Følg os

Forretning

Mindre bureaukrati: Besparelser på op til 48 millioner EUR takket være nye regler for grænseoverskridende domme

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Rød-tapeNye regler gælder fra i morgen betyder virksomheder og forbrugere lettere kan løse grænseoverskridende juridiske tvister - hvilket medfører forventede besparelser på op til € 48 millioner hvert år i EU. Reglerne afskaffer den dyre og lange procedure, som i øjeblikket anvendes 10,000 gange om året for at få domme i civile og kommercielle sager anerkendt i andre EU-lande.

Fra i morgen (10. januar) kan sådanne grænseoverskridende domme automatisk fuldbyrdes i hele EU. Forbrugerne vil også blive bedre beskyttet, når de køber fra ikke-EU-handlende; og virksomheder vil have større retssikkerhed, når de handler i hele EU. De nye foranstaltninger lever op til EU's løfte om at begrænse bureaukratiet og styrke EU's indre marked for at øge bæredygtig økonomisk vækst.

"Dette er meget gode nyheder for Europas borgere og SMV'er," sagde Věra Jourová, kommissær for retfærdighed, forbrugere og ligestilling mellem mænd og kvinder. "Disse nye regler kan medføre besparelser på mellem € 2,000 og € 12,000 pr. Individuel sag. Det er en vellykket opfyldelse af løftet om at begrænse bureaukratiet og styrke EU's indre marked. En sådan handling vil gøre en væsentlig forskel især for små og mellemstore virksomheder virksomheder og vil åbne op for mange flere muligheder for virksomheder i hele Europa. "

reklame

Det er de praktiske forbedringer, som i morgen:

  •     En eksigibel dom i civile og kommercielle sager i en medlemsstat vil automatisk kunne eksekveres hvor som helst i EU. Reglerne afskaffer den besværlige mellemprocedure - "exequatur" -proceduren. Denne procedure koster typisk € 2,000 til € 3,000 afhængigt af medlemslandet, men kan koste op til € 12,700 inklusive advokatsalærer, oversættelse og retsomkostninger. I næsten 95% af tilfældene var denne procedure en ren formalitet.

I det øjeblik en dom er lavet i ethvert medlemsland, vil kreditor kunne håndhæve det på nogen anden - hvilket betyder virksomheder og borgere vil være i stand til at få deres penge tilbage hurtigere, lettere og omkostningsfri. Under særlige omstændigheder, vil det stadig være muligt for domstolene at stoppe dommen fuldbyrdes, for eksempel hvis retten i den anden medlemsstat krænket retten til en retfærdig rettergang.

  • Forbrugere og ansatte vil blive bedre beskyttet i juridiske tvister, der involverer lande uden for EU. Indtil i dag var forbrugerne ofte ikke i stand til at udøve deres rettigheder, når de købte varer fra en erhvervsdrivende i et land uden for EU og solgte produkter i en medlemsstat. De nye regler betyder, at forbrugeren i hele EU i en sådan tvist har adgang til domstolene i det land, hvor han eller hun er bosiddende - forbrugeren behøver ikke gå til domstolene i det land, der ikke er EU. De nye regler vil også give arbejdstagere, der arbejder i EU, mulighed for at forfølge retssager mod deres arbejdsgivere, der er beliggende i et land uden for EU, ved domstolene i den medlemsstat, hvor de sædvanligvis arbejder.
  • Retssikkerheden for valg af domstolsaftaler mellem virksomheder øges. Tidligere kunne valg af domstolsaftaler omgåes ved at bringe tvisten i retten i en anden medlemsstat (og ikke i den valgte domstol) for at forsinke bilæggelsen af ​​tvisten. Morgendagens nye regler afslutter en sådan voldelig taktik ved at sikre, at den valgte domstol får prioritet i tilfælde af parallelbehandling.

Baggrund

reklame

De nye regler reagere på en undersøgelse foretaget i 2010 der fandt, at næsten 40% af virksomhederne vil være mere tilbøjelige til at handle uden for deres hjemmemarked, hvis procedurerne for bilæggelse domstol tvister i udlandet blev forenklet. Fjernelse bureaukratiske hindringer, der pålægger ekstra omkostninger og retlig usikkerhed for virksomhederne har været en central del af Kommissionens indsats for at gøre livet lettere for virksomheder og borgere (se IP / 10 / 1390 og MEMO / 10 / 525).

