Følg os

Økonomi

Transport Råd om 3 december i Bruxelles

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Ice_bruxellesDen Europæiske Unions transportministre mødes i Bruxelles onsdag den 3. december under det italienske formandskab for EU. Kommissær Violeta Bulc, der er ansvarlig for transport og mobilitet, vil repræsentere Europa-Kommissionen.

Hovedpunkter på dagsordenen for transportministrene:

  • Single European Sky II +
  • 4th Jernbanepakke
  • Donau ministermøde

1. Single European Sky 2+

Hvad forventes der på dette råd? Ministrene vil drøfte vedtagelsen af ​​en generel tilgang til Kommissionens forslag om et fælles europæisk luftrum 2+.

reklame

Kommissionens holdning: Kommissionen beklager, at fremskridtene med sagen er blokeret i så lang tid og opfordrer transportministrene til at støtte sagen i det kommende lettiske formandskab.

Baggrund: SES 2 + -initiativet ser ud til at afværge en kapacitetsnød, da antallet af flyvninger forventes at stige med 50% i løbet af de næste 20 år. Ineffektivitet i Europas fragmenterede luftrum medfører ekstra omkostninger på næsten 5 milliarder euro hvert år for flyselskaber og deres kunder. De tilføjer 42 kilometer til afstanden på en gennemsnitlig flyvning, der tvinger fly til at forbrænde mere brændstof, generere flere emissioner, betale mere i dyre brugergebyrer og lide større forsinkelser. De Forenede Stater kontrollerer den samme mængde luftrum med mere trafik til næsten halvdelen af ​​prisen. I marts 2014 stemte Europa-Parlamentet for at støtte styrkelse og fremskyndelse af det fælles europæiske luftrum 2+ (SES 2+) -initiativet som et vigtigt skridt til at fremskynde gennemførelsen af ​​det fælles europæiske luftrum.

Mere information

reklame

IP / 14 / 258
MEMO-13-525

2. 4. jernbanepakke

Hvad forventes der på dette råd? Kommissionen forventer, at den politiske debat fortsætter den 4th Jernbanepakke, der vil fokusere på åbning af hjemmemarkedet, retfærdig og lige adgang til netværket, finansiel gennemsigtighed og konkurrencedygtig tildeling af offentlige servicekontrakter.

Baggrund: I januar 2013 vedtog Kommissionen en pakke af foranstaltninger til at levere bedre kvalitet og flere valgmuligheder inden for jernbanetjenester i Europa (den 4. jernbanepakke). Jernbane er en vigtig del af EU-transporten med en nøglerolle til at imødegå stigende trafikefterspørgsel, overbelastning, brændstofsikkerhed og dekarbonisering. Men mange europæiske jernbanemarkeder står i øjeblikket over for stagnation eller tilbagegang.

Kommissionen foreslog vidtgående foranstaltninger for at tilskynde til mere innovation inden for EU-jernbaner ved at åbne EU's indenlandske passagermarkeder for konkurrence samt væsentlige ledsagende tekniske og strukturelle reformer.

Efter at Rådet nåede til en politisk enighed om de tekniske aspekter af pakken (IP / 14 / 643) startede undersøgelsen af ​​de markedsrelaterede aspekter i juli 2014

Mere information

IP / 13 / 65
MEMO / 13 / 45
Video: Jernbanens fremtid i Europa

3. Ministermøde for Donau

Hvad forventes der på dette råd? Efter rådsmødet mødes transportministrene i Donau-landene for at drøfte en række forpligtelser til at godkende masterplanen for rehabilitering og vedligeholdelse af floden og dens bifloder. Østrigens, Bulgariens, Kroatiens, Tysklands ministre , Moldova, Rumænien, Slovakiet, Ukraine, Bosnien-Hercegovina, Serbien og Ungarn forventes at underskrive konklusionerne.

Baggrund: Mødet er organiseret for at bekræfte eksisterende forpligtelser og forpligtelser til at opretholde farleden til en god navigationsstandard og træffe foranstaltninger til at tackle problemer som lavt vand eller is.

Mere information

TEN-T-Rhinen-Donau-korridor
Investeringsplan for Europa: Hvad er investeringsbehovet for transport?

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending