Følg os

Bankunion

Banking Union: Parlamentet godkender Enkelte medlemmer Resolution bestyrelsesmedlemmer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

20141208PHT83052_originalParlamentet gav grønt lys på tirsdag (16 December) for udnævnelse af medlemmer af det fælles resolution Board (SRB), et uafhængigt organ, som er at styre afviklingen af ​​nødlidende banker. Kandidaterne var allerede blevet godkendt af Økonomi- og Valutaudvalget Udvalget om mandag aften.
Parlamentet som helhed godkendt de nominerede med 522 stemmer for, 105 imod og 67 abstentions.The kandidater blev udpeget af Europa-Kommissionen den 5 december efter flere i kameraet høringer med udvalgte kandidater.

Offentlige høringer med Kommissionens foreslåede kandidater fandt sted i Parlamentet om 8 og 9 December.
De nominerede er:

  • Elke König (billedet) (DE) for stolen position
  • Timo Löyttyniemi (FI) til næstformand position
  • Mauro Grande (IT)
  • Antonio Carrascosa (ES)
  • Joanne Kellermann (NL)
  • Dominique Laboureix (FR)

Næste skridt

reklame

Nu er det op til Rådet (med kvalificeret flertal) for at beslutte, om de aftaler.

stol, næstformand og bestyrelsesmedlemmer De udpeges for en begrænset periode; stolen for en indledende tre år og kan forlænges én gang med yderligere fem år; og næstformand og bestyrelsesmedlemmer i fem år, ikke-vedvarende. Bestyrelsen forventes at tage sine opgaver pr 1 af januar.

reklame

Bankunion

#CapitalMarketsUnion og #BankingUnion - Kommissionens gennemgang understreger vigtigheden af ​​yderligere integration 

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har offentliggjort 2020-udgaven af ​​den årlige europæiske revision af finansiel stabilitet og integration (EFSIR). Denne gennemgang undersøger den nylige økonomiske og finansielle udvikling og deres indvirkning på finansiel stabilitet og integration i EU.

Ud over udviklingen i den finansielle sektor kombinerer dette års gennemgang forskellige perspektiver på de forskellige strukturelle ændringer, der finder sted i Europas finansielle system. Fokus i år er på banksektoren og især på tre hovedudfordringer, den står overfor: øgede investeringer i visse aktiver (såsom i forskning og udvikling, computersoftware og databaser), fremkomsten af ​​kryptokurver og fremskridt i forhold til grænseoverskridende bankvirksomhed. Samlet set, mens risikoen for finansiel stabilitet er steget lidt det sidste år, er prisintegrationen faldet på aktiemarkederne og stoppet på bankmarkederne.

Dette er et stærkt signal, der illustrerer vigtigheden af ​​en fortsat indsats for at fremme Capital Markets Union og Banking Union. Den europæiske revision af finansiel stabilitet og integration (EFSIR) er tilgængelig her. I samme sammenhæng offentliggjorde Den Europæiske Centralbank også en rapport med titlen Finansiel integration og strukturer i euroområdet.

reklame

Læs

Bank

Banking på næste #FinancialCrisis

Udgivet

on

En række skandaler og tilbageslag i banksektoren i Europa og andre steder truer med at undergrave den offentlige tillid til branchen. Selvom der anses for at være en lille chance for en økonomisk nedgang i omfanget af bankkrisen 2008, er der bekymring for, at de seneste begivenheder i sektoren kan vende indsatsen for at genoprette tilliden til bank. Den mest seriøse seneste udvikling kunne antages, at Deutsche Banks beslutning om at afskedige 18,000-personale, en femtedel af dens globale arbejdsstyrke, som led i en enorm omstruktureringsplan. DBs administrerende direktør Christian Sewing håber, at planen på € 7.4 milliarder vil vende banken, hvis aktier var på rekordlavt sidste måned, skriver Colin Stevens.

Bankens rejser har genoptaget frygt for en mulig gentagelse af 2008-nedbruddet, der var den største støt for det globale finansielle system i næsten et århundrede - en der skubbte verdens banksystem mod kanten af ​​sammenbruddet. Den største bekymring er ifølge eksperter, at regeringerne ikke har de politiske værktøjer, de havde i 2008 for at forhindre, at et økonomisk chok blev et frit fald, og det samlede gældsniveau er højere end under den forrige krise.

Harvard University-professor i offentlig politik og professor i økonomi og tidligere cheføkonom for IMF Kenneth Rogoff sagde: "Når vi har endnu en finanskrise, er vores værktøjer begrænset."

reklame

Sådanne bekymringer forstærkes af påstande om, at euroområdets banker måske er meget mere sårbare over for en gentagelse af finanskrisen i 2008, end EU's 'stresstest' tidligere har sagt.

Dette er ifølge en revision foretaget af Den Europæiske Revisionsret i Luxembourg, der siger, at stresstest, der blev offentliggjort sidste år, ekskluderede mange af Europas svageste banker, ignorerede nøglefaktorer, der kunne få en bank til at mislykkes, og brugte simuleringer, intet at gøre med 2008-krisen.

Den tyske bank DB klarede sig allerede dårligt i EBA's sidste test, men den negative revision antyder, at dens problemer kan være endnu værre end tidligere antaget. Stresstesten fra 2018 omfattede kun 48 banker, ned fra 90 i den første undersøgelse i 2011, fordi den ændrede kriterierne, så dens "faktiske tærskel" dækkede banker, der havde 100 mia. Euro eller mere i konsoliderede aktiver "med undtagelse af nogle lande med svagere banksystemer ”.

reklame

Oven på farerne ved en ny afmatning er kontinentet også for nylig blevet rystet af flere bankskandaler, alt sammen med internationale implikationer. Eksperter siger, at dette viser, at der stadig er behov for mere tilsyn med banksektoren, idet de som et godt eksempel nævner sagen om Bankhaus Erbes "skind" -overtagelse af den tjekkiske bank J&T. J&T Banka er et finansielt konglomerat fra Østeuropa, der er registreret i Slovakiet, men også opererer i Tjekkiet (hvor hovedkvarteret er placeret) og mange andre lande.

Valentina Romanova, præsident og tidligere ejer af Bankhaus Erbe, er blevet beskyldt for at begå et dobbelt salg af Bankhaus Erbe efter at have solgt en andel på 59% i banken til forretningsmanden Pavel Komissarov for et beløb på 13.7 millioner dollars, kun for at vende om og sælge 100% af sine aktier til J&T.

Romanova, datter af et tidligere medlem af Politburo i det centrale udvalg for det kommunistiske parti under Sovjetunionen, beskyldes for at have taget Komissarovs betaling, men nægter at udstede de nødvendige dokumenter for at validere salget. Ifølge Komissarov ignorerede Romanova også hans alternative forslag om at returnere midlerne og annullere salget. Komissarov sagsøger nu Romanova for russiske domstole, idet han hævder, at han blev bedraget for sin investering på $ 13.7 millioner.

Romanova på sin side har svaret på pressehenvendelser om sagen ved forretninger som Russlands Novaya Gazeta med trusler om retssager, idet de på kort vis har informeret papiret om, at hendes mand er ”en tidligere viceadvokat og chef for anklagemyndigheden for anklagemyndigheden Generalkontoret ”i et tilsyneladende forsøg på at true journalisterne med at støtte historien. I stedet offentliggjorde de hendes besked i sin helhed.

Denne skandale er ikke det eneste nylige tilbageslag i banksektorens allerede dårligt beskadigede omdømme. For eksempel blev Jesper Nielsen, en øverste direktør i Danske Bank, for nylig fyret i en skandale med overopladningskunder. Han var den længste betjening af 10-folk øverst i Danmarks største bank, som kæmper for at genoprette tilliden, efter at en skandale med hvidvaskning af penge til hvidvaskning på $ 230 eksploderede ved sin estiske enhed.

Andetsteds har den moldoviske parlamentskommission netop offentliggjort anden del af en undersøgelse, der beskriver forsvinden af ​​omkring 1 mia. $ Fra landets banksystem, en begivenhed, som det lille, fattige land stadig trænger til. Aleksandr Slusari, parlamentets stedfortræder og formand for organets efterforskningsudvalg, har krævet at vide, hvem der var ansvarlig for forsvinden af ​​midlerne, og beskylder anklagemyndigheden for at skjule den.

Rogoff tilføjede: ”Desværre, når der er en finansiel krise, en gældskrise, enhver form for krise, er de hårdest ramte næsten altid de fratrædede, de fattigste mennesker og meget ofte middelklassen. Så en finanskrise ville være dårlig for de velhavende, men den ville være værre for almindelige mennesker. Så når vi tænker på at beskytte økonomien mod en finansiel krise, handler det ikke kun om at beskytte de velhavende finansfolk; det handler om at beskytte almindelige mennesker. ”

Alle disse spørgsmål repræsenterer en udfordring for den kommende ECB-chef Christine Lagarde. Lagarde, en advokat, vil overtage på et tidspunkt med økonomisk usikkerhed med Megan Greene, økonom ved Harvard Kennedy-skolen, og siger: ”Largardes manglende direkte erfaring med at arbejde på finansielle markeder er også bemærkelsesværdig og kunne være relevant, hvis Europa går i recession .”