Kommissionen foreslog en reform af Bruxelles I-forordningen i 2010 (IP / 10 / 1705). Efter opbakning fra Europa-Parlamentet (MEMO / 12 / 875) Og medlemsstaterne (IP / 12 / 1321), Anvende reglerne fra i morgen, 10 januar 2015, to år efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende. Reformen har til formål at gøre det civilretlige samarbejde i EU mere effektiv, navnlig ved at sikre jævn anerkendelse og håndhævelse af domme i andre medlemsstater.

Mere information

Den Europæiske Investeringsbank

EIB styrker det globale udviklingsfokus og støtter 4.8 mia. € ny finansiering til energi, transport, COVID -vacciner og erhvervsinvesteringer

Udgivet

on

Bestyrelsen for Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har godkendt planer om at styrke sit globale udviklingsengagement. Det godkendte også 4.8 mia. Euro i ny finansiering til 24 projekter til støtte for klimaindsatser, COVID -vacciner og økonomisk modstandsdygtighed, bæredygtig transport og uddannelse.

”I juni bad Ministerrådet EU -banken om at øge sit bidrag til Unionens udviklingsindsats gennem dedikerede strategier, stærkere tilstedeværelse på jorden globalt og bedre koordinering med partnere i en ægte Team Europe -tilgang. I dag reagerede vi på Rådets opfordring ved at foreslå oprettelse af en afdeling af EIB med fokus på udviklingsfinansiering, og bestyrelsen godkendte dette forslag. Som følge heraf vil EU -banken kunne yde et stærkere bidrag til at styrke Europas strategiske autonomi ved at placere flere eksperter på stedet og være en mere effektiv partner for andre multilaterale og nationale udviklingsbanker. Og vi vil være bedre i stand til at forfølge vores globale ambition med hensyn til kampen mod klimaændringer, ”sagde EIB's præsident Werner Hoyer.

Styrkelse af EIB's udviklingseffekt

reklame

EIB's bestyrelse godkendte bankens forslag om at oprette en udviklingsfilial for at øge virkningen af ​​dens aktiviteter uden for EU. Det understøtter EIB's svar på opfordringen til handling udtrykt i "Rådets konklusioner om den forbedrede europæiske finansielle arkitektur for udvikling (2021)", der blev vedtaget den 14. juni 2021. EIB vil gennem sin udviklingsgren omorganisere sine aktiviteter uden for Den Europæiske Union og øge sin tilstedeværelse på stedet og udvikle mere målrettede strategier og tjenester i tæt samarbejde med partnere.

Banken vil forstærke repræsentationer uden for EU og oprette en række regionale knudepunkter, der intensiverer komplementaritet og samarbejde med multilaterale udviklingsbanker, nationale udviklingsfinansieringsinstitutioner og lokale partnere i en Team Europe -tilgang. Knudepunkterne vil fokusere på tematiske sektorer, produktkompetencer og tjenester, der svarer til behovene i den region, hvor de er placeret. Det første regionale knudepunkt, der styrker EIB -arbejdet i Østafrika, vil blive placeret i Nairobi.

En ny rådgivende gruppe rådgiver EIB om dens aktiviteter uden for EU. Det vil omfatte

reklame

EU's udviklingspolitiske beslutningstagere udpeget af medlemsstaterne, Europa -Kommissionen og EU -Udenrigstjenesten.

€ 2.2 mia. Til klimaindsats, ren energi og energieffektive hjem

EIB godkendte ny finansiering for at øge vind- og solenergiproduktion i Spanien og Portugal, opgradere nationale energinet i Polen og forbedre energieffektiviteten og reducere varmeregninger i Ungarn og Finland.

Målrettede finansieringsordninger til fremskyndelse af investeringer i småskala vedvarende energi og klimaprojekter i Østrig og Polen og i Latinamerika og Afrika blev også godkendt.

€ 647 millioner til implementering af COVID -vaccine, sundhed og uddannelse

Baseret på Den Europæiske Investeringsbanks opbakning til udvikling af COVID-vaccine og implementering af nye programmer til finansiering af køb af COVID-19-vacciner til distribution i Argentina og i hele Sydasien, herunder Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka og Maldiverne, blev bekræftet.

Bestyrelsen besluttede at støtte udbygningen af ​​langtidspleje til handicappede patienter i Holland, udrulning af digital læringsteknologi i folkeskoler og gymnasier og opgradering af videnskabelig forskning i Kroatien blev også aftalt.

€ 752 mio. Til bæredygtig by-, regional-, luft- og søtransport

Sporvognspassagerer i den slovakiske by Košice og pendlere i de polske byer Gdansk, Gdynia og Sopot og på tværs af Moldova vil drage fordel af nye EIB -støttede investeringer til modernisering og forbedring af transportforbindelser.

De italienske havne i Genova og Savona vil modtage EIB -finansiering til at opgradere jernbaneadgang og bedre beskytte havnene mod oversvømmelser og mere ekstremt vejr gennem opførelsen af ​​en ny molo.

EIB indvilligede også i at finansiere udskiftning og opgradering af lufttrafikstyring og navigationsudstyr for at opretholde sikkerhedsstandarder i det ungarske luftrum.

€ 500 mio. Til investeringer i den private sektor og økonomisk modstandsdygtighed mod COVID-19

EIB's bestyrelse godkendte også nye finansieringsprogrammer, der forvaltes af lokale bank- og investeringspartnere, for at støtte investeringer fra virksomheder i hele Spanien, Polen og Sydøstasien, der står over for COVID-19-udfordringer.

Baggrundsoplysninger

Den Europæiske Investeringsbank (EIB) er Den Europæiske Unions langsigtede udlånsinstitution, der ejes af dens medlemsstater. Det stiller langsigtet finansiering til rådighed for sunde investeringer for at bidrage til EU's politiske mål.

Oversigt over projekter godkendt af EIB's bestyrelse.

Læs

Forretning

EU -reporter under angreb

Udgivet

on

I sidste uge en artikel i publikationen Politico Europe påstod det EU Reporter havde beskæftiget sig med "lobbyisme i EU klædt ud som journalistik", fordi vores marketinglitteratur siger: "Brug EU Reporter til at påvirke".

EU Reporter afviser fuldstændig denne beskyldning om undercover lobbyvirksomhed, som var et angreb fra Politico Europe på en mindre, men vellykket rivaliserende udgivelse og dens udgiver.

Vi fik kun timer til at reagere på disse dårligt funderede anklager, hovedsagelig baseret på en trawl gennem historier, vi har offentliggjort i løbet af de sidste ti år, for at forsvare vores velfortjente gode navn.

reklame

For at berolige vores publikum har vi spurgt den uafhængige nyhedsovervågningsorganisation NewsGuard, for at overvåge vores output fra nu af og for at gøre dets resultater offentligt tilgængelige.

EU Reporter mener Politisk EU's angreb på os er et kynisk forsøg på at opnå markedsdominans og inviterer vores læsere til at se dagens Politico Brussels Playbook, der tilbyder:

“POLITICO Media Solutions giver mærkerne løsningerne til at skabe, indkalde og forbinde med power -spillere. Vi skaber muligheder for mærker for at få forbindelse til vores indflydelsesrige publikum ”

reklame

Et tilfælde af mennesker i glashuse, der måske kaster sten?

Læs

Fiskeri

Middelhavet og det sorte hav: Kommissionen foreslår fiskerimuligheder for 2022

Udgivet

on

Kommissionen har vedtaget a forslag til fiskemuligheder for 2022 i Middelhavet og Sortehavet. Forslaget fremmer en bæredygtig forvaltning af fiskebestande i Middelhavet og Sortehavet og lever op til de politiske forpligtelser i MedFish4Ever og Sofia-erklæringer. Det afspejler Kommissionens ambition om at opnå bæredygtigt fiskeri i disse to havområder, i overensstemmelse med det nyligt vedtagne 2030 Strategi for den generelle fiskerikommission for Middelhavet (GFCM).

Kommissær for miljø, oceaner og fiskeri Virginijus Sinkevičius sagde: ”Bæredygtig fiskeriforvaltning i alle EU's havområder er vores engagement og ansvar. Selvom vi har oplevet en vis forbedring i de seneste år i Middelhavet og Sortehavet, er vi stadig langt fra at nå et bæredygtigt niveau, og der er behov for en større indsats for at nå dette mål. Derfor fremsætter vi i dag vores forslag til fiskefangster i de to havområder fuldt ud afhængig af videnskabelig rådgivning. ”

I Adriaterhavet implementerer Kommissionens forslag GFCM's flerårige forvaltningsplan for demersale bestande og dens mål om at nå bæredygtighed for disse bestande inden 2026 gennem et fald i fiskeriindsatsen. Dagens forslag implementerer også den flerårige forvaltningsplan for det vestlige Middelhav (MAP) for demersale bestande med det formål at reducere fiskeriet yderligere i overensstemmelse med videnskabelig rådgivning. I Sortehavet indeholder forslaget fangstbegrænsninger og kvoter for pighvar og brisling. Forslaget vil blive afsluttet på et senere tidspunkt baseret på resultaterne af GFCM's årlige session (2-6. November 2021) og tilgængeligheden af ​​videnskabelig rådgivning. Flere oplysninger findes i pressemeddelelse.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending