Følg os

Landbrug

Europa-Kommissionen bebuder støtteforanstaltninger nødsituation markedet for mejerisektoren

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har i dag offentliggjort, (28 August), at det vil åbne støtte til privat oplagring af smør, for at afbøde virkningerne af russiske restriktioner for indførslen af ​​EU-produkter mejeriprodukter og begrænse de negative virkninger skummetmælkspulver (SMP) og visse oste på det indre marked. Kommissionen har også bekræftet, at fristen for offentlig intervention af smør og skummetmælkspulver vil blive forlænget indtil udgangen af ​​året.

Landbrug og Udvikling af Landdistrikter Dacian Cioloş forklarede: "Pris signaler på markedet for europæiske mejerisektor viser, at det russiske forbud er begyndt at ramme denne sektor. I en række medlemsstater eksportindtægter går tabt og nye afsætningsmuligheder skal findes. Den europæiske mejerisektor har brug for tid og hjælp til at tilpasse sig, så jeg annoncerer i dag målrettet støtte markedet, der fokuserer på mælkepulver, smør og eksporteret oste Hvis det er nødvendigt, vil yderligere foranstaltninger følger".

Kommissæren fortsatte med at sige: "I de kommende dage vil jeg også til stede til medlemsstaterne og Europa-Parlamentet en første fuldstændig analyse af kort og mellemlang sigt af denne russiske forbud mod alle større europæiske landbrugsfødevarer, sammen med et overblik over de politiske muligheder. Igen, mit budskab til EU-producenter i dag er klar: Hvor væsentlige risici for markedets destabilisering synes, vil jeg fortsætte med at bruge den nye fælles landbrugspolitik til at handle foregribende at stabilisere markedet".

reklame

Kommissionen vil yde støtte til privat oplagring for smør og skummetmælkspulver til dækning af daglige udgifter til oplagring af disse produkter til 3-7 måneder. Et udkast til gennemførelsesretsakt, vil blive forelagt udvalget i næste uge for en formel afstemning.

I betragtning af vigtigheden af ​​visse oste i værdien af ​​EU's eksport til Rusland (værdi på næsten 1 mia. EUR i 2013) ønsker Kommissionen at udvide denne foranstaltning til at omfatte oste. Reglerne om PSA for ost og forlængelse af interventionsperioden vil blive reguleret af en delegeret lov, som Kommissionen vil forelægge i den nærmeste fremtid i henhold til de nødmarkedsregler, der blev fastlagt i sidste års reform af den fælles landbrugspolitik.

Baggrund

reklame

Private Opbevaring Aid er en foranstaltning forudset for smør og skummetmælkspulver i henhold til gældende fælles landbrugspolitik (CAP) markedsregler, hvorved Kommissionen hjælper finansiere udgifterne til midlertidig opbevaring af mindst 90 dag - og ikke mere end 210 dage. Den fælles landbrugspolitik finansierer en del af omkostningerne ved denne midlertidige opbevaring (som omfatter en fast sats pr ton, plus et sæt daglige mængde pr ton). De pågældende produkter forbliver ejendom, de erhvervsdrivende, som er så ansvarlig for at sælge det, når det kommer ud af opbevaring.

I betragtning af betydningen af ​​visse oste i værdien af ​​EU-eksporten til Rusland (værd tæt på 1 milliarder € på 2013) er Kommissionen ønsker at udvide denne foranstaltning til oste. Da de eksisterende markedsregler under den fælles landbrugspolitik udelukkende forudse den betalende af PSA for smør, SMP og BOB / BGB oste, vil ekstraordinære foranstaltninger skal mobiliseres for at dække de mange forskellige oste, der eksporteres til Rusland.

EU-mælkeeksport til Rusland sidste år var værd at € 2.3bn, især i form af ost: € 1 mia, men også til fødevarepræparater (CN 2106 90): € 0.47bn; smør-butteroil: € 0.14bn; friske mælkeprodukter: € 0.1bn; færdige produkter (1901 90): € 0.09bn; SMP: € 0.07bn; og vallepulver: € 0.03bn; 25-medlemslande eksporterede ost til Rusland i 2013, men de vigtigste eksportører i EU til Rusland er NL, LT, FI, PL, DK, DE, IT, FR og LV.

Disse foranstaltninger til mejerisektoren i dag kommer i tillæg til støtteforanstaltninger nødsituation på markedet allerede er bebudet for ferskner og nektariner på 11 August (værdi 32.7 mio €) og letfordærvelige frugter og grøntsager (€ 125m) på 25 August.

Landbrug

Landbrug: Kommissionen godkender ny geografisk betegnelse fra Ungarn

Udgivet

on

Kommissionen har godkendt tilføjelsen af ​​'Szegedi tükörponty ' fra Ungarn i registret over beskyttede geografiske betegnelser (BGB). 'Szegedi tükörponty' er en fisk af karpearten, produceret i Szeged -regionen, nær Ungarns sydlige grænse, hvor der blev oprettet et system med fiskedamme. Damernes alkaliske vand giver fisken en særlig vitalitet og modstandsdygtighed. Det flakende, rødlige, smagfulde kød af fisken, der opdrættes i disse damme, og dets friske aroma uden bismag kan direkte tilskrives det specifikke saltvand.

Fiskens kvalitet og smag påvirkes direkte af den gode iltforsyning ved søbunden i de fiskedamme, der er skabt på salt jord. Kødet fra 'Szegedi tükörponty' er højt proteinindhold, fedtfattigt og meget smagfuldt. Den nye betegnelse vil blive føjet til listen over 1563 produkter, der allerede er beskyttet i eAmbrosia database. Mere information online på kvalitetsprodukter.

reklame

Læs

Landbrug

Vil MEP'er styrke strategien Farm to Fork?

