, der kan opstå i en frihandelsaftale mellem EU og Mercosur, MEFTA .

Skrevet af tre argentiner - økonomisk efterforsker Magdalena Rua plus økonomer Martin Burgos og Verónica Grondona - 'Merco-SCAM - Hvordan frihandelsaftalen mellem EU og Mercosur vil fremme ulovlige finansielle strømme' udsætter det store potentiale for skattefordeling og andre ulovlige finansielle strømme, hvis der skal indgås en aftale mellem EU og Argentina, Brasilien, Paraguay og Uruguay.
Nøglesætningen omfatter:

  • Det lækkede udkast til MEFTA ser ud til at favorisere løse skatte-, finans- og udvekslingsbestemmelser;
  • I det væsentlige vil den foreslåede MEFTA ligner EU-Andes-frihandelsaftalen om varer, tjenesteydelser, finansielle tjenesteydelser og kapitalbevægelser;
  • Forhandlerne har til formål at liberalisere og afregulere kontrolmekanismer - der er bekvemt at se på mange aspekter i forhandlingsartiklerne, der ville gøre skatteforfalskning og hvidvaskning af penge mulig;
  • Kapitalkontrol ville blive begrænset, og spekulative finansielle tjenesteydelser ville blive liberaliseret. Samtidig kunne det begrænse mulighederne for lande i aftalen om at identificere staterne med høje niveauer af skatteunddragelsesmuligheder og finansiel hemmeligholdelse samt andre foranstaltninger til forebyggelse af ulovlige finansielle strømme, skatteunddragelse og hvidvaskning af penge.
  • med Mercosur's fire udviklingslandes beholdning af offshore finansiel formue i 2017 overstiger US $ 853.7 milliarder, mens mellem 2008-2017 den gennemsnitlige årlige udstrømning fra disse lande var omkring $ 56.4 milliarder, det er en masse penge, der forlader bloket, fratager landene af skat, der ikke kan geninvesteres
  • Ligeledes er bestanden af ​​offshoreformue for nogle EU-lande i trillioner (Luxembourg: $ 12.6 trillion, der repræsenterer 20185% af BNP, Nederlandene er på $ 10.1 trillion, 1228% af BNP), risikoen for finansiel ustabilitet er høj, når En stor mængde ind- og udløb forbliver ubeskattet. MEFTA kunne derfor forværre problemet for begge sider;
  • undersøgelsen undersøger også de forskellige komponenter i ulovlige finansielle strømme og fremlægger en vurdering af problemet med de mulige øgede kapitalstrømme, tjenesteydelser og varer, der ville finde sted inden for MEFTA, og
  • De eksisterende og yderst fleksible skattesystemer og liberaliserede finans- og udvekslingsordninger kan lette disse strømme, såvel EU som Mercosur-lande, som er berømte skatteparadis og / eller finansiel hemmeligholdelses jurisdiktioner.

Undersøgelsen indeholder også politiske henstillinger om lukning af smuthuller til bekæmpelse af skattedrabning, ulovlige finansielle strømme og hvidvaskning af penge.

GUE / NGLs Matt Carthy (Sinn Féin, Irland) udtalte om undersøgelsen: "Rygerne om dødsfaldet mellem EU's og Mercosurs frihandelsaftale er stærkt overdrevet. Det er allerede blevet meddelt, at et teknisk møde mellem partnerne finder sted den 10 december i december efter uformelle drøftelser på G20-topmødet.

"Jeg har mange problemer med den foreslåede aftale, som jeg har kampanjer mod sammen med irske landmænd og civilsamfundet - ikke mindst politikken i den brasilianske regering og den yderste højre militarist, Jair Bolsonaro. EU kan ikke hævde at fremme universelle værdier for menneskerettigheder og ligestilling, samtidig med at handel handler med en sådan regering, "tilføjede han.

"Den rapport, vi lancerer i dag, gør det klart, at denne aftale også vil have en alvorlig skadelig indvirkning for begge parter med hensyn til liberalisering af sektoren for finansielle tjenesteydelser, afviklingsmekanismer, der er indført for at forhindre kapitalflyvning og bekæmpelse af skat -dodging og hvidvaskning af penge. "

"Forfatterne demonstrerer, hvordan denne liberalisering vil gøre det muligt for milliarder flere euro at blive flyttet offshore til skattelyper og hemmeligheder jurisdiktioner, samtidig med at der øges truslerne mod finansiel stabilitet blandt begge handelsblokke", konkluderede han.

Denne undersøgelse markerer det seneste i en serie af GUE / NGL-undersøgelser, der undersøger skatteunddragelse og skattemæssig retfærdighed, der omfatter Store fire regnskabsvirksomheder, CCCTB, EUs skatteaftaler med udviklingslande, Apples skat dodging og Panama Papers i løbet af det sidste år. Du kan læse mere af dækningen ved at besøge særlig hjemmeside om skattefærdigheder.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, Corporate skatteregler, Kriminalitet, Økonomi, EU, Hvidvaskning, Skat dodging, Beskatning

Kommentarer er lukket.