Læs

Bank

#BankingUnion - Parlamentet godkender regler for at reducere risici for EU-banker og beskytte skatteydere

Udgivet

on

 Parlamentet vedtog et vigtigt skridt i retning af at reducere risici i banksystemet og etablering af bankunionen i denne uge.

Reglerne godkendt af Parlamentet og allerede uformelt aftalt med medlemslandene, vedrører forsigtighedskrav for at gøre bankerne mere modstandsdygtige. Dette skal bidrage til at øge EU-økonomien ved at øge udlånskapaciteten og skabe mere likvide kapitalmarkeder og et klart køreplan for banker til at håndtere tab uden at skulle ty til skatteydernes finansierede bailouts.

proportionalitet

For at sikre, at banker behandles forholdsmæssigt i henhold til deres risikoprofiler og systemiske betydning, sikrede MEP'er, at "små og ikke-komplekse institutioner" vil være underlagt forenklede krav, især med hensyn til rapportering og at lægge færre midler til side for at dække mulige tab. Systemisk vigtige banker bliver dog nødt til at have betydeligt mere egenkapital for at dække deres tab for at styrke princippet om bail-in (tab pålagt bankernes investorer (f.eks. Obligationsindehavere) for at undgå konkurs i stedet for statsfinansieret rekapitalisering) i EU.

reklame

SMV-støttefaktor

Da små og mellemstore virksomheder (SMV'er) har en lavere systemisk risiko end større virksomheder, vil kapitalkravene for bankerne blive lavere, når de låner til SMV. Dette skal betyde, at udlån til små og mellemstore virksomheder vil stige.

Peter Simon (S&D, DE), ordføreren for tilsynsmæssige krav (CRD-V / CRR-II), sagde: ”I fremtiden vil bankerne være underlagt strengere gearings- og langsigtede likviditetsregler. Bæredygtighed er også vigtig, da banker skal tilpasse deres risikostyring til risici, der skyldes klimaforandringer og energiomstillingen. ”

reklame

Undgå skatteydernes bailouts

Parlamentet har godkendt bankens genopretnings- og resolutionsdirektiv (BRRD) og forordningen om fælles resolution (SRMR), hvilket betyder, at internationale standarder for tabsabsorption og rekapitalisering vil blive indarbejdet i EU-lovgivningen.

Denne nye lovgivning om et tydeligt kørekort for bankerne til at håndtere tab bør sikre, at de har tilstrækkelig kapital og kautionskuld til ikke at ty til skatteydernes bailouts og definere betingelser for hurtig afhjælpende foranstaltninger.

Moratorium

De nye regler for anvendelse af en "moratoriumkraft" vil suspendere betalinger fra banker, der er i vanskeligheder. Denne effekt kan aktiveres, når det er fastslået, at banken fejler eller sandsynligvis vil mislykkes, og hvis der ikke er nogen øjeblikkelig tilgængelig privat sektorforanstaltning for at forhindre fejlen. Det giver beslutningsmyndigheden mulighed for at fastslå, om det er i offentlighedens interesse at sætte banken i opløsning snarere end insolvens. Omfanget af moratoriet ville være forholdsmæssigt og skræddersyet til en konkret sag. Hvis beslutningen om en fejlagtig eller sandsynlig at mislykkes bank ikke er i offentlig interesse, bør den afvikles ordnet i overensstemmelse med national ret.

Beskyttelse

Endelig sikrede Parlamentet sig bestemmelser om at beskytte små investorer mod at have kautionskrævende bankgæld, såsom obligationer udstedt af en bank, når det ikke er et egnet detailinstrument til dem. Finansielle kontrakter, der er underlagt tredjelandsstatsretten i EU, skal have en klausul, der erkender, at den var underlagt beslutningsreglerne om inddrivelse og moratorium.

Gunnar Hökmark (EPP, SE), ordføreren for BRRD / SRMR-pakken, sagde: "Dette er et meget vigtigt skridt i afslutningen af ​​bankunionen og i at reducere risici i det finansielle system. Den nye lov er afbalanceret, da den stiller krav til banker, men sikrer samtidig, at bankerne kan spille en aktiv rolle i finansieringen af ​​investeringer og vækst. "

Læs
reklame
reklame
reklame

trending