Udgivet

on

Denne torsdag og fredag ​​(9-10. September) stemmer Europa-Parlamentets AGRI- og ENVI-udvalg om deres reaktion på EU Farm-to-Fork-strategien. Europa-Parlamentets landbrugsudvalg (AGRI) og miljø (ENVI) stemmer om deres fælles initiativbetænkning om Farm to Fork-strategien, der beskriver, hvordan EU har til formål at gøre fødevaresystemet "fair, sundt og miljøvenligt" . Ændringerne til betænkningen bliver stemt om torsdag.

Derefter forventes det, at parlamentsmedlemmer fra begge udvalg godkender deres fælles Farm to Fork -strategirapport på fredag ​​og sender den til plenarmødet til en endelig afstemning, der er planlagt til begyndelsen af ​​oktober. De videnskabelige beviser viser, at EU's fødevaresystem i øjeblikket ikke er bæredygtigt, og at der er behov for store ændringer i, hvordan vi producerer, handler og forbruger mad, hvis vi skal respektere vores internationale forpligtelser og planetariske grænser. Farm to Fork-strategien, der blev fremlagt af Europa-Kommissionen i 2020 som et centralt element i den europæiske grønne aftale, er en potentiel game-changer på dette område. Det skyldes, at det bryder igennem siloer og samler flere politiske initiativer, der har til formål at gøre fødevaresystemet mere bæredygtigt.

Ikke desto mindre har landbrugets interessenter og landbrugsministre givet strategien Farm to Fork en lunken modtagelse. Det skyldes, at de støtter den fortsatte brug af syntetiske pesticider, gødning og antibiotika i EU -landbruget - på trods af den miljøskade, de gør - og strategien sætter spørgsmålstegn ved den udbredte anvendelse af disse landbrugskemikalier. Nu er det over til Europa -Parlamentet at fastlægge sin holdning til strategien, som vil sende et stærkt politisk signal til Europa -Kommissionen. Dette er især betimeligt med FN's Food Systems Summit, der finder sted om to uger og den anden udgave af Farm to Fork Conference i oktober.

reklame

"MEP'erne kan ikke gå glip af denne gyldne mulighed for at styrke strategien Farm to Fork og gøre den central for at nå EU's klima-, biodiversitets- og bæredygtige udviklingsmål for 2030," sagde Jabier Ruiz, Senior Policy Officer for Food and Agriculture i WWF's European Policy Office. ”Strategien har et stort potentiale til at gøre vores fødevaresystemer mere bæredygtige, hvis de implementeres i den nødvendige skala. Parlamentet kan nu give en vigtig drivkraft for, at dette kan ske. ”

Samlet set skal Europa -Parlamentets betænkning godkende strategien Farm to Fork -strategi og opfordre Europa -Kommissionen til fuldt ud at udvikle og udvide de politiske initiativer, der er omfattet af strategien. Mere specifikt anser WWF det særligt vigtigt, at MEP'er støtter kompromisændringer, der beder om:

Basere den fremtidige EU -lov om bæredygtige fødevaresystemer på den nyeste videnskabelige viden og inddrage interessenter fra en lang række forskellige perspektiver for at sikre en legitim og inklusiv proces. Indfør robuste sporbarhedsmekanismer for skaldyr, der giver præcise oplysninger om, hvor, hvornår, hvordan og hvilken fisk der er fanget eller opdrættet for alle skaldyrsprodukter, uanset om den er fanget i EU eller importeret, frisk eller forarbejdet.

Erkend, at der er behov for et befolkningsomfattende skift i forbrugsmønstre, herunder at tage fat på overforbrug af kød og ultraforarbejdede produkter, og præsentere en proteinovergangsstrategi, der dækker både efterspørgsel og udbudsside til lavere miljø- og klimapåvirkninger.

reklame

Tilskynde til handling for at bremse madspild, der forekommer på det primære produktionsniveau og tidlige stadier af forsyningskæden, herunder ikke -høstet mad, og fastsæt bindende mål for reduktion af madspild på alle trin i forsyningskæden. Indfør obligatorisk due diligence for forsyningskæder for at sikre, at importen fra EU ikke kun er fri for skovrydning, men også for enhver form for konvertering og nedbrydning af økosystemer - og ikke medfører negative konsekvenser for menneskerettighederne.

Efter afstemningen torsdag vil AGRI-MEP'er også stemple den politiske aftale om den fælles landbrugspolitik, der blev indgået i juni. Dette er en standardprocedure i EU's beslutningstagning, og der forventes ingen overraskelser.

Læs

Landbrug

Landbrug: Kommissionen vedtager foranstaltninger til at øge pengestrømmen til landmænd

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har vedtaget en foranstaltning, der gør det muligt for landmænd at modtage højere forskud inden for rammerne af den fælles landbrugspolitik (CAP). Denne foranstaltning vil støtte og øge pengestrømmen til landmænd, der er berørt af COVID-19-krisen og af virkningen af ​​ugunstige vejrforhold i hele EU. Nogle regioner er f.eks. Blevet dybt ramt af oversvømmelser.

Foranstaltningen giver medlemsstaterne mulighed for at betale indkomststøtte og visse landdistriktsudviklingsordninger til landmænd med et højere forskud, op til 70% (fra 50%) af direkte betalinger og 85% (fra 75%) af betalinger til udvikling af landdistrikter. Beskyttelsesforanstaltningerne til beskyttelse af EU -budgettet gælder, så betalingerne kan udbetales én gang kontrol og kontrol er afsluttet og fra den 16. oktober 2021 for de direkte betalinger. Europa -Kommissionen har givet støtte til fødevaresektoren under hele COVID-19-krisen gennem øget fleksibilitet og specifikke markedsforanstaltninger. Mere information her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending