Følg os

Økonomi

EU-hjælp til jobsøgning til afskedigede arbejdstagere i Frankrig, Grækenland, Italien og Polen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

egf_greece_irelandOmkring 6,000 arbejdstagere, der blev afskediget i Frankrig, Grækenland, Italien og Polen, skulle modtage EU-støtte til en værdi af 35.5 millioner euro for at hjælpe dem med at finde eller skabe job, anbefalede Budgetudvalget torsdag (11. december). Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringsfonden (EGF) skal stadig godkendes af Parlamentet som helhed og Ministerrådet.

Air France: € 25 mio. Til 3,886 arbejdere

Det franske flagbærer ansøgte om støtte efter at have gjort 3,886 mennesker overflødige på grund af hård konkurrence, primært fra tre flyselskaber i Den Persiske Golf, og stigende brændstofpriser. Virkningerne af afskedigelserne forværres ved lukning af et Peugeot-selskab i Ile-de-France-regionen, hvor Air France er baseret.

EGF-støtten på 25,937,813 €, hvoraf de fleste vil tilbagebetale de franske myndigheder for ordninger, som de allerede har finansieret for at genintegrere afskedigede arbejdstagere på en arbejdsplads, er det største enkeltbeløb, der nogensinde er udbetalt af fonden.

reklame

Odyssefs Fokas: 6.44 mio. € til 600 arbejdere

Den græske detailhandler Odyssefs Fokas blev tvunget til at give slip på 600 arbejdere på grund af et enormt fald i indkøb, hovedsageligt forårsaget af faldende husstandsindkomst i Grækenland, som har verdens femte højeste ledighed. Samtidig led firmaet af drastiske nedskæringer i erhvervslån, da græske banker kæmpede for at holde sig flydende. EGF-støtte på 6.44 mio. EUR ville blive brugt til at hjælpe tidligere Odyssefs Fokas-medarbejdere med at starte deres egen virksomhed eller til at blive genuddannet. Dette er den tredje ansøgning om EGF-støtte til en græsk detailhandler.

Whirlpool: € 1.89 mio. Til 608 arbejdere

reklame

Whirlpool Europe Srl og dets leverandører i Trento-provinsen i Italien gjorde 608 arbejdere afskedigede på grund af faldende efterspørgsel efter husholdningsapparater, da forbrugere i krise forsinkede indkøb. Afskedigelserne forværrede arbejdsløsheden i en region, hvor ledigheden er fordoblet siden krisens start til 6.1% i 2013.

De italienske myndigheder ville bruge EGF-støtten på 1.89 mio. EUR til at hjælpe de fyrede arbejdere med at finde arbejde. Dette er den tredje ansøgning om EGF-støtte til Italiens produktion af elektrisk udstyr.

Fiat Auto Polen: 1.26 mio. € til 777 arbejdere

Den italienske bilproducent Fiat afskedigede over 1,000 medarbejdere på fabrikken i Tychy i det sydlige Polen på grund af tab af europæisk markedsandel inden for produktion af personbiler. Produktionen faldt med næsten en tredjedel fra 2011 til 2012 og ramte både fabrikken og dens leverandører i en region, hvor arbejdsløsheden er steget støt siden 2011.
Dette er Polens 22. EGF-støtteansøgning til bilsektoren. EGF-støtten på 1.26 mio. EUR vil bidrage til omkostningerne ved forskellige uddannelsesordninger for at hjælpe 777 arbejdere med at komme tilbage i arbejde.

Næste skridt

Parlamentet som helhed skal stemme om ansøgningerne på sit plenarmøde i december. Rådets afgørelse forventes den 15.-16. December.

Baggrund

Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen blev oprettet for at yde yderligere støtte til arbejdstagere, der blev afskediget som følge af store strukturelle ændringer i verdenshandelsmønstre på grund af globalisering eller finanskrisen og for at hjælpe dem med at finde nye job. Mellem 2014 og 2020 er fondens årlige loft 150 mio. €.

Afskedigede medarbejdere tilbydes foranstaltninger såsom støtte til nystartede virksomheder, jobsøgning, erhvervsvejledning og forskellige former for uddannelse. I de fleste tilfælde er de nationale myndigheder allerede begyndt at træffe foranstaltninger og får deres omkostninger godtgjort af EU, når deres ansøgninger endelig godkendes.


Mere information

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending