Følg os

Økonomi

Fattigdom: Kommissionen vedtager rumænsk program at bruge over 441 mio € fra fonden for europæisk støtte til de dårligst stillede

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

fattigdomEuropa-Kommissionen har godkendt det rumænske operationelle program til at bruge det nye Fond for europæisk bistand til de dårligst stillede (FEAD). Rumænien vil modtage over 441 mio. € (i løbende priser) i perioden 2014-2020 til at levere mad til de mest trængende samt skoleartikler til børn i vanskeligheder. EU-finansiering suppleres med over 75 mio. EUR fra nationale ressourcer.

Kommissionær for beskæftigelse, sociale anliggender, færdigheder og arbejdsmobilitet, Marianne Thyssen, sagde: "Jeg glæder mig meget over vedtagelsen af ​​FEAD-programmet for Rumænien. Nu hvor fødevarelevering er planlagt inden vinteren, vil fonden tilbyde væsentlig støtte til dem, der har hårdest tid. Jeg er også glad for, at programmet fokuserer på sårbare børn, så deres læringsmuligheder ikke mindskes af manglen på ressourcer i deres familier. "

Madlevering er planlagt til at starte i vinter, og fra og med 2015 vil den finde sted to gange om året. Modtagere vil være mennesker, der lever på socialhjælp, pensionister med lave pensioner og personer, hvis indkomst er lavere end 45% af den nationale minimumsløn.

Fødevarepakker vil blive suppleret med foranstaltninger rettet mod social inklusion, såsom hygiejne og ernæringsuddannelse, hjælp til at få adgang til medicinske tjenester eller juridisk rådgivning, orientering til de sociale tjenester og vejledning og støtte til at finde et job.

reklame

For skoleudstyr leveres det fra 2015 en gang om året. Det vil blive tilbudt børn fra familier med en månedlig indkomst, der er lavere end 50% af den nationale minimumsløn.

Fødevarer og skoleartikler vil blive leveret gennem kommuner og skoler. NGO'er vil også være involveret i levering af mad til personer med mobilitetsvanskeligheder og i ledsagelse af foranstaltninger til social integration.

Baggrund

reklame

Rumænien har et af de højeste fattigdomsniveauer i EU, hvor næsten 30% af befolkningen lider af alvorlig materiel mangel. Det operationelle program, der blev vedtaget i dag, vil hjælpe landet med at nå sit mål om at løfte 580,000 mennesker ud af fattigdom.

Lanceret i januar 2014, Fond for europæisk støtte til de dårligst stillede (FEAD) er et stærkt symbol på europæisk solidaritet. Hovedformålet er at bryde den onde cirkel af fattigdom og afsavn ved at yde ikke-finansiel bistand til nogle af EU's mest sårbare borgere. FEAD er en værdi på 3.8 mia. € i reelle termer i perioden 2014 til 2020.

Fonden vil hjælpe med at styrke den sociale samhørighed ved at lindre de værste former for fattigdom. Det vil også bidrage til at mødes EUROPA 2020-mål at reducere antallet af mennesker i eller i fare for fattigdom og social udstødelse med mindst 20 millioner inden 2020.

FEAD vil støtte alle 28 medlemslandes handlinger for at yde en bred vifte af ikke-finansiel bistand til mest dårligt stillede mennesker - det være sig enkeltpersoner, familier, husstande eller grupper af sådanne personer. Denne hjælp kan omfatte mad, tøj og andre vigtige varer til personlig brug, såsom sko, sæbe og shampoo. Det kan også bruges til handlinger, der tilskynder til social integration.

Hver medlemsstat vil definere målgruppen for 'mest dårligt stillede personer' i sit nationale operationelle program. Medlemsstaterne kan derefter vælge, hvilken type bistand de ønsker at yde (mad eller basisvarer eller en kombination af begge) og deres foretrukne model til indkøb og distribution af fødevarer og varer i henhold til deres egen situation og præferencer

EU Maddistributionsprogram for de dårligst stillede mennesker (MDP) var fra 1987 en vigtig kilde til forsyninger for organisationer, der arbejder i direkte kontakt med de mindst heldige mennesker, der forsyner dem med mad. Det blev oprettet for at gøre god brug af de daværende landbrugsoverskud. Med den forventede udtømning af interventionslagre og deres høje uforudsigelighed i perioden 2011-2020 som følge af successive reformer af den fælles landbrugspolitik blev MDP ophørt i slutningen af ​​2013 og blev siden da erstattet af FEAD.

Mere information

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending