Følg os

Økonomi

EU politikere opfordres til at støtte de europæiske ingeniører

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

SONY DSCEU's beslutningstagere er opfordret til at støtte europæiske ingeniører i at løse en række kritiske spørgsmål. Disse inkluderer øget offentlig bevidsthed om erhvervet og behovet for "hidtil usete" niveauer af offentlig finansiering.

Store europæiske ingeniørsammenslutninger fremsatte appellen ved en European Engineers 'Day-konference i Bruxelles torsdag (20 November).

Det er første gang, at føderationerne mødes for at gøre en sådan appel.

reklame

Et af hovedemnerne for begivenheden - hvor 150 deltagere fra industrien, den akademiske verden og faglige organisationer deltog - fokuserede på, hvordan EU-politikker kan hjælpe erhvervet med at imødekomme samfundets forventninger.

Men alliancen, der repræsenterer millioner af ingeniører i hele Europa, fremhævede også andre "kritiske" spørgsmål, herunder alvorlig mangel på ingeniørkompetencer i mange europæiske lande, herunder i Tyskland, der har en rapporteret mangel på 60,000 ingeniører.

Storbritannien står over for et underskud på mere end 81,000 mennesker med tekniske færdigheder i arbejdsstyrken.

reklame

Arrangementet hørte, at manglen styrker et presserende behov for at inspirere flere unge til at tage karriere inden for erhvervet.

Den daglige konference, første gang så mange ingeniørforeninger mødtes på samme tid, behandlede også andre aktuelle spørgsmål, herunder anerkendelse af ingeniørers faglige kvalifikationer og mere EU-dækkende mobilitet inden for selve erhvervet.

På trods af øget arbejdskraftmobilitet blev det sagt, at nogle ingeniører ikke er villige til at forlade deres eget land for at arbejde i et andet land.

Danske Flemming Pedersen, der leder European Federation of Engineering Consultancy Associations (EFCA), mindede det fyldte publikum om, at ingeniører designer og driver store projekter og "gør samfundet til et bedre sted at bo".

Han tilføjede: "I en globaliseret verden er internationalisering og grænseoverskridende anerkendelse af ingeniørkvalifikationer vigtige og afgørende for at skabe en bedre fremtid for samfundet. Det er nødvendigt at anerkende vigtigheden af ​​kvalitetsvurdering af deres grundlæggende uddannelse og efteruddannelse."

Hans kommentarer blev godkendt af den græsk-baserede ingeniørkonsulent Vassilis Economopoulos, der talte lidenskabeligt om "internationaliseringen" af teknik og tilføjede: "International mobilitet er nu en normal del af en ingeniørs karriere, og erhvervet har udviklet værktøjer til at lette dette."

Diskussionen fik at vide, at der var indført nye EU-regler om gensidig anerkendelse af kvalifikationer for at hjælpe med at løse dette.

Jose Manuel Vieira, formand for European Federation of National Engineering Associations, tilsluttede håb om, at EU-direktivet vil forbedre tingene.

Han behandlede også erhvervets "erhvervsmæssige problem" og tilføjede: "Den enkle kendsgerning er, at de unge i stigende grad ikke ser ingeniørarbejde som en karrieremulighed. Der er overalt i Europa mangel på ingeniører, og det er noget, vi skal adressere. "

Der blev også opfordret medlemslandene til hurtig gennemførelse af det nye EU-direktiv om offentlige indkøb, som er en del af en pakke af foranstaltninger, der vil reformere offentlige indkøb i hele EU, og som skal gennemføres i medlemsstaterne af 17 April 2016.

Martin Frohn, fra Europa-Kommissionens Markedsdirektorat, fortalte debatten, at målet med den nye EU-lovgivning var at "forenkle" indkøbsprocedurer, og Pedersen "udfordrede" medlemslandene til at gennemføre direktivet i national ret så "hurtigt som muligt".

På grund af "høj kompleksitet" af ingeniørtjenester og deres teknologier kan det være vanskeligt for de indkøbende myndigheder at sammenligne indholdet af tilbud, som alliancen siger, kun kan føre til beslutninger baseret på den laveste pris.

Dette, hørte konferencen, kunne være i strid med forbrugernes interesser og intentioner og føre til manglende kvalitet såvel som uopfyldte forventninger til design og overdrevne uforudsete omkostninger.

Konferencen fik at vide, at alle er "omgivet" af tekniske produkter, og ingeniører designer og driver store projekter, der "gør samfundet til et bedre sted at bo.

Men at imødekomme mange af nutidens udfordringer og miljøændringer kræver "hidtil uset" niveau af offentlig finansiering, og andre talere, herunder den østrigske chartrede ingeniør Klaus Thurriedl, fra Det Europæiske Råd for civilingeniører, opfordrede til større investeringer og ressourcer fra politiske beslutningstagere både i EU og nationalt niveau for at hjælpe ingeniører med at innovere i fremtiden.

Han sagde, at EU og politikere havde en vigtig rolle at spille for at støtte erhvervet og tilføjede: "Succesen med den europæiske økonomi vil afhænge af vores evne til at frigøre SMV-sektorens potentiale og vores bestræbelser på at støtte teknisk iværksætteri i vores lande . "

En anden vigtig besked, der kom frem fra begivenheden, var behovet for at øge den generelle bevidsthed om erhvervet, ikke mindst for at tackle problemet med faldende antal unge, der går ind i ingeniørarbejde.

Ulrika Lindstrand fra Sverige deltog i en rundbordsdebat, der sluttede konferencen, og sagde, at det var "meget vigtigt" at hæve "offentlig viden og påskønnelse" af ingeniører såvel som deres uddannelse, faglige bekymringer og "evne til at løse de opståede problemer i en skiftende verden ".

Hun sagde: "Du får en fornemmelse af, at vi ingeniører er blevet næsten usynlige i samfundet. Offentligheden synes ikke at være opmærksom på det gode arbejde, erhvervet udfører."

Hun tilføjede: "Offentlig forståelse af ingeniørfaget og dets underliggende videnskab er vigtig for at støtte opfordringerne til finansiering samt for at forbedre udsigten til en vellykket anvendelse af innovative tekniske løsninger."

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs

EU-topmøderne

EU og USA lancerer Trade and Technology Council for at lede værdibaseret global digital transformation

Udgivet

on

Efter lanceringen af Trade and Technology Council (TTC) på topmødet mellem EU og USA i juni af Kommissionens formand Ursula von der Leyen og USA's præsident Joe Biden, meddelte EU og USA den 9. september detaljerne for sit første møde den 29. september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Det ledes af Europa-Kommissionens eksekutive næstformænd, Margrethe Vestager og Valdis Dombrovskis, sammen med USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelsminister Gina Raimondo og handelsrepræsentant Katherine Tai.

TTC-medformændene erklærede: ”Dette indledende møde i EU og USA’s handels- og teknologiråd (TTC) markerer vores fælles forpligtelse til at udvide og uddybe transatlantisk handel og investeringer og til at opdatere reglerne for det 21. århundredes økonomi. Med udgangspunkt i vores fælles demokratiske værdier og verdens største økonomiske forhold har vi siden topmødet arbejdet hårdt på at identificere de områder, hvor vi kan tage konkrete skridt for at sikre, at handels- og teknologipolitikker leverer til vores folk. I forbindelse med TTC er både EU og USA engagerede og ser frem til et robust og løbende engagement med en bred vifte af interessenter for at sikre, at resultaterne fra dette samarbejde understøtter bred vækst i begge økonomier og er i overensstemmelse med vores fælles værdier . ”

TTC's ti arbejdsgrupper vil tackle et mangfoldigt sæt udfordringer, herunder samarbejde om teknologiske standarder, globale handelsudfordringer og forsyningskædesikkerhed, klima og grøn teknologi, IKT -sikkerhed og konkurrenceevne, datastyring og teknologiplatforme, misbrug af teknologi, der truer sikkerhed og menneskerettigheder, eksportkontrol, investeringsscreening og adgang til og brug af digitale teknologier for små og mellemstore virksomheder. Den fulde erklæring er tilgængelig her.

reklame

Læs

Europæiske Centralbank (ECB)

'Damen er ikke til afsmalning' - Lagarde

Udgivet

on

Ved at omskrive den afdøde britiske premierminister og monetarist Margaret Thatcher i en sætning, som hun sandsynligvis ikke ville have udtalt, meddelte Den Europæiske Centralbanks præsident, Christine Lagarde, i dag, at 'damen ikke er til afsmalning'.

På grundlag af en fælles vurdering af finansieringsforholdene og inflationsudsigterne har centralbankens styrelsesråd besluttet, at køb af nettoaktiver under pandemisk nødkøbsprogram (PEPP) kan fortsætte, men i et mere moderat tempo.  

Rådet enedes også om at beholde renterne, som de er, og sagde, at de forventer, at ECB -renterne forbliver på deres nuværende eller lavere niveau, indtil inflationen når to procent, men giver mulighed for en overgangsperiode, hvor inflationen kan stige moderat over sit mål.

reklame

Inflationsudsigter

Lagarde erkendte, at folk i mange eurolande oplever prisstigninger, men hun sagde, at når banken "ser under inflationen", får deres udsigter dem til at tro, at den vil være 1.5% ved udgangen af ​​den forventede horisont.

Lagarde fremhævede virkningen af ​​energipriser, men pegede også på prisstigninger på grund af flaskehalse i forsyningskæden forbundet med, at økonomien åbnede igen. Banken forventer, at dette stort set vil være midlertidigt, men erkender, at det kan resultere i opadgående pres på priserne, hvis det fortsætter længere end forventet. 

reklame

Med hensyn til lønninger sagde Lagarde, at ECB endnu ikke havde set tegn på en betydelig stigning i priserne, men vil være opmærksom på dette, da forhandlinger finder sted i efteråret. Under alle omstændigheder forventer hun, at lønstigningen vil være moderat og gradvis.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending