Følg os

Økonomi

Erklæring fra Europa-Kommissionen og Den Europæiske Centralbank efter afslutningen af ​​anden post-overvågningsprogram mission til Irland

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

euroPersonalehold fra Europa-Kommissionen og Den Europæiske Centralbank (ECB) besøgte Irland for at udføre den anden post-program-overvågning (PPS) -missionen den 17.-21. November. Dette blev koordineret med IMF's anden post-program-overvågning (PPM) mission. Den europæiske stabilitetsmekanisme deltog også i møderne om aspekter relateret til dets system til tidlig varsling.

Den økonomiske situation er fortsat med at forbedre i Irland siden slutningen af ​​EU / IMF-program for finansiel bistand, med genopretning udvidelse. Den økonomiske vækst stærkt samlet op i første halvdel af 2014, med nationalregnskabet har afstemt med den tidligere positive strøm af højfrekvente indikatorer, især på arbejdsmarkedet. Mens eksporten steg markant i første halvdel af dette år, er der stadig en vis usikkerhed om, hvorvidt denne styrke er bæredygtig. Udvidelsen af ​​opsvinget bliver afspejlet i både bekræftelsen af ​​en gradvis styrkelse i privatforbruget og en udvidelse af investeringerne. Den seneste strøm af højfrekvente data lover godt for den økonomiske aktivitet i anden halvdel af dette år. På boligmarkedet har stigende efterspørgsel og det lave niveau for nybyggeri skubbet op priserne hurtigt, især i Dublin. Samlet set er realvæksten i BNP på 4.6% og 3.6% forventes for 2014 og 2015 hhv. De vigtigste nedadrettede risici for på kort sigt er knyttet til en svækkelse af den økonomiske dynamik i euroområdet og bæredygtigheden af ​​høj eksportvækst.

Seneste indikationer er, at det offentlige underskud i 2014 sandsynligvis vil vise sig at ligge lidt over myndighedernes seneste budgetprognose på 3.7% af BNP, hvilket ligger godt inden for det oprindelige loft på 5.1% og ned fra 5.7% af BNP i 2013 Forbedringen afspejler flere faktorer, især den stærkere økonomiske forventning end forventet, højere indtægter fra centralbankoverskud, en vis udgiftsbegrænsning og den opadgående revision af BNP sammen med den nye nationale regnskabsmetode (ENS 2010). Alligevel steg overskridelser i sundhedssektoren i forhold til sidste år. Underskuddet forventes at falde til under 3% af BNP inden næste år. Mere ambitiøse underskudsmål for 2015 og 2016 vil bidrage til at bringe den stadig meget høje offentlige gældskvote på en nedadgående vej. Regeringen skal være klar til at vedtage yderligere foranstaltninger for at imødegå potentielle fremtidige finanspolitiske risici.

reklame

Finansiering er forbedret markant. (...) Det er vigtigt at drage fuld fordel af de aktuelt meget gunstige finansieringsvilkår for at vende tilbage til en normal økonomisk miljø.

De irske indenlandske bankers resultater fortsætter med at stige med stigende rentabilitet. Efterhånden som resultaterne af ECB's omfattende vurdering er offentliggjort, kan den resterende omstrukturering, rekapitalisering og afhændelse af statens kapitalandel i de tre største indenlandske banker nu videreføres. (…) I det nuværende miljø med lave renter er transmission af lave finansieringssatser til realøkonomien nøglen til at opretholde økonomisk vækst og skabe job. Regeringens initiativer til at fremme SMV-finansiering er velkomne, men de skal evalueres nøje, især i sammenhæng med svag efterspørgsel fra små virksomheder om finansiering. Strukturreformer skrider frem i forskellig tempo. Reformer af videreuddannelse skrider nu skridt fremad, selvom det vil tage tid, før den nye institutionelle opsætning og programmer er helt effektive til at tackle kvalifikationsmangler. Implementeringen af ​​Job Path-programmet bør yde yderligere aktiveringsstøtte til langtidsledige, der starter i anden halvdel af 2015. Nøglestrengene med reformer inden for sundhedsvæsenet skrider frem, men yderligere fremskridt er nødvendige for at høste yderligere effektivitetsgevinster og bedre kontrol med sundheden udgifter uden at gå på kompromis med sundhedsydelser. Vedtagelsen af ​​lovforslaget om juridiske tjenester finder ikke sted som planlagt i 2014, og etableringen af ​​tværfaglig praksis står over for øget usikkerhed.

Som konklusion på trods betydelige fremskridt, det makroøkonomiske tilpasningsprogram proces skal fortsætte og vigtige udfordringer. Arbejdsløshed - især langtids- og ungdomsarbejdsløshed - fortsat høj. Nedgearing af offentlig og privat gæld skrider, men gælden udhæng fortsat en stor udfordring for økonomien, der opfordrer til varig finanspolitisk konsolidering og økonomisk reparation. Opsvinget i banksektoren er stadig i gang.

reklame

Den næste PPS-missionen vil finde sted i foråret 2015.

Missionen vil gerne takke de irske myndigheder og IMF for deres konstruktive og gennemskuelige diskussioner.

Fuld tekst er tilgængelig her.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending